PRINT PAGINA

Afwisselend Noorwegen

Met eigen auto langs fjorden, Nationale Parken en hoogvlaktes

Dag 1

Dag 1 Op weg naar de haven

Op weg naar de haven

Op je gemak rijd je op de eerste vakantiedag vanuit Nederland naar Hirtshals in de kop van Denemarken. Je hoeft pas 's avonds in te schepen, maar gezien de verkeersdrukte rondom Hamburg raden wij aan om in de ochtend op tijd vanuit huis te vertrekken. Of kies ervoor om onderweg te overnachten in een overnachtingshotel in Duitsland (zie tarievenpagina). Eenmaal aan boord kun je genieten van een drankje aan de bar of een uitstekend diner in een van de restaurants van Fjord Line. Je overnacht in een comfortabele 2-persoonsbuitenhut. Rijafstand Utrecht - Hirtshals: ca. 945 km | ca. 9 uur

Dag 2

Dag 2 Welkom in Noorwegen!

Welkom in Noorwegen!

’s Ochtends vroeg maakt de ferry een korte stop in Stavanger om vervolgens koers te zetten naar Bergen. De route is prachtig, je krijgt gelijk de indrukwekkende fjordenkust te zien vanaf het water. Rond lunchtijd rijd je van boord en je bent vrijwel direct in het centrum van Bergen, beroemd vanwege de kleurrijke pakhuizen aan de haven en de dagelijkse vismarkt. Via de Noorse kust ‘snelweg’, de E39 rijdt je naar Balestrand, onderweg neem je een ferry om de Sognefjord over te steken. Vanaf de ferry zie je regelmatig bruinvissen zwemmen, die door veel mensen worden aangezien als dolfijnen! Overnachting in Kviknes Hotel incl. welkomstdiner. Rijafstand haven Bergen - Balestrand: ca. 205 km | ca. 3,5 uur

Dag 3

Dag 3 Historie aan de Sognefjord

Historie aan de Sognefjord

Vandaag kun je de omgeving per auto verkennen of een leuke boottocht maken vanaf Balestrand naar het gletsjermuseum in Fjærland, een leukte tocht en bovendien wel zo ontspannen. Het museum, ontworpen door een bekende Noorse architect is zeker de moeite waard om te bezoeken, onder meer vanwege een prachtige panoramafilm met helikopterbeelden van de Jostedal gletsjer. Het populaire plaatsje Balestrand is oorspronkelijk een welvarend kunstenaarsdorpje en je ziet hier ook een aantal prachtige buitenhuizen die in Zwitserse stijl gebouwd zijn. Overnachting in Kviknes Hotel.

Dag 4

Dag 4 Nordfjord en omgeving

Nordfjord en omgeving

Vandaag stap je in de auto om verder noordelijk het fjordengebied te gaan verkennen, onderweg naar het hotel in Stryn. Je rijdt vandaag een prachtige route langs Byrkjelo en Skei. Je verblijft de komende 2 nachten in het plaatsje Stryn, aan Innvikfjorden, de uitloper van de Nordfjord. Het charmante Visnes Hotel dateert uit 1850 en straalt historie uit. Het hotel was oorspronkelijk één van de grootste boerderijen in de omgeving en is momenteel een perfecte uitvalsbasis voor diverse activiteiten in de regio. Diner en overnachting in Visnes Hotel. Rijafstand Balestrand - Stryn: ca. 185 km | ca. 3,5 uur

Dag 5

Dag 5 Lift of lopen?

Lift of lopen?

Op korte rijafstand van het hotel is het dalstation van de Loen Skylift, de steilste kabelbaan van Europa. Binnen 5 minuten brengt deze je naar de top van de berg Hoven voor een weids uitzicht over de Nordfjord, bergtoppen en gletsjers. Ook heb je zicht op het meer van Loen met azuurblauw water en de Bødalsgletsjer (een zijarm van de Jostedalsbreen) of Briksdalgletsjer. Voor de sportievelingen zonder hoogtevrees is de Via Ferrata in Loen een echte aanrader. Overnachting in het Visnes Hotel.

Dag 6

Dag 6 Omgeving Geirangerfjord

Omgeving Geirangerfjord

Je vervolgt de reis vandaag richting het beroemste fjord van Noorwegen, de Geirangerfjord. De slechts 16 km lange fjord met zijn bijna loodrechte rotswanden met vele watervallen is het waarschijnlijk de meest spectaculaire fjord. Optioneel kun je een bijzondere RIB-boottocht door de Geirangerfjord bijboeken (zie excursies) waarbij de lokale, ervaren kapitein je vol enthousiasme vertelt over de historie van de bergboerderijen aan het fjord. Maar bovenal vertelt hij prachtige anekdotes over de bewoners van deze unieke plekken. Hierna vervolg je je weg naar Ålesund, één van de mooiste plaatsen aan de Noorse kust. Overnachting in Hotel 1904. Rijafstand Stryn - Ålesund: ca. 156 km | ca. 3 uur 

Dag 7

Dag 7 Ontdek vissersdorp Ålesund

Ontdek vissersdorp Ålesund

Ålesund is door de Noren zelf uitgeroepen tot de mooiste stad van Noorwegen. Ruim 100 jaar geleden werd de houten binnenstad door een grote brand volledig verwoest. Daarna werd de stad door de bewoners weer opgebouwd met steun uit binnen- en buitenland. De Jugendstil was in die tijd erg populair en een heel groot deel van het centrum is in deze kenmerkende Art Nouveau stijl opgebouwd. Voor de kust liggen meerdere eilandjes die bereikbaar zijn via bruggen en tunnels. Op Godøya vind je het kleine vissersdorpje Alnes waar je de vuurtoren kunt beklimmen en de vuurtorenwachterswoning kunt bezoeken. Overnachting in Hotel 1904.

Dag 8

Dag 8 Naar het binnenland

Naar het binnenland

Je kunt vanuit Ålesund via één van de mooiste autoroutes ter wereld, de Atlantische route, naar Oppdal rijden. De Atlantische route is slechts 8 km maar gaat via 8 bruggen over vele kleine eilanden. De hoogste brug is de Storseisundbrug. Deze kenmerkende brug is tevens bijzonder vanwege de indrukwekkende schuine bocht die hij maakt. Ieder jaargetij heeft wel iets en de route is het hele jaar door te berijden. Een onvergetelijke autoroute! Overnachting in Bed & Breakfast Bjerkeløkkja. Rijafstand Ålesund - Oppdal via de Atlantische route: ca. 367 km | ca. 6 uur

Dag 9

Dag 9 Muskusossen of elanden?

Muskusossen of elanden?

Na het ontbijt is het leuk om de dag een sportieve invulling te geven. Ga mee op eland- of muskusossafari, huur een e-bike om het afwisselende landschap te bewonderen of ga raften op de Driva rivier. Of maak een mooie wandeltocht, bijvoorbeeld naar de Åmotan spectaculaire waterval bij Jenstad. Op deze plek komen verschillende rivieren samen die hier naar beneden storten. Er zijn hier diverse gemarkeerde wandelingen uitgezet, variërend van eenvoudig tot pittig (vooral vanwege de steile klimmetjes en afdalingen). Je loopt van waterval naar waterval, wat erg afwisselend is. Overnachting in Bed & Breakfast Bjerkeløkkja.

Dag 10

Dag 10 Rondane Nationaal Park

Rondane Nationaal Park

Onderweg naar Gålå rijdt je langs het Rondane Nationaal Park, één van de puurste berggebieden van Noorwegen waar nog kuddes wilde rendieren leven sinds duizenden jaren. In plaats van de E6 neem je vanaf Hjerkinn weg 29, die vanaf Folldal overgaat in weg 27. Dit is één van de mooiste routes van Noorwegen! Onderweg kun je bij Atnbrua genieten van echt een schitterend uitzicht vanaf Sohlbergs plass. Overnachting in Gålå Cabins.
Rijafstand Oppdal - Gålå: ca. 185 km | ca. 2,5 uur

Dag 11

Dag 11 Openluchtmuseum Maihaugen

Openluchtmuseum Maihaugen

Het mooiste openluchtmuseum van Noorwegen ligt op korte rijafstand van jullie huisje. Entreekaart is optioneel bij te boeken, zie excursies. In het museum is te zien hoe de mensen in het Gudbrandsdal leefden vanaf de middeleeuwen tot nu. Je ziet er huizen en boerderijen uit de diverse eeuwen en ook de staafkerk uit Granmo, als voorbeeld van de Noorse cultuur en geschiedenis. In totaal staan er meer dan 200 gebouwen in een prachtige aangelegd park. Het is ingericht als een levend museum. Overnachting in Gålå Cabins.
 

Dag 12

Dag 12 Omgeving Gålå

Omgeving Gålå

Vandaag kun je jouw programma in eigen tempo bepalen. Er zijn in ieder geval legio mogelijkheden; maak bijvoorbeeld een wandeling rond het prachtige Gålåvatnet meer waar je uitzicht op hebt vanuit de cabin of rij de prachtige 'Peer Gyntvegen'. Een bezoek aan een van de omliggende nationale parken of een heerlijke relax dag in de cabin kan natuurlijk ook. Overnachting in Gålå Cabins.

Dag 13

Dag 13 Wereldstad Oslo

Wereldstad Oslo

Vandaag verlaat je het binnenland en rij je in de richting van Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Hier spendeer je de laatste 2 nachten voor een fantastisch einde van een afwisselende rondreis vol hoogtepunten. Je zult verblijven in Saga hotel Oslo, een kleinschalig en sfeelvol hotel aan de rand van het centrum. Het hotel is rustig gelegen, maar op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. Overnachting in Saga Hotel Oslo.
Rijafstand Gålå - Oslo: ca. 265 km | ca. 3 uur

Dag 14

Dag 14 Musea, shopping & hippe koffietentjes

Musea, shopping & hippe koffietentjes

De hoofdstad Oslo is een hele vriendelijke, groene stad, gelegen aan de Oslofjord, een recreatiegebied met zeer vele eilandjes. Er zijn vele indrukwekkende musea zoals het museum voor moderne kunst, Vikingschepenmuseum en het Munch Museum. Struin door de vele parken, ga winkelen in de Karl Johans Gate of zoek een leuk terras bij één van de vele hippe koffietentjes en barretjes. Overnachting in Saga Hotel Oslo.

Dag 15

Dag 15 Inschepen aan boord van Color Line

Inschepen aan boord van Color Line

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Rond het middaguur dien je in te schepen bij Color Line in de haven van Oslo. Tegen 14:00 uur zal de boot vertrekken in de richting van Duitsland. Geniet van de uitstekende faciliteiten aan boord van het schip en het uitzicht over Noorwegen. Overnachting aan boord van Color Line in een 2-persoonsbinnenhut.
 

Dag 16

Dag 16 Home sweet home

Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in Kiel in Duitsland. Vanaf hier keer je huiswaarts, vol prachtige herinneringen aan deze mooie vakantie.
Rijafstand Kiel - Utrecht: ca. 530 km | ca. 5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: