PRINT PAGINA

Saimaameer Fly & Drive

De ultieme ontdekkingstocht door het Saimaagebied

Dag 1

Dag 1 Rechtstreeks naar Savonlinna

Rechtstreeks naar Savonlinna

Vandaag vlieg je met Transavia direct naar het hart van het merengebied, Savonlinna. Hier stap je in je huurauto en rijd vervolgens naar Harjunportti, waar jouw cabin op je wacht. Savonlinna ligt op een klein half uurtje rijden. Struin door de straatjes, bezoek het levendige marktplein en de haven, neem een kijkje in het kasteel of stap aan boord voor een sightseeing cruise rondom Savonlinna. Deze avond ben je uitgenodigd voor een bijzonder welkomstdiner in het kasteel Olavinlinna. Hier krijg je de beste inside tips en informatie om alles uit jouw week in Saimaa te halen. Overnachting in Harjun Portti in Punkaharju. Rijafstand luchthaven Savonlinna – Punkaharju: ca. 31 km I ca. 30 minuten

Dag 2

Dag 2 Saimaameer

Saimaameer

Na een heerlijk ontbijt is het vandaag een mooi moment om het uitgestrekte Saimaa meer te gaan verkennen. Stap op de fiets voor een mooie fietsroute langs vele eilandjes en uiteraard over de Ridgeroad, waar je letterlijk midden door het meer fietst. Of huur je een kano en ga je op zoek naar verborgen plekken die alleen via het water te bereiken zijn. Wie weet spot jij vandaag de unieke Saimaa ringzeehond! De dag sluit je geheel in lokale stijl af in de sauna in je eigen bungalow. Overnachting in Harjun Portti in Punkaharju.

Dag 3

Dag 3 Nationaal Park Linnansaari

Nationaal Park Linnansaari

Wanneer je verblijft in de Saimaa regio is een bezoek aan het Linnansaari National Park een absolute must! Linnansaari is een eiland en daarom alleen per boot te bereiken. Vanuit Oravi vaar je direct het natuurgebied in. Je vindt hier mooie hikes en houd je ogen goed open, want de indrukwekkende zeearend heeft hier zijn nestplaats. Ook de Saimaa ringzeehond is hier goed te spotten in de vroege zomer. Vanuit Oravi vertrekken ook Saimaa Seal spotting cruises. Overnachting in Harjun Portti in Punkaharju.
Rijafstand Punkaharju – Oravi: ca. 59 km I ca. 50 minuten

Dag 4

Dag 4 Lappeenranta

Lappeenranta

Vandaag maak je een reis door de turbulente geschiedenis van de regio. Een bezoek aan de vestingstad Lappeenranta is een reis terug in de tijd. In het oude fort komt de geschiedenis tot leven. Midden op het terrein vind je Café Majurska (De majoorsvrouw). Een aanrader voor een kop koffie en huisgemaakte taart om de opgedane indrukken te laten bezinken. Op de terugweg rijd je via de Ridgeroad en Punkaharju. Stop voor lunch bij het charmante Hotel Punkaharju. Dit bijzondere hotel is ook het startpunt van mooie hiking trails. Ook ligt hier en het Lusto Forest museum dat zeker een bezoekje waard is. Overnachting in Harjun Portti in Punkaharju.
Rijafstand Punkaharju – Lappeenranta: ca. 130 km I ca. 1,5 uur

Dag 5

Dag 5 Op naar Puumala

Op naar Puumala

Vandaag zeg je gedag tegen je knusse cabin en trek je verder het merengebied in. Via Savonlinna waar je nog een bezoek kunt brengen aan het kasteel of gewoon lekker kunt lunchen in de haven. Vervolgens rijd je door naar Puumala. Middenin de bossen ligt Sahanlahti, een kleinschalig familiehotel op de plek van een oude zaagmolen, direct aan het Saimaameer. In de omgeving zijn verschillende hikingtrails en vanaf de pier kun je eenvoudig met een kano het meer op. Een heerlijke uitvalsbasis in het hart van Saimaa. Overnachting in Sahanlahti in Puumala.
Rijafstand Punkaharju – Puumala: ca. 104 km I ca. 1,5 uur

Dag 6

Dag 6 Route 62 naar de Ollimäki wijnboerderij

Route 62 naar de Ollimäki wijnboerderij

Deze ochtend ontwaak je in het idyllische Sahanlahti. Uitkijkend over het meer geniet je van het ontbijt en maak je plannen voor de dag. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Ollimäki wijnboerderij. Verwacht hier geen uitgestrekte druivenranken want deze wijn wordt gemaakt van bessen. De gastvrouw zal je kennis laten maken met de bijzondere wijnen en het verhaal achter dit familiebedrijf. Uiteraard kan een kleine proeverij niet ontbreken. De wijnboerderij bereik je via Route 62, deze route slingert schilderachtig door het merengebied en is een attractie op zich. Breng de avond ontspannen door met een sauna bezoek en een frisse plons in het meer, beter kan het niet toch? Overnachting in Sahanlahti in Puumala.
Rijafstand Puumala – Ollimaki wijnboerderij: ca. 45 km I ca. 40 minuten

Dag 7

Dag 7 Astuvansalmi rotsschilderingen

 Astuvansalmi rotsschilderingen

Na het ontbijt is het tijd om een bijzondere plek te ontdekken. Op een markante rots uitstekend over het meer zijn rotsschilderingen gevonden, waarvan de oudste dateren uit 2500-3000 jaar voor christus. De rots was een heilige plaats waar door de jaren heen ruim 70 schilderingen op aangebracht zijn. De Astuvansalmi rotschilderingen zijn te bereiken via een mooie wandeling door de bossen van ca. 3 km. Overnachting in Sahanlahti in Puumala.
Rijafstand Puumala - Astuvansalmi : ca. 51 km I ca. 50 minuten

Dag 8

Dag 8 Naar huis

Naar huis

Deze ochtend denk je bij het ontbijt terug aan alle belevenissen en ontdekkingen van de afgelopen week. Nog een blik over de baai van Sahanlahti en dan is het tijd om de koffers in te laden en te beginnen aan de laatste rit door het merengebied terug naar de luchthaven van Savonlinna voor de rechtstreekse vlucht terug naar Rotterdam.
Rijafstand Puumala - luchthaven Savonlinna: ca. 87 km I ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: