PRINT PAGINA

Op weg naar de poolcirkel fly & drive

Reis door historie en ongerepte natuur

Dag 1

Dag 1 Rechtstreeks naar Savonlinna

Rechtstreeks naar Savonlinna

Transavia vliegt je vandaag rechtstreeks van Rotterdam naar het hart van Saimaa: Savonlinna. Hier stap je in je huurauto en koers je naar Savonlinna, waar je verblijft midden in het centrum. Neem vandaag de tijd om deze bijzondere plaats te ontdekken. Bezoek het kasteel, wandel over de markt bij de haven en leer over de turbulente geschiedenis van de regio. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.

Rijafstand luchthaven Savonlinna – Savonlinna: ca. 14 km I ca. 15 minuten

Dag 2

Dag 2 Saimaameer en Nationaal Park Linnansaari

Saimaameer en Nationaal Park Linnansaari

Na een heerlijk ontbijt ligt het uitgestrekte Saimaameer te wachten om ontdekt te worden. Ontdek de afgelegen eilandjes per kano of maak een fietstocht langs het meer. Ook Linnansaari National Park is een aanrader. Linnansaari is een eiland en dus enkel per boot toegankelijk. Vanuit Oravi vaar je direct het natuurgebied in. Hier kun je mooie hikes maken en bijzondere vogels als de zeearend spotten. Bovendien is de kans groot om de unieke Saimaa ringzeehond te ontdekken. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.

Rijafstand Savonlinna – Oravi: ca. 42 km I ca. 37 minuten

Dag 3

Dag 3 In Noordelijke richting

In Noordelijke richting

Vandaag stap je in de auto en rijd je in Noordelijke richting naar Koli. Je rijdt langs de adembenemende meren van Finland. Maak een stop in Joensuu, waar je een bezoek kan brengen aan het Joensuu bunkermuseum. Deze bunkers werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt ter verdediging tegen de Russen. Verder kan je in Joensuu een botanische tuin bezoeken. De tuin bestaat uit drie delen: de reguliere tuin, een bomentuin en de vlindertuin. In de zomer is hier regelmatig live muziek en zijn er evenementen.
Overnachting in Break Sokos Koli.

Rijafstand Savonlinna – Koli: ca. 200 km I ca. 2, uur

Dag 4

Dag 4 Hiken in Koli Nationaal Park

Hiken in Koli Nationaal Park

Vandaag besteed je de dag in Koli Nationaal Park, wat zich perfect leent voor een hike of andere buitenactiviteiten. Je geniet hier van de mooie vergezichten. Overnachting in Break Sokos Hotel Koli. 

Dag 5

Dag 5 Lapland here we come!

Lapland here we come!

Na het ontbijt stap je weer in de huurauto en rijd je nog verder in de richting van de poolcirkel. Er staat vandaag een lange rit op de planning, maar je hoeft je onderweg niet te vervelen. Kijk je ogen uit naar de prachtige natuur van Finland en wie weet spot je nog bijzondere dieren. Maak een stop in het groene Vuokatti. In de omliggende bossen kunnen veel outdoor-activiteiten ondernomen worden. Ook bijzonder is een bezoek aan de huskyfarm en het maken van een hike met deze enthousiaste honden. Overnachting in Papin Talo.

Rijafstand Koli – Papin Talo: ca. 430 km I ca. 5 uur

Dag 6

Dag 6 Fatbiken door de Finse bossen

Fatbiken door de Finse bossen

Je wordt wakker in het prachtige Lapland, waar je in Ruka, net onder de poolcirkel, verblijft. Maak je klaar om op pad te gaan. Met een fatbike ontdekken we de adembenemende bossen van Finland.  Overnachting bij Papin Talo.

 

Dag 7

Dag 7 Op pad in Lapland

Op pad in Lapland

Vandaag heb je een dag ter eigen invulling. Ontdek het dorpje Ruka van bovenaf door een gondolarit naar de top te nemen of boek een andere optionele activiteit variërend van rustig en relaxt tot wild en avontuurlijk. Na een heerlijke dag in de buitenlucht duik je 's avonds een restaurant of bar in. Overnachting bij Papin Talo.

Dag 8

Dag 8 Via de poolcirkel naar huis

Via de poolcirkel naar huis

Met het bereiken van de poolcirkel in Rovaniemi zit je reis er helaas op. Je kan nog een korte stop bij de Santa Claus Village maken om alvast jouw kerstkaartje te versturen vanaf het postkantoor van de kerstman. Hierna rijd je door naar de luchthaven van Rovaniemi, waar je de huurauto inlevert en incheckt voor de vlucht terug naar Rotterdam.

Rijafstand Papin Talo - luchthaven Rovaniemi: ca. 200 km I ca. 2,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: