PRINT PAGINA

Het beste van Fjord Noorwegen

Bewonder de mooiste en meest fotogenieke fjorden van Noorwegen

Dag 1

Dag 1 Op weg naar de haven

Op weg naar de haven

Op je gemak rijd je op de eerste vakantiedag vanuit Nederland naar Hirtshals in de kop van Denemarken. Je hoeft pas 's avonds in te schepen, maar gezien de verkeersdrukte rondom Hamburg raden wij aan om in de ochtend op tijd vanuit huis te vertrekken. Eenmaal aan boord kun je genieten van een drankje aan de bar of een uitstekend diner in een van de restaurants van Fjord Line. Je overnacht in een comfortabele 2-persoonsbuitenhut. 
Rijafstand Utrecht - Hirtshals: ca. 945 km | ca. 9 uur

Dag 2

Dag 2 Welkom in Noorwegen!

Welkom in Noorwegen!

Geniet van het uitzicht van de Noorse westkust, bij mooi weer op het panoramadek! Zo rond het middaguur kom je aan in de stad tussen zeven bergen, klaar voor nieuwe avonturen. Rijdend door een adembenemend mooi landschap van bergen, rotsen, watertjes en sneeuwresten, zie je in de verte de Sognefjord al liggen; de langste fjord van Noorwegen van zo’n 205 kilometer. Je verblijft de komende twee nachten in het charmante Kviknes Hotel in Balestrand. Het diner op de eerste avond is al geregeld, eet smakelijk! Rijafstand haven van Bergen - Balestrand: ca. 210 km | ca. 4 uur

Dag 3

Dag 3 Relaxen aan de Sognefjord

Relaxen aan de Sognefjord

Wakker worden aan de imposante Sognefjord, wie droomt daar nu niet van. Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet terwijl je plannen maakt voor de dag. Aangezien je gisteren een behoorlijk eindje hebt gereden, is het voor vandaag misschien ook wel prettig om in de buurt van het kunstenaarsplaatsje Balestrand te blijven. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling in de omgeving. Overnachting in Kviknes Hotel.

Dag 4

Dag 4 Omgeving Nordfjord

Omgeving Nordfjord

Na het ontbijt is het tijd om het fjordengebied verder te gaan ontdekken; een mooie tocht verder langs het Sognefjord en vervolgens via Skei en Byrkjelo brengt je naar het plaatsje Loen, aan Innvikfjorden, de uitloper van de Nordfjord. Stop onderweg voor wat mooie foto’s en een heerlijke picknick langs het water. Het diner is vanavond wederom geregeld, wel zo comfortabel. Diner en overnachting in Hotel Alexandra.
Rijafstand Balestrand - Loen: ca. 175 km | ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Bergen en gletsjers

Bergen en gletsjers

In de omgeving van Loen is veel te zien. Bekijk vandaag het meer van Loen met azuurblauw water en de Bødalsgletsjer (een zijarm van de Jostedalsbreen) of Briksdalgletsjer. Neem de spectaculaire Loen Skylift naar de top van de berg Hoven voor een weids uitzicht over de Nordfjord, bergtoppen en gletsjers. Voor de sportievelingen is de Via Ferrata in Loen een echte aanrader. Aan het einde van de dag kun je heerlijk bijkomen in het schitterende zwembad en spa gedeelte van het hotel. 1 dag entree is bij het verblijf inbegrepen. Overnachting en diner in Hotel Alexandra.

Dag 6+7

Dag 6+7 Geirangerfjord

Geirangerfjord

Vandaag staat de Geirangerfjord op het programma, op weg naar de volgende hotel in de buurt van de beroemde Trollstigen. Geirangerfjord is de beroemdste fjord van Noorwegen die tevens vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Indien je via Hellesylt rijdt, maak je meteen een mooie cruise over de fjord langs onder meer de waterval ‘de zeven zusters’.  Na een lange en mooie dag is het fijn om te kunnen ontspannen in Valldal Fjordhotel. De komende 2 nachten zul je hier verblijven. Rijafstand Loen - Valldal: ca. 120 km | ca. 2,5 uur (afhankelijk van de route vanuit Loen)

Dag 8+9

Dag 8+9 Watervallen, staafkerken en gletsjer hikes

Watervallen, staafkerken en gletsjer hikes

Vandaag reis je naar je volgende verblijf, aan de Lustrafjord, een uitloper van de Sognefjord. Het is een lange, maar prachtige rit, dus geef je ogen goed de kost en maak onderweg veel stops. ’s Avonds kun je heerlijk bijkomen in het knusse en gastvrije Nes Gard. TIP: vraag Anders (de eigenaar) naar de wijnkelder voor een afzakkertje na het diner. In het restaurant geniet je van heerlijke gerechten gemaakt van lokale producten met uitzicht over het fjord.  De eerste avond is het diner inbegrepen bij de reis. Je verblijft 2 nachten in Nes Gard. Rijafstand Valldal - Høyheimsvik: ca. 270 km | ca. 4 uur en 45 minuten

Dag 10

Dag 10 Op weg naar het Hardangerfjord

Op weg naar het Hardangerfjord

Na het ontbijt neem je afscheid van Anders bij Nes Gard. Via Sogndal kun je uit 2 verschillende routes richting Lofthus kiezen, waaronder de route door de Lærdalstunnel, met 24,5 kilometer de langste autotunnel ter wereld. Je verblijft in Lofthus in een prachtig hotel met uitzicht op het Hardangerfjord. Vanavond geniet je van een heerlijk diner. Neem de omgeving goed in je op, want morgen ga je weer verder naar de volgende bestemming. Overnachting in hotel Ullensvang. Rijafstand Høyheimsvik - Lofthus: ca. 224 km | ca. 4 uur

Dag 11+12

Dag 11+12 Hanzestad Bergen en relaxen in de Noorse wellness

Hanzestad Bergen en relaxen in de Noorse wellness

Vandaag vervolg je de weg naar Os, kies zelf of je via de zuidelijke route gaat en gebruik maakt van twee veerdiensten of via de noordelijke route, zodat je langs het fjord rijdt. De eindbestemming, Solstrand Hotel & Bad, ligt aan de rand van Bjørnefjorden en op slechts 30 km van Hanzestad Bergen. Solstrand beschikt over een uitgebreide wellness met binnen- en buitenzwembad en diverse sauna's. De echte diehards koelen af door een duik in het fjord. TIP: maak gebruik van de authentieke bootjes voor een tochtje over het fjord. Je verblijft 2 nachten in Solstrand Hotel & Bad. Rijafstand Lofthus - Os: ca. 150 km | ca. 2 uur en 50 minuten

Dag 13

Dag 13 Inschepen aan boord van Fjord Line

Inschepen aan boord van Fjord Line

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Rond het middaguur dien je in te schepen bij Fjord Line in de haven van Bergen. Geniet van de uitstekende faciliteiten aan boord van het schip en het uitzicht over de westkust van Noorwegen. Overnachting aan boord van Fjord Line in een 2-persoonsbuitenhut.
Rijafstand Os - haven van Bergen: ca. 31 km | ca. 30 minuten

Dag 14

Dag 14 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in Hirtshals in Denemarken. Vanaf hier keer je huiswaarts, vol prachtige herinneringen aan het beste van Fjord Noorwegen.
Rijafstand Hirtshals - Utrecht: ca. 945 km | ca. 9 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: