PRINT PAGINA

Winteravontuur Arctisch Alta

Authentiek avontuur in de arctische wildernis

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noors-Lapland

Welkom in Noors-Lapland

Van harte welkom in Tromsø. Deze kleine, moderne stad bruist en biedt naast vertier in de stad ook vele mooie activiteiten in de omgeving. Per transfer word je in ca. 15 minuten naar het centrum van de stad gebracht en vertelt de gids alles wat je moet weten over deze bijzondere stad en wat je te wachten staat. Je bagage kun je veilig stallen en vervolgens kun je de stad ontdekken. Aan het begin van de middag worden jij en je bagage opgehaald en rijd je een schitterende rit naar Alta, het nóg hogere noorden van Noorwegen. De route is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar waarschijnlijk nemen jullie onderweg een of twee ferry's om op de plek van bestemming aan te komen. Onderweg genieten jullie van een Whisky Experience bij Aurora Spirit. Wat een start van de reis! Rond 20:00 uur kom je aan in Gargia Lodge voor diner en overnachting. Transfer Tromsø - Alta: ca. 400 km | ca. 7 uur incl. ferryovertochten en Whisky Experience

Dag 2

Dag 2 Op pad met de sneeuwscooter

Op pad met de sneeuwscooter

Je wordt wakker in de rustgevende omgeving van Gargia Lodge. Vandaag ga je op pad met de sneeuwscooter! Gekleed in een thermo-overall luister je naar de instructie van de gids. In het begin is het misschien even onwennig, maar je zult zien hoe snel het voertuig eigen wordt. Het is een bijzondere ervaring om door het stille, met sneeuw bedekte landschap te rijden. Je maakt een tocht van circa 22 kilometer richting de berg Beskades, waar je stopt voor een prachtig uitzicht en kunt wisselen van bestuurder. Bij terugkomst in de lodge kun je gratis gebruikmaken van de sauna, dat heeft Voigt Travel al voor je geregeld. Diner en overnachting in Gargia Lodge.

Dag 3

Dag 3 Walvissen spotten óf sneeuwschoenwandelen naar de Orvvos waterfall

Walvissen spotten óf sneeuwschoenwandelen naar de Orvvos waterfall

Heb je een reis geboekt met vertrek vóór 22 januari? Dan staat er een spectaculaire tocht per RIB-boot op het programma om walvissen te spotten. Niets is zo bijzonder als Europa's grootste zeedieren van dichtbij zien in het wild. Ga je op 22 januari of later op reis? Dan ga je vandaag op sneeuwschoenen, een soort tennisrackets die je onder je schoenen bindt, een fantastische wandeling maken. Je wandelt naar een bevroren waterval, een zeer bijzondere ervaring! In het begin is het lopen op sneeuwschoenen even onwennig, maar binnen een mum van tijd heb je niet eens meer door dat je ze hebt ondergebonden. Het leuke van het wandelen op sneeuwschoenen is dat je op plekken in de natuur komt waar je zonder sneeuwschoenen niet zomaar zou kunnen komen. Diner en overnachting in Gargia Lodge.

Dag 4

Dag 4 Leer meer over de Sami cultuur en ga op zoek naar het noorderlicht

Leer meer over de Sami cultuur en ga op zoek naar het noorderlicht

Vandaag begint de dag met een stevig Noors ontbijt. Heb je een reis geboekt met vertrek vóór 22 januari? Dan maak je vandaag in de ochtend een prachtige sneeuwschoenwandeling naar de waterval Orvvos. Ga je op 22 januari of later op reis? Dan breng je deze ochtend een bezoek aan het beroemde ijshotel van Alta. Elk jaar komen grote kunstenaars samen om 250 ton ijs en 7000 m3 sneeuw om te vormen tot een prachtig ijshotel. Elk jaar heeft het hotel een speciaal thema, een heel bijzondere ervaring! In de middag breng je een bezoek aan het prachtige Sami Siida museum waar je ontzettend veel leert over de traditionele cultuur. Je wordt verwelkomd door een Sami, gekleed in traditionele kleding. Ontmoet de rendieren en stap in de traditionele Lavvu voor een uitleg over de diverse gebruiksvoorwerpen. Na je bezoek aan het museum stap je in de minibus voor de rit terug naar Tromsø. Relax, geniet van de omgeving en ga op jacht naar het noorderlicht. Onderweg eet je een eenvoudig diner. Je arriveert in Moxy Tromsø rond 21:00 uur. Overnachting in Moxy Tromsø.

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Vandaag is alweer de laatste dag in Noorwegen. In de ochtend word je teruggebracht naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam. Een reis om nooit te vergeten!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: