Noorwegen wintervakantie

Noorwegen wintervakantie

Avontuurlijk wintervakanties naar het zuiden en noorden van Noorwegen

noorwegen wintervakantie

Noorwegen wintervakantie: keuze tussen Zuid- en Noord-Noorwegen

Op vakantie naar Noorwegen? In de winter vlieg je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Scandinavian Mountains Airport in Zweden. Deze luchthaven ligt vlakbij de Noorse grens en is dé toegangspoort tot het prachtige Zuid-Scandinavische gebergte. In minder dan drie uur reizen sta jij op de skipiste van Zuid-Noorwegen.


Klik hieronder op de soort reis naar Noorwegen winter.

 

 

Bekijk onze reizen naar Noorwegen

  • Skiën in Zuid-Noorwegen Wintersport in Noorwegen
  • Winterwonderland in Noord-Noorwegen Noord-Noorwegen winter

Wintersporten of winterwonderland in Noorwegen

Trysil, het skigebied waar je met Voigt Travel naartoe reist, is het grootste wintersportgebied van Noorwegen. Deze regio heeft 72 kilometer aan slopes welke verdeeld zijn over een gebied van 3000 m². Trysil wordt omringd door bossen en is daarom ook een geliefde bestemming voor andere winterse activiteiten, zoals huskysafari's en langlauftochten. Trysil is één van de eerste regio's van Europa die het Duurzaam Toerisme certificaat ontving. Trysil probeert systematisch de negatieve impact van toerisme tegen te gaan. 

Ontdek jij liever het noorden van Noorwegen? Daar waar de rode visserhuisjes perfect afsteken bij de turkooisgekleurde zee en de steile witte bergpieken. Een sprookjesachtige bestemming waar je in alle rust en met alle ruimte kunt langlaufen of sneeuwschoenwandelen langs de fjorden, waar de rendieren en husky's staan te trappelen om je mee op sleeptouw te nemen en waar je 's avonds misschien wel een glimp van het noorderlicht spot. Deze regio bereik je via een vlucht naar dé stad van Noord-Noorwegen: Tromsø. 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel