PRINT PAGINA

Winterse highlights Noorwegen

Groepsreis Noorwegen met uitstapje naar Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vanaf Amsterdam naar Tromsø. De reisleider staat hier voor je klaar en de reis kan nu echt beginnen. Per transfer word je naar Sommarøy gebracht. Onderweg zie je direct hoe mooi het landschap is van Noord-Noorwegen. Bij aankomst in het hotel staat de lunch voor je klaar. De middag heb je tijd om op het eiland rond te lopen en te relaxen in de sauna. Zorg dat je goed uitgerust bent, want wie weet zie je vanavond al het noorderlicht. Diner en overnachting in Sommarøy.

Dag 2

Dag 2 Boottocht en parelwitte stranden

Heerlijk wakker worden in Noord-Noorwegen. Je start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Na het ontbijt staat een mooie tocht per boot op het programma. Je vaart langs kleine eilanden en hopelijk zie je wildlife, zoals de zeearend. Na de boottocht ga je met een gids op pad om meer te weten te komen over het leven op Sommarøy. Het dorp bestaat uit ca. 400 inwoners en heeft een rijke geschiedenis. De rest van de dag kun je genieten van de rust op het eiland. Houd je van fotograferen, ga dan op pad om de mooie stranden met het arctische licht vast te leggen. Diner en overnachting in Sommarøy.

Dag 3

Dag 3 Bezoek aan de Ice Domes

Na het ontbijt verlaat je deze onvergetelijke plek. Vandaag ga je de grens over naar Finland. Onderweg maak je een stop bij de Ice Domes. De Ice Domes zijn diverse grote sneeuwkoepels die aan elkaar verbonden zijn. Binnenin zijn de koepels prachtig versierd met ijssculpturen. Elk jaar worden de koepels weer opnieuw gebouwd uit sneeuw. Je krijgt hier een rondleiding en hoort hoe ze dit immense bouwwerk elk jaar weer maken. Geniet na de rondleiding van een lunch in het ijsrestaurant. Na het bezoek word je met de transfer gebracht naar Kilpisjärvi. Je ziet het landschap langzaamaan veranderen. Om je heen zie je uitgestrekte vlaktes met gebergte. Je overnacht in het kleine dorp Kilpisjärvi met uitzicht op de heilige berg Saana. Diner en overnachting in Kilpisjärvi.

Dag 4

Dag 4 Winterse activiteiten rondom het drielandenpunt

Vandaag staat een dag vol winterse activiteiten op de planning. Je begint in de ochtend met een sneeuwschoenwandeling. Op het begin is het nog een beetje onwennig met de grote tennisrackets onder je voeten, maar je raakt er al snel aan gewend. Ideaal zijn de sneeuwschoenen om een route te lopen buiten de gebaande paden. In de middag staat een hobby van de Finnen op het programma, ijsvissen. Na een instructie van de gids, boor je een gat in het ijs en gooi je de kleine hengel uit. Je zult zien dat de hengel een stuk kleiner is dan een normale vishengel. Kilpisjärvi is ook een perfecte plaats om het noorderlicht te spotten. Er is namelijk weinig lichtvervuiling bij deze locatie. Diner en overnachting in Kilpisjärvi.

Dag 5

Dag 5 Naar het Parijs van het Noorden

Deze ochtend verlaat je Finland en reis je terug naar Tromsø. Op weg zie je langzaam de fjorden weer tevoorschijn komen. Begin van de middag kom je aan in de stad Tromsø. Tromsø is een moderne stad met tal van restaurants, bars en musea. Na aankomst zal de reisleider je mee nemen om de stad verder te verkennen. Diner en overnachting in Tromsø.

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag en kun je zelf een programma samenstellen. Tromsø heeft twee mooie musea, waarvan het Polar museum een aanrader is. Hier zie je alles over de ontdekkersreizigers van Spitsbergen, die Tromsø als laatste basis gebruikte, voordat ze de oversteek over zee maakte. Wil je liever een actief programma, boek dan in samenspraak met de reisleider een huskysafari of een sneeuwscootertocht bij. De reisleider weet alles over excursies in de omgeving en helpt je hier graag mee. Diner en overnachting in Tromsø.

Dag 7

Dag 7 Diner en bezoek rendierfarm

Na het ontbijt heb je overdag de tijd om de dag zelf in te delen. Neem de kabelbaan Fjellheisen omhoog voor een indrukwekkend uitzicht over heel Tromsø. Het centrum ligt op een eiland en van bovenaf zie je dit duidelijk. In het restaurant, gelegen bovenaan de lift, kun je heerlijke wafels eten. Aan het einde van de dag staat nog een mooie excursie ter afsluiting op de reis. Met een transfer word je gebracht naar de rendierfarm. Hier heb je de mogelijkheid om de rendieren te voeren. Houd de camera gereed voor als het rendier uit de hand eet. Na het voeren neem je plaats in een traditionele Sami hut voor een diner bij het kampvuur. Het diner bestaat uit een bidos (lokale rendiersoep) die gekookt is boven het kampvuur. Geniet na het diner van een joik (traditionele Sami lied). Bij helder weer heb je kans om op deze unieke plaatst rendieren samen met het noorderlicht te fotograferen. Overnachting in Tromsø.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt er aan elke mooie reis een eind. Na het ontbijt word je naar de luchthaven teruggebracht voor een vlucht terug naar Amsterdam. Met een fototoestel vol met foto’s, vol verhalen en wie weet met nieuwe vrienden kom je terug naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur