PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Ruska

Bijzonder avonturenweek in Sallatunturi en Ruka

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een lijndienstvlucht van Finnair vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Samen met Yoni en de medereizigers vervolgen we aan het begin van de avond de reis naar het dorpje Sallatunturi in Oost-Lapland, terwijl je in de bus uitgebreid zal worden bijgepraat over de natuur in Lapland en de noorderlichtkansen voor deze avond en misschien al de komende avonden. Na ca. 2 uur kom je aan bij je eigen Lapse bungalow in Sallatunturi. Met een goed bed, een romantische open haard en uiteraard een privé sauna! Direct na aankomst geniet je van een dinerbuffet in het Kiela restaurant. 
Transfer Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 2 uur​

Dag 2

Dag 2 Ontmoet de rendieren en zalmgrillen

Ontmoet de rendieren en zalmgrillen

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten. Zeker in het prachtige Sallatunturi! Na het ontbijtbuffet in Kiela heb je wat vrije tijd om te gaan wandelen in de omgeving. In de middag worden we door de gidsen van het Rendierpark opgehaald voor het speciale Kössi rendierprogramma. Je leert hoe de lokale rendierhouders leven mét en ván de rendieren, en samen met een gids ga je de rendieren in het bos bijeenroepen om ze te voederen. Aansluitend maakt de gids het vuur aan en spijkert de grote zalmmoten op een plank bij het vuur om zodoende langzaam te laten garen.  Laat het je smaken! Per transferbus worden we weer terug naar Tuvat gebracht. Is er al kans op noorderlicht? Dan gaan we uiteraard direct jagen. Kan het nog even op zich laten wachten, dan biedt de Papana Pupi bar in Kiela de warmte en eventueel een drankje.

Duur rendierprogramma en wildernisdiner: ca. 3-4 uur

Dag 3

Dag 3 Een dag in de wildernis

Een dag in de wildernis

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant van Sallatunturin Tuvat vertrekken we naar Salla Wilderness Park. We gaan vandaag back to basic. Hoe te navigeren of hoe een vuur te maken? Hoe een maaltijd boven het open vuur te bereiden? Met een kleine backpack met de noodzakelijke spullen ga je op pad. Het lezen van de kaart en het plannen van de route is de eerste uitdaging voordat je dieper het bos in gaat. Bij het vuur bereid je je eigen lunch. Aan het einde van de middag verplaatsen we ons naar een wilderniscabin waar je op deze geweldige locatie geniet van een speciaal diner met lokale delicatessen.
Duur programma: ca. 6-7 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in Sallatunturi

Vrije dag in Sallatunturi

Na het ontbijt is de dag helemaal aan jou. Je hebt de medereizigers beter leren kennen en vandaag zullen er gegarandeerd spontaan wandelingen gemaakt worden, vuurtjes gebouwd worden of je zult misschien nog een optionele excursie boeken. Het laatste diner is weer in het Kiela restaurant. Papana Pupi bar biedt onderdak voor een ‘bonte avond’. Maar uiteraard zetten we alles op alles om de Aurora Borealis nog een keer flink te zien schitteren aan de arctische hemel.

Dag 5

Dag 5 Oulanka Nationaal Park

Oulanka Nationaal Park

Na het ontbijt is het tijd om ons zuidwaarts te verplaatsen richting Ruka. Halverwege de transfer stoppen we in één van de mooiste Nationale Parken van Europa: Oulanka. We gaan hiken naar de Oulanka canyon; een schitterende plek om foto's te maken tijdens de Ruska tijd. Aan het begin van de middag geniet je van een warme soep. Aan het einde van de middag arriveren we in Iisakki Village. Een zeer klein dorpje met houten huizen, in de bossen, aan de oever van het Rukajarvi meer. Je verblijft in een privé Glass Villa. Na het diner in het hoofdgebouw van Iisakki Village gaan we jagen op het noorderlicht. Misschien zie je het vannacht vanuit je Glass Villa?

Duur Oulanka programma: ca. 3-4 uur
Transfer Sallatunturi – Iisakki Village: ca. 1 uur en 10 minuten (excl. tussenstop bij Oulanka Nationaal Park. 

Dag 6

Dag 6 Beren- en ander wildlife spotten

Beren- en ander wildlife spotten

Wakker worden met het geluid van de tientallen Wilde Zwanen, die een goed leven hebben in de Rukajarvi meer. Heerlijk in je eigen tempo wakker worden, ontbijten en misschien wat wandelen. Zorg dat je stevig luncht, want je gaat een lang avontuur tegemoet; wildlife spotten! Halverwege de middag worden we opgehaald door Tuomo die ons meeneemt naar de heuvel Kuntivaara. Vanaf Kuntavaara is het ca. 400 m lopen door het bos naar de twee schuilhutten. Elke hut biedt plaats aan 8-9 personen. We zullen 4 - 5 uur in schuilhutten doorbrengen (er is een kleine, eenvoudige composttoilet). Je hebt een goed uitzicht op het open moeras. Naast beren kunnen er ook steenarenden en zeearenden worden gespot.

Voordat de duisternis volledig invalt verlaten we de hutten en rijden we over kleine landweggetjes naar Ollila. Wanneer we geluk hebben zien we enkele grote elanden onderweg. In Ollila hebben we een heerlijk 3-gangen diner, een voorgerecht van lokale champignonsoep, hoofdgerecht elandvlees, en als toetje een delicatesse met lokale bessen bij koffie en thee. Na het late diner rijden we terug naar Iisakki Village. En natuurlijk, als de hemel helder is, kunnen we het noorderlicht zien boven een mooi Ruska landschap op de terugweg.

Dag 7

Dag 7 Jouw dag in Ruka

Jouw dag in Ruka

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in Iisakki Village is deze laatste dag helemaal aan jou. Maak een wandeling, ga kanoën op het meer of reserveer een mountainbike. Of misschien boek je nog een optionele excursie? Na het dinerbuffet is de jacuzzi en sauna opgewarmd voor een fijne laatste avond. Uiteraard zal Yoni ook de laatste avond je op de hoogte houden van de noorderlichtkansen.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het laatste ontbijt vertrekken we vroeg in de ochtend met een koffer vol belevenissen per transferbus terug naar luchthaven Rovaniemi voor een vlucht terug naar Nederland. Terveitsin Suomi! Voor altijd verliefd op de Ruska...
Rijduur transfer Iisakki Village - Rovaniemi: ca. 2,5 uur. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: