PRINT PAGINA

Lapland, Finnmark en Noordkaap

Vakantie met eigen auto naar het dak van Europa in Scandinavië

Dag 1

Dag 1 Naar de haven van Travemünde

Naar de haven van Travemünde

Op het gemak rij je vandaag naar Travemünde, gelegen in Noord-Duitsland. Aan het eind van de avond ga je aan boord van het schip. Genoeg tijd om onderweg te dineren in Hanzestad Lübeck en alvast in de vakantiestemming te komen. Je overnacht aan boord. 
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Passage over de Oostzee

Passage over de Oostzee

Vandaag is er alle tijd om te genieten van het uitzicht over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je vele kilometers af. Je overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Welkom in de hoofdstad Finland!

Welkom in de hoofdstad Finland!

In de ochtend kom je aan in Helsinki. Na het ontschepen is het tijd om alle highlights van Helsinki te ontdekken. Bezoek de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma. Aan het einde van de dag stap je in de autoslaaptrein naar Lapland. Je overnacht in de autoslaaptrein. 
Duur treinreis: ca. 12 uur

Dag 4

Dag 4 Rendieren om je heen in Lapland

Rendieren om je heen in Lapland

Welkom in Lapland! In de ochtend rijdt de autoslaaptrein het eindstation binnen. Rijd je auto van de trein en reis op je gemak in noordelijke richting naar Wilderness hotel Muotka. Onderweg reis je dwars door de bossen en is er grote kans om rendieren te spotten. Maak onderweg een stop bij het goudzoekersmuseum Tankavaara en ga zelf op zoek naar goud. Overnachting in Wilderness hotel Muotka.
Rijafstand treinstation - Saariselkä: maximaal 450 km | ca. 5,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid naar welk treinstation je reist)

Dag 5

Dag 5 Wandelen door nationaal park Urho Kekkonen

Wandelen door nationaal park Urho Kekkonen

Je wordt hier heerlijk wakker na een stille nacht midden in de natuur. Na het ontbijt maak je met een gids een mooie wandeling door het National Park. 's Avonds mag je gebruik maken van de sauna. Overnachting bij Wilderness hotel Muotka

Dag 6

Dag 6 Via Finnmark naar de Noordkaap

Via Finnmark naar de Noordkaap

Vandaag staat een prachtige route op de planning. Vanuit Fell Centre Kiilopää ga je op weg naar het noorden en rij je langs twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kun je musea bezoeken over de Sami. Hoe dichter je bij de Noordkaap komt hoe meer het landschap veranderd. De bomen verdwijnen langzaam en de open vlaktes van de Finnmark regio doemen op. Bezoek vanavond al de Noordkaap bij een mooie oranjerode middernachtzon. Je overnacht in een hotel nabij Honnnigsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur

Dag 7

Dag 7 De Noorse bergen van Finnmark

De Noorse bergen van Finnmark

Is het gisteren niet gelukt om de Noordkaap te bezoeken? Breng dan deze ochtend een bezoek aan de Noordkaap en bezoek het vissersdorpje Gjesvaer. Het dorpje is omgeven door honderden eilanden en trekt in de zomermaanden allerlei vogels aan, waaronder de papegaaiduikers. Vanuit het dorp kan je een boottocht maken naar deze eilanden om de vogels van dichtbij te bewonderen. In de middag reis je verder door het schitterende berglandschap van Finnmark richting Alta. Het eindpunt is vandaag Trasti & Trines Lodge, een kleinschalige lodge waar je je door de warme persoonlijke ontvangst direct thuis voelt.
Rijafstand Honnigsvåg - Alta: ca. 216 km | ca. 3,15 uur

Dag 8

Dag 8 Genieten in de stad Tromsø

Genieten in de stad Tromsø

Vandaag reis je richting de fjorden naar de stad Tromsø. Tromsø heeft prachtige musea om te bezoeken. Een aanrader is het Polar museum. De stad is gelegen op een eiland en dat is van grote hoogte goed te zien. Aanrader: ga met de kabelbaan Fjellheisen naar een hoogte van ruim 400 meter en geniet van het prachtige uitzicht. Overnachting in Tromsø.
Rijafstand Alta - Tromsø: ca. 325 km | ca. 6,5 uur

Dag 9

Dag 9 Via het drielandenpunt terug naar Finland

Via het drielandenpunt terug naar Finland

Na het ontbijt neem je afscheid van Noorwegen. Via een schitterende route rij je naar Finland. Net over de grens kom je in het kleine dorp Kilpisjärvi. Vanaf hier kun je prachtige wandelingen maken en genieten van vergezichten over de toendra’s. Hoe verder je naar het binnenland van Finland reist hoe meer bomen je weer om je heen zal zien. Je verblijft op een plek midden in de bossen naast een meer. Overnachting in Jeris.
Rijafstand Tromsø - Jerisjärvi: ca. 380 km | ca. 5 uur

Dag 10

Dag 10 Actief in de natuur

Actief in de natuur

Rondom Jervis is genoeg te doen! Maak een wandeling door het natuurpark, huur een mountainbike of een kano. Ga mee op een raftavontuur vanaf Harriniva, neem een kijkje bij de husky's of bezoek de rendierfarm bij Torassieppi. Overnachting in Jeris.

Dag 11

Dag 11 Terug naar de poolcirkel

Terug naar de poolcirkel

Pas in de avond stap je in de autoslaaptrein richting Helsinki, waardoor je nog de hele dag de tijd hebt. Mocht de trein vanuit Rovaniemi vertrekken, breng dan een bezoek aan de Kerstman en stuur alvast je kerstkaarten met zijn officiële poststempel en maak een foto, precies op de poolcirkel! Ook een bezoek brengen aan het Arktikum is de moeite waard. Dit museum vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland. Je overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand Torassieppi - treinstation: maximaal 410 km | ca. 5,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid vanaf welk treinstation je reist)

Dag 12

Dag 12 Genieten in Helsinki

Genieten in Helsinki

In de ochtend kom je aan in de hoofdstad van Finland: Helsinki. Je kunt vandaag de stad verkennen, want aan het einde van de middag ga je pas aan boord voor de terugvaart naar Noord-Duitsland. Maak een stadswandeling en bezoek de vele musea, kunstgaleries en gezellige cafés en restaurants.

Dag 13

Dag 13 Via de Oostzee terug naar Noord-Duitsland

Via de Oostzee terug naar Noord-Duitsland

Heerlijk genieten van een rustige dag op het dek van het schip. Je kan eindeloos staren over de Oostzee en nog even bijkomen van de indrukwekkende Scandinavië rondreis. Wat heb je veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er een hotel gereserveerd, zodat je de volgende ochtend uitgerust richting Nederland rijdt.

Dag 14

Dag 14 Home sweet home

Home sweet home

Na het uitgebreide ontbijt keer je op eigen tempo weer huiswaartst. Je zal nog lang blijven terugdenken aan de prachtige reis door Scandinavië!
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: