PRINT PAGINA

Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

Overnachten met de mooiste uitzichten in het Arctische paradijs van Noorwegen

Dag 1

Dag 1 Vliegen naar het Pure Noorden

Vliegen naar het Pure Noorden

Met SAS vlieg je vandaag van Amsterdam Schiphol Airport naar Evenes, in Noord Noorwegen. Bij de luchthaven staat je huurauto voor je klaar. Het is ca. 1,5 uur rijden naar naar je eerste verblijf, je overnacht namelijk in Offersøy. Niet voor niets zoeken vele Noorse vissers deze plek op om in de zomer te gaan vissen in de visrijke Westfjorden. Gunnar leeft hier al zijn hele leven, en samen met zijn vader en vrouw Vibeke stellen zij alles in het werk om je een mooi verblijf te garanderen. 
Rijafstand luchthaven Evenes - Offersøy: ca. 104 km | ca. 1,5 uur 

Dag 2

Dag 2 Ontdek Hinnøya

Ontdek Hinnøya

Wakker worden op Offersøy is genieten. Na het overheerlijke ontbijt verken je Hinnøya, het eiland waar Offersøy op ligt. Maak een ochtendwandeling en wie weet spot je wel een eland? Vraag Gunnar naar de mogelijkheden om te zeekayakken of te fietsen. Ook zijn er voor de stoere reizigers mogelijkheden om mee te gaan vissen op een boot. Overnachting in Offersøy.

Dag 3

Dag 3 Wonderlijke route naar het Arctische paradijs

Wonderlijke route naar het Arctische paradijs

Vanuit Offersøy rijd je in noordelijke richting om de rest van Vesterålen te ontdekken. Geniet onderweg van de vele baaien en het helderblauwe water, de route is werkelijk adembenemend. Je eindbestemming is het kleine plaatsje Ringstad, waar je welkom geheten wordt door Ian en Ann Karina. Ian is outdoorgids en natuurfotograaf, Ann Karina zorgt ervoor dat het tijdens je verblijf aan niets ontbreekt. Probeer 's avonds zeker eens haar menukaart, ze kookt namelijk heerlijk! 
Rijafstand Offersøy - Ringstad: ca. 133 km | ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Op zeearendensafari met Ian?

Op zeearendensafari met Ian?

Goedemorgen Ringstad! Je hebt heerlijk geslapen in de mooie, nieuwe kamers van Ringstad Resort en geniet tijdens het ontbijt van het geweldige uitzicht. Je bent hier te gast in de natuur. De otters, zeehonden en vogels hebben je aanwezigheid goedgekeurd. Wat is er mooier dan direct het water op te gaan met Ian? Optioneel ga je met zijn boot het water op en weet hij de zeearenden te vinden. Houd je camera bij de hand, want je gaat geweldige foto’s schieten! Overnachting in Ringstad Resort. 

Dag 5

Dag 5 Walvissen en papegaaiduikers

Walvissen en papegaaiduikers

Heb je als doel om de potvissen, grienden, misschien wel orka's en vele papegaaiduikers te zien? Pak vandaag je auto en maak een mooie dagtocht naar Andenes om een walvissafari via Seasafari Andenes te beleven. Voigt Travel kan deze excursie voor je reserveren. Overnachting in Ringstad Resort.

Dag 6

Dag 6 Kajaktocht rond Ringstad

Kajaktocht rond Ringstad

Rondom Ringstad vind je veel kleine eilanden die je enkel kunt bereiken met een kajak. Een aanrader is om dat samen met Ian te doen. Hij kent dit gebied op zijn duimpje. Na een korte instructie stap je in de kajak en onderweg geniet je van de rust in dit ongerepte natuurgebied. Overnachting in Ringstad Resort.

Dag 7

Dag 7 Op naar de Lofoten

Op naar de Lofoten

Na een paar heerlijke dagen aan het water bij Ian en Ann Karina is het tijd om door te reizen naar de volgende prachtige plek, Eliassen Rorbuer in Reine. Kies voor de mooie route inclusief de ferry overtocht vanaf Melbu. Maak onderweg een lunchstop in de plaats Svolvær, voordat je verder zuidwaarts reist. Neem onderweg rustig de tijd voor meerdere fotostops, er is genoeg moois te zien. Rijafstand Ringstad - Reine: ca. 258 km | ca. 4 uur en 50 min. via Melbu

Dag 8

Dag 8 Ontdek de vissersdorpen

Ontdek de vissersdorpen

De Lofoten staan bekend om de idyllische vissersdorpen. Rijd vandaag naar het zuidelijkste puntje van de Lofoten, Å. De weg er naartoe is al een beleving op zich en je raakt niet uitgekeken. De vele stranden in combinatie met de spitse bergtoppen maken het landschap bijzonder. Maak zeker ook een stop in het pitoreske Reine onderweg naar Å. Het piepkleine dorp Å is helemaal op rotsen gebouwd, je kunt er daarom niet met de auto komen. Hier bezoek je het Torrvisk Museum, ofwel het Lofoten stokvismuseum. Je bent de stokvisrekken ongetwijfeld onderweg tegengekomen en in het museum kom je meer te weten over de productie van deze vissen. Wanneer je naar het noorden rijdt, kom je bij het dorp Nusfjord. Dit dorp telde vroeger 1500 vissers als inwoners, maar tegenwoordig is er weinig permanente bewoning meer en is het een museumdorp. Overnachting in Eliassen Rorbuer.

Dag 9

Dag 9 Trek de wandelschoenen aan

 Trek de wandelschoenen aan

Je wordt wakker met uitzicht over het water, omringd door bertoppen, wat een heerlijke start van de dag. Na het ontbijt in je eigen cabin heb je een volle dag op de Lofoten. Maak jij de spectaculaire wandeling reinebringen? Een échte aanrader voor de sportieveling. Overal zie je de vissershuisjes op palen aan het water en de stokvisrekken. Bij goed weer schiet je de mooiste foto's. Je overnacht in Eliassen Rorbuer.
 

Dag 10

Dag 10 wildlife safari, surfen of kayaken

wildlife safari, surfen of kayaken

Optioneel kun je vandaag een excursie boeken via Eliassen Rorbuer. Zo bieden zij bijvoorbeeld een zogenaamde wildlife safari. Een unieke combinatie van flora, fauna, de zee en geschiedenis. De meeste tochten gaan langs de kust, langs prachtige eilanden, riffen, onder steile berghellingen door en langs goudkleurige stranden. Liever iets actiefs ondernemen? Huur bijvoorbeeld een kayak of ga op surfles. Overnachting in Eliassen Rorbuer.

Dag 11

Dag 11 Via het Viking Museum naar Harstad

Via het Viking Museum naar Harstad

Vandaag laat je het indrukwekkende Lofoten achter je, maar niet zonder een bezoek te brengen aan het Lofotr Viking Museum in Svolvær. Maak kennis met de Vikingen, proef het eten en leer meer over deze rijke geschiedenis van zo'n 1000 jaar geleden. Rijd vervolgens door naar Harstad, waar je in een hotel midden in het centrum verblijft. 
Rijafstand Reine - Harstad: ca. 285 km | ca. 4,5 uur

Dag 12

Dag 12 Afscheid van Noorwegen

Afscheid van Noorwegen

Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven van Evenes waar je de huurauto inlevert. Vol verhalen en een verzameling aan prachtige foto’s vlieg je terug naar Amsterdam Schiphol Airport.
Rijafstand Harstad - luchthaven Evenes: ca. 45 km | ca. 45 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: