PRINT PAGINA

Savonlinna en het Saimaameer Fly & Drive

Reis door historie en ongerepte natuur

Dag 1

Dag 1 Rechtstreeks naar Savonlinna

Rechtstreeks naar Savonlinna

Vandaag vlieg je met Transavia direct naar het hart van het merengebied, Savonlinna. Hier staat je huurauto voor je klaar en kun je koers zetten naar het charmante Savonlinna. Voordat je het stadje in rijdt zie je het markante kasteel al opdoemen. Het hotel bevindt zich aan het marktplein middenin het centrum. Wandel dus alvast door de eeuwenoude straatjes en proef de sfeer. Deze avond ben je uitgenodigd voor een bijzonder welkomstdiner in het kasteel Olavinlinna. Hier zul je gelijk de beste inside tips en informatie krijgen om jouw reis zo optimaal mogelijk in te vullen. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.
Rijafstand luchthaven Savonlinna – Savonlinna: ca. 14 km I ca. 15 minuten

Dag 2

Dag 2 Saimaameer

Saimaameer

Na een heerlijk ontbijt is het vandaag een mooi moment om het uitgestrekte Saimaa meer te gaan verkennen. Dit kun je geheel op eigen wijze doen op de fiets via een mooie fietsroute langs vele eilandjes en vele vergezichten. Met een kano op zoek naar verborgen plekken die alleen via het water te bereiken zijn. Wie weet spot je zelfs wel de unieke Saimaa ringzeehond die alleen hier voorkomt. Vergeet in ieder geval niet over het mooiste stukje weg, de Ridgeroad, te rijden. Hier vergaap je je aan beide zijden van de weg aan de mooiste vergezichten over het meer.. Sluit de middag af met een ontspannen sightseeing cruise in Savonlinna. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.

Dag 3

Dag 3 Nationaal Park Linnansaari

Nationaal Park Linnansaari

Wanneer je verblijft in de Saimaa regio kun je het Linnansaari National Park niet links laten liggen. Hat park ligt op een eiland en is alleen per boot te bereiken. Vanuit Oravi vaar je direct het natuurgebied in. Op het eiland Linnansaari zijn verschillende mooie hikes uitgezet, die duidelijk staan aangegeven. Voor vogelliefhebbers is dit een fantastische plek, want de indrukwekkende zeearend heeft hier zijn broedplaats. Ben je hier tussen april en juli dan is de kans het grootst om de Saimaa ringzeehond te spotten. Vanuit Oravi vertrekken ook Saimaa Seal spotting cruises. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.
Rijafstand Savonlinna – Oravi: ca. 42 km I ca. 37 minuten

Dag 4

Dag 4 Lappeenranta

Lappeenranta

Na een heerlijk ontbijt kun je vandaag een reis door de turbulente geschiedenis van de regio maken. In het nabij gelegen Lappeenranta loop je bij het oude fort letterlijk terug in de tijd. Midden op het terrein, in de voormalige officierswoning vind je Café Majurska (De majoorsvrouw). Het Café is nog geheel ingericht in de oude stijl. De perfecte plek om de indrukken te laten bezinken. Vergeet ook niet de overheerlijke huisgemaakte taarten te proeven. Op de terugweg rijd je via de Ridgeroad en Punkaharju. Maak hier een stop bij Hotel Punkaharju, het oudste hotel van de regio. Dit charmante hotel is ook het startpunt van mooie hiking trails. Ook ligt hier en het Lusto Forest museum dat zeker een bezoekje waard is. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.
Rijafstand Savonlinna – Lappeenranta: ca. 155 km I ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Op naar Mikkeli

Op naar Mikkeli

In de ochtend geniet je voor het laatst van het ontbijtbuffet in Savonlinna. Misschien nog één keer struinen over de markt, of een bezoek aan het Olavinlinna kasteel wanneer je hier nog niet aan toe bent gekomen. Maar dan is het tijd om koers te zetten naar Mikkeli. Onderweg passeer je de plaats Java. Hier ligt Rapio Mill, de oudste molen van Finland die nog steeds in werking is. In deze ruim 200 jaar oude molen wordt nog dagelijks meel gemalen. In het café bij de molen geniet je van een lekkere kop koffie met een keus uit broodjes, cakes en taarten bereid met het vers gemalen meel. Hierna rijd je door naar de levendige stad Mikkeli, je uitvalsbasis voor de komende dagen. Overnachting in Original Sokos Hotel Vaakuna in Mikkeli.
Rijafstand Savonlinna – Mikkeli: ca. 104 km I ca. 1,5 uur

Dag 6

Dag 6 Mikkeli

Mikkeli

Goedemorgen Mikkeli! Vandaag ontwaak je in het historische centrum van de stad. Vanuit hier zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Gluur door de ramen van de coupé van Mannerheim, de Finse legerheld, naast het station. Duik in de turbulente geschiedenis in het Päämajamuseo en bewonder de mooie gotische kathedraal. Naivisori met het ondergrondse communicatiecentrum Lokki en de bijbehorende oberservatietoren is ook zeker de moeite waard. Vanaf de toren heb je een prachtig zich over de stad. Kenmerkend zijn de mooie oude landhuizen. Vlakbij het centrum ligt de Pastorie Kenkäverode, een prachtig huis waarin je winkeltjes en tentoonstellingen en een restaurant met lokale streekgerechten vindt. Overnachting in Original Sokos Hotel Vaakuna in Mikkeli.

Dag 7

Dag 7 Van rotsschilderingen tot wijnboerderij

Van rotsschilderingen tot wijnboerderij

Na het ontbijt is het tijd de stad te verlaten en de mooie omgeving van Mikkli te gaan ontdekken. Maak een mooie wandeling door het bos bij de beroemde Astuvansalmi rotsschilderingen. Rijd een stuk over de prachtige Route 62 waarbij je letterlijk het meer doorkruist. Neem een kijkje, of lunch in de haven van Anttola en breng een bezoek aan de Ollimäki wijnboerderij. In deze boerderij maken ze heerlijke wijnen van bessen. Hier leer je over het proces van wijnmaken en kun je uiteraard de wijnen proeven. Overnachting in Original Sokos Hotel Vaakuna in Mikkeli.
Rijafstand Mikkeli - Astuvansalmi : ca. 42 km I ca. 42 minuten
Rijafstand Astuvansalmi – Anttola - Mikkeli : ca. 70 km I ca. 1 uur

Dag 8

Dag 8 Naar huis

Naar huis

Helaas zit je ontdekkingstocht door het indrukwekkende Saimaameer gebied er alweer op. Tijd om je herinneringen in te pakken en terug te rijden naar de luchthaven van Savonlinna voor de rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.
Rijafstand Mikkeli - luchthaven Savonlinna: ca. 117km I ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: