PRINT PAGINA

Winteravontuur Arctisch Alta

Authentiek avontuur in de arctische wildernis

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noors-Lapland

Welkom in Noors-Lapland

Van harte welkom in Tromsø. Deze kleine, moderne stad bruist en biedt naast vertier in de stad ook vele mooie activiteiten in de omgeving. Per transfer word je in ca. 15 minuten naar het centrum van de stad gebracht en vertelt de gids alles wat je moet weten over deze bijzondere stad en wat je te wachten staat. Overnachting in Scandic Grand Hotel. Tromsø Airport - Scandic Grand Hotel: ca. 15 min.

Dag 2

Dag 2 Op naar Alta!

Op naar Alta!

Na een comfortabele nacht en een lekker ontbijtje in Scandic Grand, heb je nog tijd om een rondje door de stad te lopen. De vlucht naar Alta is om 15:00 uur, dus begin van de middag word je pas opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Misschien shop je alvast wat souvenirs of bezoek je een museum? Rond 15:40 uur arriveer je in Alta, je arctische avontuur begint! De komende nachten zul je verblijven in Gargia Lodge, een kleinschalig hotel wat middenin de prachtige Noorse natuur gelegen is. Weg van de drukte en lichtvervuiling, dus extra veel kans op het noorderlicht. Vanavond geniet je van een gezellig lavvu/gallery diner en krijg je een interessante presentatie over het noorderlicht en hoe deze te spotten en vast te leggen, wel zo handig! 

Dag 3

Dag 3 Op pad met de sneeuwscooter

Op pad met de sneeuwscooter

Je wordt wakker in de rustgevende omgeving van Gargia Lodge. Vandaag ga je op pad met de sneeuwscooter! Gekleed in een thermo-overal luister je naar de instructie van de gids. In het begin is het misschien even onwennig, maar je zult zien hoe snel het voertuig eigen wordt. Het is een bijzondere ervaring om door het stille, met sneeuw bedekte landschap te rijden. Je maakt een tocht van circa 22 kilometer richting de berg Beskades, waar je stopt voor een prachtig uitzicht en kunt wisselen van bestuurder. Bij terugkomst in de lodge kun je gratis gebruikmaken van de sauna, dat heeft Voigt Travel al voor je geregeld. Diner en overnachting in Gargia Lodge.

Dag 4

Dag 4 Leer meer over de Sami cultuur en ontmoet de rendieren

Leer meer over de Sami cultuur en ontmoet de rendieren

Vandaag begint de dag met een stevig Noors ontbijt. Vervolgens is het tijd om meer te leren over de oorspronkelijke bevolking van Noorwegen; de Sami. Je brengt een bezoek aan het prachtige Sami Siida museum waar je ontzettend veel leert over de traditionele cultuur. Je wordt verwelkomd door een Sami, gekleed in traditionele kleding. Vervolgens ontmoet je de rendieren, maak je een ritje in de slede en stap je in de traditionele Lavvu voor een uitleg over de diverse gebruiksvoorwerpen van de Sami. Je sluit het bezoek af met een traditionele bidos lunch, heerlijk! Diner en overnachting in Gargia Lodge. 

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen naar de Orvvos waterval

Sneeuwschoenwandelen naar de Orvvos waterval

Vandaag staat er een wandeling op sneeuwschoenen op het programma. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets die je onder je schoenen bindt. Je wandelt naar een bevroren waterval, een zeer bijzondere ervaring! In het begin is het lopen op sneeuwschoenen even onwennig, maar binnen een mum van tijd heb je niet eens meer door dat je ze hebt ondergebonden. Het leuke van het wandelen op sneeuwschoenen is dat je op plekken in de natuur komt waar je zonder sneeuwschoenen niet zomaar zou kunnen komen. Diner en overnachting in Gargia Lodge.

Dag 6

Dag 6 Terug naar Tromsø

Terug naar Tromsø

Vandaag is alweer de laatste dag in Alta. In de ochtend heb je nog tijd om iets te ondernemen. Wellicht heb je een extra excursie bijgeboekt? Rond half 2 wordt je naar de luchthaven gebracht en om 16:00 uu vlieg je terug naar Tromsø. Na aankomst in Tromsø wordt je per transfer naar Scandic Grand gebracht, waar je nog twee nachtjes zult verblijven. Genoeg tijd om te genieten van deze gezellige stad! 

Dag 7

Dag 7 Tromsø ontdekken

Tromsø ontdekken

Vandaag kun je naar eigen keuze invullen. Tromsø biedt enorm veel excursiemogelijkehden. In januari kun je bijvoorbeeld een walvissafari doen of misschien maak je liever een huskysledetocht? De keuze is aan jou om je laatste dag in Tromsø nog zo optimaal mogelijk te gebruiken. Ook 's avonds is het in Tromsø opvallend levendig en trendy, met veel bars en goede restaurants. Hoe vul jij de laatste avond in? Met een heerlijke cocktail of en een gezellig diner? Overnachting in Scandic Grand Hotel.

Dag 8

Dag 8 Het einde van een avontuur

Het einde van een avontuur

Helaas is het moment aangebroken, je gaat terug naar huis na een week vol prachtige avonturen. De transfer staat klaar voor je hotel en brengt je in de ochtend naar de luchthaven van Tromsø. Welke herinnering zul je het meest koesteren? Heeft Noorwegen je hart veroverd en kom je volgend jaar terug? Het is geen dag of vaarwel, maar tot ziens.. Daar zijn we zeker van. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: