PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Tromsø en Gargia

Complete reis van noorderlichtstad Tromsø naar idyllisch Gargia

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in nog geen 3 uur van Amsterdam naar de luchthaven in Tromsø, helemaal in het noorden van Noorwegen. Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel, gebouwd op een eiland. Je bent in een multicultureel gebied waar Noren wonen maar ook Sami, Finnen en Russen. Als je aan het einde van de ochtend hier aankomt, staat de gids al op je te wachten. Per transfer word je in ca. 15 minuten naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. Onderweg vertelt de gids alles wat je moet weten over deze bijzondere stad. Nadat je bent ingecheckt in het hotel, vindt er een informatiebijeenkomst van Tromsø Safaris plaats; je wordt hier nader geïnformeerd over de reeds geboekte excursies of je kunt eventueel nog excursies bijboeken. In deze stad is er volop keuze om een leuk restaurant op te zoeken voor het diner. Blijf je liever in het hotel? Dat is geen probleem, want ook hier kun je erg lekker en gezellig eten. In de bijbehorende bar kun je nog lekker een drankje drinken voor het slapen gaan. Overnachting in Scandic Grand Hotel Tromsø.

Dag 2

Dag 2 De hoofdstad van het noorderlicht

Misschien wil je vanavond wel mee op noorderlicht jacht? In deze hoofdstad van het noorderlicht ben je hiervoor in ieder geval op de juiste plek. Of boek een leuke excursie? Je kunt rendieren voeren en meer leren over de geschieden van de Sami of een mooie sneeuwschoenwandeling maken, de keuze is helemaal aan jou! Overnachting in Scandic Grand Hotel Tromsø.

Dag 3

Dag 3 Noorwegen vanuit boven

Je begint de dag met een heerlijk Noors ontbijt. Hierna is het alweer tijd om jekoffers te pakken om naar de volgende locatie te gaan! Per bus ga je naar de luchthaven in Tromsø, waar je in de middag in een propeller vliegtuig naar Alta stapt. In minder dan een uur ben je aangekomen op de luchthaven in Alta, een stuk oostelijker gelegen ten opzichte van Tromsø. Hier word je opgewacht en per transfer naar de locatie gebracht waar je de komende nachten zult verblijven. Een bijzonder verblijf middenin de ongerepte natuur! Om het hoofdgebouw, een berghut, bevinden zich de houten appartementen waarin je de komende dagen zult verblijven. Sølvi en haar man zorgen voor een warm ontvangst en zullen er voor zorgen dat je niets te kort komt de komende dagen. Eenmaal aangekomen kun je lekker bijkomen van de reis. Over het diner hoef je je geen zorgen te maken, want er wordt hier iedere avond heerlijk voor je gekookt. Probeer zeker eens de rendier! Diner en overnachting in Gargia Fjellstue.

Dag 4

Dag 4 Huskysafari

Wakker worden in de rustgevende omgeving van Gargia Fjellstue. Vandaag staat er iets spectaculairs op het programma, je gaat namelijk op pad met de husky’s! Er is geen betere plek om het te leren dan hier, want Sølvi doet jaarlijks mee met de befaamde “Finnmarkslopet” huskyrace. Terwijl de gids je een instructie geeft over hoe je het span moet besturen, hoor je het gehuil en geblaf van de honden. Ze kunnen niet wachten tot ze met je op pad mogen en zodra het kan zoeven ze weg. Het is verrassend stil tijdens de tocht door de sneeuw, want je span is geconcentreerd aan het werk. Achterover leunen zit er niet bij, want af en toe moet je ze wel een handje helpen. ’s Middags kun je bijkomen van alle indrukken van de dag. Als je de smaak te pakken hebt, boek je nog een langere huskysafari bij voor later in de week. Diner en overnachting in Gargia Fjellstue.
Duur programma: ca. 3,5 uur (2 personen/slede,vanaf 16 jaar)

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootertocht

Ook vandaag begint de dag met een stevig Noors ontbijt. Maar goed ook, want je hebt een intensieve dag voor de boeg. Heb je altijd al eens een sneeuwscooter willen besturen? Vandaag is het zover! Gekleed in thermo-overalls luister je naar de instructie van de gids. In het begin is het misschien even onwennig, maar je zult zien hoe snel het voertuig je eigen wordt. Het is een bijzondere ervaring om door het stille, met sneeuw bedekte landschap te rijden. Je maakt een tocht van circa 30 kilometer en stopt onderweg om op te warmen met een lekker warm drankje en een snack. Na de stop kun je wisselen van bestuurder. Kon je hier geen genoeg van krijgen? Boek dan een dagtocht met de sneeuwscooters voor de volgende dag. Diner en overnachting in Gargia Fjellstue.
Duur programma: ca. 3,5 uur (2 personen/scooter)

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vandaag heb je de dag om vrij in te delen. Misschien wil je nog een husky- of sneeuwscootersafari maken, of vind je het juist lekker om in alle rust te genieten van de mooie omgeving. Of trek de sneeuwschoenen aan voor een lekkere wandeling. Dat je heimwee naar deze mooie plek gaat krijgen is een ding dat zeker is! Diner en overnachting in Gargia Fjellstue.

Dag 7

Dag 7 Terug naar huis

Vandaag is alweer de laatste dag in Noorwegen. In de ochtend word je teruggebracht naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam. Een reis om nooit te vergeten!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur