PRINT PAGINA

Muziekreis operafestival Savonlinna

Drie top opera’s met als decor het sprookjesachtige Olavinlinna kasteel

Dag 1

Dag 1 Aankomst in Savonlinna

Aankomst in Savonlinna

Je vliegt met een directe vlucht van Rotterdam naar Savonlinna. Tijdens de reis van het vliegveld naar je hotel ervaar je meteen de grandeur van de Finse natuur. Je verblijft in het Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän. Vanavond dineer je gezamenlijk in het hotel.

Dag 2

Dag 2 Ontdek Olavinlinna kasteel in Savonlinna

Ontdek Olavinlinna kasteel in Savonlinna

Vandaag bezoek je Savonlinna, een prachtige historische stad te midden van het grootste merenstelsel. Een deskundige gids neemt je mee door het historische centrum. Rond 1900 vormde hier een hechte gemeenschap van ambachtslieden en metselaars die werkzaam waren in het kasteel. Aan het einde van de tour bevind je zich in de straat Linnankatu, waar je de galerieën en kleine winkels kunt bekijken. Aansluitend staat een rondleiding door het prachtige kasteel Olavinlinna op het programma. Dit is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Noord-Europa, gelegen in het midden van het Finse meer, en werd in de vijftiende eeuw gebouwd in opdracht van ridder Erik Akselinpoika Tott. Het kasteel heeft een belangrijke strategische rol gespeeld tijdens de vele middeleeuwse veldslagen tussen het Zweedse en Russische Rijk. Op de binnenplaats van het kasteel vinden ook alle opera's plaats. In de middag word je teruggebracht naar het hotel, waar je gezamenlijk dineert. De rest van de avond is vrij te besteden.

Dag 3

Dag 3 Het grootste meer van Finland: het Saimaameer

Het grootste meer van Finland: het Saimaameer

Vandaag geniet je van de indrukwekkende Finse natuur. Je reist vandaag naar het Saimaameer, waar je samen met een deskundige gids op de boot stapt. Het Saimaameer is het grootste meer van Finland en stroomt via de Vuoski-rivier naar het Ladogameer in Rusland. Savonlinna is een van de steden die aan het meer ligt. In de nationale parken leeft de zeldzame Saimaa ringelrob, ook wel de Saimaa zeehond genoemd. Tijdens de boottocht over het meer zal de gids je meer vertellen over de natuur en wellicht heb je de kans om deze Saimaa zeehond te spotten. Vanavond dineer je in het hotel, en indien gewenst word je naar Olavinlinna gebracht voor de opera Lohengrin.

Dag 4

Dag 4 Bezoek het Valamo klooster

Bezoek het Valamo klooster

Vanochtend verzorgt je reisleider de muziektoelichting op de opera Don Giovanni, een van de drie Da Ponte-opera's van Mozart, gebaseerd op een libretto van Lorenzo da Ponte. Na de muziektoelichting reis je naar het Valamo klooster, ongeveer anderhalf uur rijden van het hotel vandaan. Dit orthodoxe klooster is geheel zelfvoorzienend, waar de eigen wijn wordt bereid. Je wordt door het klooster rondgeleid en leert meer over het klooster. Vanavond staat de opera Don Giovanni op het programma. Aan het eind van de middag vertrek je naar Savonlinna voor een gezamenlijk diner in een van de vele restaurants. Hierna woon je de opera Don Giovanni bij op het kasteel Olavinlinna. Na de opera word je teruggebracht naar het hotel.

Dag 5

Dag 5 Kom tot rust in de Finse natuur

Kom tot rust in de Finse natuur

Na het ontbijt verzorgt je reisleider de muziektoelichting op het optionele concert van Peter Bence. Hierna breng je opnieuw een bezoek aan het nationale park. Je vaart over het meer en geniet van de groene natuur. Je gids vertelt je meer over de natuur van Finland, en je kunt optimaal genieten van de rust. Ook maak je samen met de gids een mooie wandeling door de natuur, en je geniet van een gezamenlijke lunch in de natuur. 's Middags word je weer teruggebracht naar het hotel en kun je op eigen gelegenheid lunchen. Indien gewenst kun je vanavond het concert van Peter Bence bijwonen in kasteel Olavinlinna.

Dag 6

Dag 6 Neem deel aan de Finse volkstraditie

Neem deel aan de Finse volkstraditie

Vandaag heb je de gelegenheid om de dag geheel zelf in te delen. Het hotel is voorzien van een echte Lakeside Spa, gebouwd tussen de rotsen met een prachtig uitzicht op het Saimaameer. Tijdens je verblijf is eenmalig een bezoek aan de spa inbegrepen. Er zijn in totaal vijf zwembaden aanwezig en zes verschillende sauna's. Een bezoek aan de sauna is een echte volkstraditie in Finland; het is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook een belangrijk onderdeel van het sociale leven. In het hotel worden ook veel workshops gegeven. Vanavond dineer je uitgebreid in een lokaal restaurant. Er staat een uitgebreid 6-gangendiner voor je klaar, waarbij de chef graag de gangen introduceert.

Dag 7

Dag 7 Bezoek de grootste houten kerk ter wereld

Bezoek de grootste houten kerk ter wereld

Na het ontbijt verzorgt je reisleider de laatste muziektoelichting van deze reis over de opera Nabucco. Hierna bezoek je de indrukwekkende Kerimäki-kerk. Deze kerk, ontworpen door Anders Granstedt, werd gebouwd tussen 1844 en 1847 en is de grootste houten kerk ter wereld. Het grootste deel van Finland is nauwelijks bevolkt en bestaat voornamelijk uit bossen en meren. Finland is na Rusland het bosrijkste land van Europa. De Finse bossen zijn een bron van inspiratie voor artiesten, ontwerpers en architecten. Vanmiddag heb je enige vrije tijd, waarna je voor de laatste keer naar Savonlinna reist. Hier staat een gezamenlijk diner voor je klaar en bezoek je de opera Nabucco in kasteel Olavinlinna. Een mooie afsluiting van deze bijzondere reis!

Dag 8

Dag 8 Terugreis naar Nederland

Terugreis naar Nederland

Vanochtend check je uit bij het hotel, waarna je naar het vliegveld wordt gebracht. In de middag arriveer je op Rotterdam The Hague Airport.

Programmawijzigingen voorbehouden

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: