PRINT PAGINA

Noorderlicht break fly & drive

Ervaar het noorderlicht tijdens de Lapse Indian Summer

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je vanaf Rotterdam The Hague airport naar de luchthaven van Rovaniemi. Nadat je je bagage hebt opgehaald staat de huurauto al voor je gereed, je bent klaar om te gaan! De eerste nacht verblijf je in Torassieppi, waar je kennis maakt met de Sami-cultuur. Torassieppi is namelijk een rendierboerderij. Het ligt aan de rand van Ylläs-Pallastunturi Nationaal Park waar goed kunt wandelen. Liever met de fiets? Huur dan een mountainbike en ontdek dit prachtige natuurgebied! Vanavond is al de eerste mogelijkheid om het noorderlicht te gaan spotten als het weer wilt meewerken. Vraag bij de receptie na, waar je dit natuurfenomeen het beste kan waarnemen. Overnachting in Torassieppi Lodge.
Rijafstand Rovaniemi-Torassieppi: ca. 217 km | ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Via de arm van Finland naar Kilpisjärvi

Vandaag staat je een mooie roadtrip te wachten. Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de motor van de auto te starten, je reist via de arm van Finland naar wandelwalhalla Kilpisjärvi. De weg loopt langs een rivier wat tevens de grens is tussen Finland en Zweden. Onderweg geniet je van de bijzondere herfstkleuren en adembenemende uitzichten. De natuur om je heen zie je heel de tijd veranderen, van bossen naar de uitgestrekte vlaktes. Vergeet vooral niet om onderweg te stoppen bij de diverse uitzichtpunten! Overnachting in Tundrea.
Rijafstand Torassieppi-Kilpisjärvi: ca. 212 km | ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Tijd om de wandelschoenen aan te trekken

Kilpisjärvi is een klein dorp vlakbij het drielandenpunt. De heilige berg Saana waakt over de nederzetting en is te zien vanuit alle hoeken. Kies ervoor om de berg te beklimmen voor een waanzinnig uitzicht of gaat je voorkeur uit naar een bezoek aan het drielandenpunt? Met de boot vaar je vanuit Kilpisjärvi in ongeveer een half uur naar het uiterste puntje van het meer waar je nog 3 kilometer wandelt naar het drielandenpunt, je bent hier omgeven door de bergen. Houd in de avond de noorderlichtvoorspellingen goed in de gaten, vanaf de oever van het meer bij Tundrea staat een kota waar je een goede kijk hebt op de hemel. Kilpisjärvi is magisch, een plek om niet meer te vergeten! Overnachting in Tundrea.

Dag 4

Dag 4 Op naar de fjorden!

Slaap je na een nacht noorderlicht jagen wat langer uit? Of sta je al vroeg klaar na het ontbijt voor de reis naar de Noorse Fjorden? Je verblijft vanavond in Tromsø, dé noorderlichthoofdstad van Europa! Via de bergen kom je uiteindelijk uit bij Lyngenfjord, een mooie plek om te stoppen voor een picknick. Onderweg naar Tromsø geniet je van al het moois en kijk je werkelijk je ogen uit. Vanaf het hotel is vrijwel alles op loopafstand, bezoek bijvoorbeeld de Ishaven kathedraal of het Polaria museum. Neem in de avond de kabelbaan Fjellheisen. De kabelbaan brengt je naar een 420 meter hoge rots met een uitzicht over de gehele stad. Het entreekaartje zit al bij je reis inbegrepen. Overnachting in Radisson Blu Tromsø. 
Rijafstand Kilpisjärvi-Tromsø: ca.  162 km | ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 Rendieren spotten?

Tromsø ligt op een eiland midden tussen de fjorden en wordt omringt door diverse eilanden. Pak vandaag de auto en verken zeker enkele van deze prachtige eilanden, terwijl je onderweg geniet van de intense herfstkleuren. Wie weet kom je ook wel grote kuddes rendieren tegen? Enkele aanraders zijn de eilanden Sommarøy of Kvaløya. Bewaar ook wat energie voor vanavond, wie weet verschijnt het noorderlicht! 

Dag 6

Dag 6 Zweedse bergen

Vandaag laat je de stad Tromsø achter je en vervolg je de reis naar Zweeds Lapland. De bergpas tussen Narvik en Björkliden is werkelijk prachtig. Je hebt er prachtige panoramische uitzichten en diverse helderblauwe meren. Het eindpunt is Hotel Fjället, uniek gelegen halverwege een berg met een fenomenaal uitzicht over de beroemde Lapporten en het Torneträsk meer. Zien de noorderlichtvoorspellingen er voor vanavond goed uit? Wandel dan naar de aurorahut die bij het hotel hoort, op circa 800 m. lopen. Het is hier volledig donker en je kijkt uit op het noorden.
Rijafstand Tromsø-Björkliden: ca. 288 km | ca. 4 uur

Dag 7

Dag 7 Abisko Nationaal Park

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om Abisko Nationaal Park te ontdekken alvorens je doorreist naar Rovaniemi. Abisko ligt op ongeveer 15 minuten rijden vanaf het hotel en is in de herfst op zijn mooist. De intensiteit van de herfst is er overal te zien. Er zijn tal van wandelroutes uitgestippeld, variërend van 2 kilometer tot zelfs 440 kilometer, een gedeelte van de beroemde Kings-trail loopt namelijk door Abisko. Een aanrader is een wandeling langs de snelstromende Abiskojokk rivier van circa 6 km. Na de wandeling rijd je via Kiruna naar Rovaniemi, waar je overnacht bij Santa Claus Holiday Village. Spot je vanavond voor de laatste keer het noorderlicht?
Rijafstand Björkliden-Rovaniemi: ca. 443 km | ca. 5,5 uur.

Dag 8

Dag 8 Weer terug naar huis

Het einde van deze mooie reis is aangebroken. Bij terugkomst op de luchthaven lever je de auto in en stap je vol met goede herinneringen weer terug in het vliegtuig.
Rijafstand Rovaniemi-Luchthaven: ca. 3,4 km | ca. 5 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur