PRINT PAGINA

Walvis- en noorderlicht zeilreis

Exclusieve walvisreis met expeditieleider op s/v Rembrandt van Rijn

Dag 1

Dag 1 Welkom in Tromsø

Het avontuur begint! Per lijndienstvlucht vertrek je richting het Noorden waar je begin van de middag landt op luchthaven Tromsø, de grootste Europese stad boven de poolcirkel. Je hebt nog alle tijd om de stad op je gemak te verkennen. Breng een bezoek aan het Polar museum, Polaria of neem de kabelbaan Fjellheisen omhoog om van het uitzicht te genieten. Om uiterlijk 17:00 uur dien je aan boord te zijn van s/v Rembrandt van Rijn. Zorg dus dat je warme kleding bij de hand hebt bij aankomst in Tromsø. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2

Dag 2 Naar de walvissen!

Vroeg in de ochtend word je wakker met de geur van versgebakken broodjes. Na een heerlijk ontbijt wordt het sein voor vertrek gegeven. je vaart vandaag richting het grote eiland Senja. De route en dagelijkse vaaruren zijn volledig afhankelijk van de natuur en de weersomstandigheden. De kans is erg groot dat je wildlife zult spotten! Je hebt vast een mooie camera meegenomen om het prachtige landschap en de flora en fauna vast te leggen. Vraag gerust de bemanning voor wat fotografie tips en tricks, zij hebben namelijk veel ervaring met fotografie. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 3

Dag 3 Zeilen langs de fjorden?

De kapitein heeft de route bepaald langs de indrukwekkende kustlijn van Senja. Afhankelijk van de weersomstandigheden en afstanden die gevaren moeten worden zullen de zeilen gehesen worden en mag je de bemanning daarbij helpen. Het geeft zowel de bemanning als de passagiers een geweldig gevoel; de mooie schoener zeilend langs de fjorden! De expeditieleider en kapitein kennen de omgeving op hun duim en kiezen de mooiste locaties om een landactiviteit te doen. De gids neemt je mee voor een mooie wandeling, eventueel op sneeuwschoenen, en kan je alles vertellen over de imposante historie en flora en fauna. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 4

Dag 4 Zeearenden

Is het je al gelukt om walvissen te spotten? Wellicht zie je dan vandaag ook zeearenden, want naast de walvissen is dit ook de habitat van de zeearend. Ze zijn hier talrijk aanwezig en voeden zich met de visrijke wateren. Houd je camera gereed, want voordat je het doorhebt zijn ze alweer vertrokken. In de avond wordt een plek voor de nacht gezocht in één van de pittoreske vissersdorpjes waar je, wanneer het donker wordt, korte wandelingen kunt maken en hopelijk op een open hemel met dansend noorderlicht. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 5

Dag 5 Indrukwekkende fjorden

Grote kans dat je wakker bent geworden in de haven van Hamn, een mooi plaatsje aan de westkust van Senja. De Noren zelf noemen dit eiland ook wel 'klein Noorwegen', want het bevat alle highlights waar Noorwegen zo bekend om is. Van hoge bergen, imposante fjorden en schitterende baaien met witte zandstranden, je vindt het allemaal op Senja! Je keert vandaag noordwaarts richting Noord-Senja en ziet onderweg indrukwekkende fjorden, dit uitzicht gaat nooit vervelen. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 6

Dag 6 Ontdekkingstocht Sommarøy

Op ontdekkingstocht naar Sommarøy! Je bezoekt vandaag de wateren rondom de eilanden van Sommarøy. Het is een werkelijk prachtig gebied met parelwitte stranden en turquoise gekleurde wateren. Op Sommarøy zijn veel mogelijkheden om een mooie hike te maken, zoals een klim naar de top van de 211 meter hoge Hillesøya. Je overnacht in de kleine vissershaven van Sommarøy. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 7

Dag 7 Richting Tromsø

Na een heerlijk ontbijt is sluit je de reis af met een mooie ochtendwandeling langs de witte stranden van Sommarøy. Daarna is het alweer tijd om richting Tromsø terug te keren. Heb je het geluk gehad om de laatste avond nog het noorderlicht te bewonderen? Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 8

Dag 8 Home sweet home

De week waarbij je met gelijkgestemde reizigers en de vriendelijke bemanning een onvergetelijke reis hebt beleefd zit erop. Er zijn vriendschappen gesloten en foto’s worden gedeeld. Met een koffer vol prachtige herinneringen keer je terug naar Amsterdam. Zeker weten dat je voor altijd met veel plezier terug kijkt op de dagen in de arctische wateren. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur