PRINT PAGINA

Lofoten fly & drive

Het ware Arctische gevoel op de fotogenieke Lofoten

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Aan het begin van de middag vertrek je vanuit Amsterdam naar Evenes met Scandinavian Airlines. Onderweg stap je over op de luchthaven van Oslo. Op de kleine luchthaven van Evenes staat de huurauto klaar en rijd je naar de Lofoten eilanden. Alleen al de route hier naartoe is adembenemend! Hier begint de vakantie, ver boven de Noorse poolcirkel! Je verblijft de komende dagen in een authentiek vissershuisje in Svolvær. En de kans is groot dat je 's avonds het noorderlicht als toetje krijgt voorgeschoteld. Overnachting in Anker Brygge.

Dag 2

Dag 2 Op ontdekkingstocht door schilderachtig Lofoten

Na het uitgebreide ontbijt heb je alle vrijheid om de Lofoten te ontdekken. Maak een prachtige wandeling door Henningsvær, het is een waar genot om door dit dorpje te wandelen en de geschiedenis van de kabeljauwvisserij te zien, voelen en ruiken. De rekken met gedroogde stokvis zie je overal, de inwoners zijn trots op hun roots en willen niets liever dan je van alles vertellen over het bijzondere leven in Henningsvær. Of breng een bezoek aan één van de exposities in de KaviarFactory, een oude kaviaar fabriek, of bezoek de fotogalerie van Gunnar Berg. Breng ook een bezoekje aan het nabijgelegen Kabelvåg, met de grootste houten kerk van Noord-Noorwegen, de Vagån Kirke. Overnachting in Anker Brygge.

Dag 3

Dag 3 Zeearenden Spotten!

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet zou je vandaag één van de meest prominente inwoners van Noord-Noorwegen kunnen spotten: de zeearend. Boek een optionele excursie. Eerst ontvang je de gepaste uitrusting, zodat je lekker warm blijft. Hierna stap je in de RIB boot vanwaar je vaart naar de plek waar de zeearenden zich op dat moment bevinden. Vergeet uiteraard niet de camera mee te nemen! Overnachting in Anker Brygge.

Dag 4

Dag 4 Naar het zuidelijkste puntje van Hinnøya: Offersøy

Na het laatste ontbijtbuffet in Svolvær is het tijd om deze prachtige plaats te verruilen voor het bijzondere Offersøy. Offersøy Feriesenter is prachtig gelegen op het zuidelijkste puntje van Noorwegen's grootste eiland Hinnøya. Je hebt de beschikking over een eigen cabin en wordt uiterst hartelijk ontvangen door Gunnar en zijn gezin. Niets dan natuur, natuur en nog eens natuur. In het hoofdgebouw geniet je iedere avond van een heerlijk Noors diner. Deze avond staat er zelfs een welkomst barbeque voor je klaar. Offersøy is de perfecte locatie om het noorderlicht te zien. Heb je vanavond al geluk om van het noorderlicht te genieten?

Dag 5

Dag 5 De belevenis van het ontwaken aan de Westfjord

Wakker worden bij Offersøy is een belevenis op zich. Je verbaast je over de kleuren van het arctische licht, dat continue verandert. Op deze magische locatie, tussen rotspartijen, water en overvliegende zeearenden, begint de dag al fantastisch. Tijdens het ontbijtbuffet kun je bij helder weer de nationale berg van Noorwegen, de Stetind, zien liggen. Misschien zie je wel een aantal elanden. Deze ietwat schuchtere maar kolossale dieren komen veel voor, maar zijn niet altijd gemakkelijk te observeren. 's Avonds neemt Gunnar je mee omhoog naar het nabijgelegen uitzichtpunt, waar je een schitterende plek hebt om het noorderlicht te spotten! Diner en overnachting in Offersøy Feriesenter.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 6

Dag 6 Rust, natuur en ruimte

Vandaag heb je een vrije dag, die je geheel naar eigen wens kunt invullen. Maak een mooie wandeling of geniet van de rust in de omgeving. Met de huurauto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Diner en overnachting in Offersøy Feriesenter.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kun je de dag zelf invullen naar wens. Rijd eens naar Vestbygda, hier vind je een aantal kleinschalige dorpjes te midden van het Vestfjord, de Noorse benaming van Westfjord. Onderweg kom je langs prachtige uitkijkpunten en ontdek je de mooiste plekjes van Vestbygda. Natuurlijk is het ook mogelijk om een aanvullende activiteit bij te boeken via de receptie van Offersøy Feriesenter. Gunnar en zijn familie voorzien je graag van suggesties en helpen je graag bij het boeken van deze aanvullende activiteiten. Boek voor vanmiddag (tegen betaling) de outdoor jacuzzi of de sauna. Mooier kun je de vakantie niet afsluiten. Diner en overnachting in Offersøy Feriesenter.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Na het laatste ontbijt in Offersøy rijd je terug naar luchthaven Evenes. Hier zeg je de Lofoten gedag en vlieg je begin van de middag via Oslo terug naar Amsterdam. Vol met verhalen en mooie foto's kom je terug.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur