PRINT PAGINA

Vakantiehuis Lapland fly & drive

Verblijf een week lang als echte Fin in een houten bungalow

Dag 1

Dag 1 Rechtstreeks naar het Pure Noorden

Rechtstreeks naar het Pure Noorden

Met een rechtstreekse vlucht arriveer je aan het begin van de middag op de luchthaven van Rovaniemi. De huurauto staat al voor je klaar, waardoor je direct op pad kan richting Luosto. Luosto is gelegen naast het Pyhä-Luosto National Park. Je verblijft op deze prachtige plaats 3 nachten in een bungalow met een eigen sauna!
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Luosto: ca. 120 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Bezoek de amethistmijn op de Lampivaara

Bezoek de amethistmijn op de Lampivaara

De dag begint met het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt rijd je met je auto naar de Lampivaara heuvel. Vanaf daar maak je een wandeling van 2,5 kilometer (ongeveer 35-45 min) naar het Lampivaara Café. Bovenop de Lampivaara is de amenthistmijn, waarschijnlijk de enige edelsteenmijn die bezoekers ontvangt. Op de top heb je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar je eigen geluksteen en luister je naar eeuwenoude saga’s. 
Duur programma: ca. 1 uur (excl. wandeling)

Dag 3

Dag 3 Het nationale park verder ontdekken

Het nationale park verder ontdekken

Vandaag heb je heel de dag om het national park verder te verkennen. Trek erop uit per fiets of te voet. Natuurlijk kun je ook de omgeving ontdekken vanaf het water met een kanotocht. Sluit je middag af in de sauna en geniet vanavond van de laatste avond in Luosto.

Dag 4

Dag 4 Naar het paradijs van Salla

Naar het paradijs van Salla

Na het ontbijt zit uw verblijf in Luosto er alweer op. Vandaag reis je door naar je bungalow in Salla, gelegen aan de oostzijde van Lapland. Pas onderweg op voor de overstekende rendieren. Je bungalow heeft een eigen sauna, zodat je na een actieve dag heerlijk kunt relaxen!
Rijafstand Luosto - Sallatunturi: ca. 150 km ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 De rendieren van Salla

De rendieren van Salla

Na het ontbijt bij restaurant Kiela maak je kennis met de bewoners van het noorden: de rendieren. Je wordt welkom geheten bij Rendierpark Salla, waar een gids je meeneemt de bossen in van de rendierfarm. Met een lokroep komen de rendieren al aangerend en kun je de rendieren voederen. Na het voederen kun je genieten van een warm drankje bij het vuur en kun je genieten van de verhalen over de rendierhouders.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Kanoën in Oulanka National Park

Kanoën in Oulanka National Park

Met uw eigen auto rijdt u naar Oulanka National Park. Als u hier aankomt, maakt u een kleine wandeling richting de kano's. Voordat u de kano instapt, krijgt u eerst uitgebreide uitleg. Met de kano volgt u de Oulanka rivier, de rivier is rustig en ideaal om op te kanoën. Vanaf uw kano geniet u van prachtige uitzichten. Onderweg maken we een stop om worstjes te grillen en te genieten van een kop koffie bij het kampvuur. Hierna vervolgen we onze tocht naar het eindpunt. 
Duur programma: ca. 6 uur

Dag 7

Dag 7 Bezoek aan de huskyfarm

Bezoek aan de huskyfarm

Na het ontbijt ga je op bezoek bij de nabijgelegen huskyfarm. In de winter worden de honden ingezet voor de huskysafari's. In de zomer genieten ze van de rust en worden ze getraind voor de winter. Neem een kijkje hoe het leven is op de huskyfarm en geniet van de gastvrijheid.
Duur programma: ca. 1,5 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het laatste uitgebreide ontbijtbuffet is het tijd om de deur van de bungalow in Salla achter je te sluiten. Je rijdt met je huurauto naar de luchthaven van Rovaniemi. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je terug naar huis.
Rijafstand Sallatunturi - luchthaven Rovaniemi: ca. 160 km | ca. 2 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: