PRINT PAGINA

Noorderlicht Avontuur Ruka

Ervaar het noorderlicht tijdens de laatste zomerdagen in Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

Welkom in het Pure Noorden

Vanuit Rotterdam The Hague Airport vlieg je in de ochtend rechtstreeks naar de luchthaven van Rovaniemi in Lapland. Nadat je de bagage opgehaald hebt stap je in de transfer die je naar Iisakki Village brengt. Onderweg naar de accommodatie heb je al de kans om de eerste rendieren te zien. Na aankomst ontdek je gelijk de mooie omgeving van Papin Talo, de accommodatie ligt namelijk direct aan het meer en is omringd met bossen. Vanavond staat er een heerlijk diner klaar, bereid met lokale producten.
Transfer luchthaven Rovaniemi –  Iisakki Village: ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Raften over de rivier Kitkajoki

Raften over de rivier Kitkajoki

Heerlijk wakker worden in Finland. Buiten hoor je al de vogels fluiten als je aansluit bij het ontbijt. Na het ontbijt is het tijd voor actie. In de ochtend staat er een mooie rafttocht op het programma van Käylä naar Juuma. Onderweg kom je enkele stroomversnellingen tegen, maar maak je zich geen zorgen, de gids stuurt je veilig door de golven. Halverwege maak je een stop voor een kop koffie en een Finse lekkernij aan de rivier. Na het diner als de noorderlichtvoorspellingen gunstig zijn, zoek dan een mooie donkere plek aan het meer. Met een beetje geluk zie je dan het indrukwekkende noorderlicht aan de hemel dansen. 
Duur activiteit raften: ca. 3 uur inclusief transfers

Dag 3

Dag 3 Sauna en jacuzzi

Sauna en jacuzzi

Vandaag kun je heerlijk uitslapen na een avond noorderlicht jagen. Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om de dag zelf in te delen. Een aanrader is een mountainbiketocht door de omgeving. Bij Papin Talo kun je gratis gebruik maken van deze fietsen. Er zijn diverse routes mogelijk in de omgeving. Bij de receptie adviseren ze je er graag over. Na het diner ga je kennis maken met een echte Finse hobby: de sauna. In bijna iedere woning in Finland is een sauna aanwezig. Bij Papin Talo is er een sauna gelegen direct aan het water. Hier mag je de gehele avond gebruik van maken. Ook van de outdoorjacuzzi mag je gebruik maken. Wie weet zie je deze avond het noorderlicht vanuit de jacuzzi.
Duur sauna en jacuzzi: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Ontmoet de koning van de bossen

Ontmoet de koning van de bossen

Een bijzondere activiteit staat eind van de middag op de planning. Na circa een uur rijden richting de Russische grens ga je samen met de gids naar een wildernishut. Vanuit de hut heb je kans om de koning van de bossen, de beren te bewonderen. Behalve beren kun je ook ander wildlife zien zoals arenden. Rond eind augustus start ook het officiële jachtseizoen. Hierdoor is er een mogelijkheid dat de excursie niet door kan gaan. Er wordt dan een alternatieve excursie aangeboden. Laat op de avond kom je terug bij Papin Talo.
Duur activiteit beren spotten: ca. 6 uur (inclusief transfers)

Dag 5

Dag 5 Ontdek Oulanka National Park

Ontdek Oulanka National Park

Zorg dat je voldoende eet bij het ontbijt, want er staat een mooie dag op de planning. Je wordt in de ochtend gebracht naar het Oulanka national park. In deze tijd van het jaar is het park gekleurd in prachtige herfstkleuren. Wandel op eigen gelegenheid de kleine berenroute in het park. Onderweg loop je langs de rivier en zie je diverse stroomversnellingen, rode rotsen en hangbruggen. Onderweg kun je genieten van een snack die je meegekregen hebt. Na een inspannende dag geniet je weer van een heerlijke maaltijd in de gezamenlijke huiselijke keuken waar alle reizigers aanschuiven. Je voelt je hier vast helemaal thuis. Ga je vanavond nog op jacht naar het noorderlicht of duik je na een actieve dag vroeg je bed in?

Dag 6

Dag 6 Panoramische tour en speciale overnachting

Panoramische tour en speciale overnachting

Van Lapland krijg je nooit genoeg, er is zo veel te beleven. Vandaag staat dan ook weer een leuke activiteit op het programma: buggy rijden! In een twee persoonsbuggy ontdek je samen met de gids de prachtige uitzichten rondom Ruka. Vergeet hierbij je fotocamera niet om de uitzichten vast te leggen. Vanavond  staat een bijzondere overnachting op het programma. Je overnacht deze nacht in een glasvilla, gelegen in de buurt van Papin Talo. Het dak van deze romantische villa bestaat uit een groot raam. Vanuit je bed heb je de kans om het noorderlicht te bewonderen. Sluit je vannacht de gordijnen of kun je geen genoeg krijgen van het noorderlicht?
Duur activiteit buggy rijden: ca. 2 uur

Dag 7

Dag 7 Genieten van de omgeving

Genieten van de omgeving

Na een fantastische overnachting kun je de laatste dag naar eigen wens invullen. Kies voor een mooie kanotocht of als je van meer uitdaging houdt een SUP-tocht. Bij de accommodatie kun je gratis gebruik maken van kano’s en SUP boarden. Neem voor onderweg een lunchpakket mee, zodat je de gehele dag kunt genieten. Vanavond is alweer de laatste mogelijkheid om het noorderlicht te spotten. Vraag ter plaatse naar de voorspellingen, vul je thermoskan en zoek een mooie plek op, midden in de natuur.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas komt er aan deze mooie week een eind. Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Rovaniemi gebracht. Vanaf Rovaniemi vlieg je rechtstreeks terug naar Rotterdam The Hague Airport. Vol enthousiaste verhalen en een fototoestel vol met foto’s kom je weer terug in Nederland. 
Transfer Papin Talo, Iisakki Village - luchthaven Rovaniemi: ca. 2,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: