PRINT PAGINA

Onontdekt Zweden fly & drive

Verken de ongebaande paden van het ruige Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Välkommen in Zweden

In de ochtend vertrek je vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Skelelfteå, Zweden. Na het ophalen van de bagage, kan je direct met de huurauto op pad. Start het avontuur in Zweden met een bezoek aan het wildernis centrum in Svansele. Hier is een prachtige exhibitie van ‘big five’ die in Zweden leeft. Wie weet kom je ze wel in het wild tegen! Onderweg heb je een grote mogelijkheid om rendieren en elanden tegen te komen. Na het doorkruizen van diverse bossen en het passeren van vele meren kom je aan in Arjeplog. Je verblijft in een hotel net buiten het centrum met uitzicht op het meer Hornavan. Voor vanavond zijn de outdoor jacuzzi en de sauna voor je opgewarmd. Heerlijke start van de vakantie! Overnachting in Kraja hotel.
Rijafstand luchthaven Skellefeå – Arjeplog: ca. 240 km, ca. 3,5 uur

Dag 2

Dag 2 Met de mountainbike de natuur in

De dag start met een heerlijk ontbijt in het restaurant. Met een goed gevulde maag is het tijd om de mountainbike uit te proberen. De fiets is alvast voor je geregeld. Kies je vandaag voor de eenvoudige route over houten vlonders of ga de heuvels in. Ter plaatste adviseren ze je graag over de route die bij je past. Vergeet voordat je op pad gaat niet om een lunchpakket te bereiden, zodat je optimaal kan genieten van de dag. Kijk onderweg tijdens de mountainbiketocht goed om je heen, want wie weet kom je eland of ander wildlife tegen. Maak voor de lunch een stop aan het water voordat je weer verder fiets. Na een dag vol inspanning kan je heerlijk bijkomen in de jacuzzi of sauna. Overnachting in Kraja hotel.

Dag 3

Dag 3 Waan je terug in de tijd van de Sami

Arjeplog is omgeven door meren en eilanden. Wat is dan beter om een dag de omgeving vanaf het water te verkennen. Bij het hotel verhuren ze onder andere kano’s en motorboten. Je kan dus zelf kiezen hoe actief je wilt zijn. In het hornavan meer zijn meer dan 400 eilanden, waarvan vele onbewoond zijn. Na een ochtend op het water is het in de middag tijd om meer over de cultuur te leren. Breng een bezoek aan Båtsouj Sami centre. Hier waan je je in de tijd dat het grootste deel van de bevolking Sami was. De Sami is in het noorden de enige bevolking die rendieren mag houden. Bij deze bijzondere plaats zie je hoe rendierhouders leefde en hoe de Sami van de ene naar andere plaatst reisde om hun rendieren van eten te voorzien. Overnachting in Kraja hotel.

Dag 4

Dag 4 Naar de bergen van Zweden

Na drie heerlijke nachten aan het water verlaat je Arjeplog na het ontbijt. De volgende plaats is Tärnaby, gelegen nabij de grens van Noorwegen. Er zijn 2 routes om er te komen, de eerste route gaat door Noorwegen. Let op, de grensovergang naar Noorwegen met de huurauto zit niet inbegrepen in de huurprijs (ca. 450 SEK, ter plaatse af te sluiten). Met deze route passeer je maar liefst twee keer de poolcirkel. Tijdens de route zie je prachtige berglandschappen en rivieren om je heen. Via de andere route blijf je binnen Zweden, waar je juist langs de uitgestrekte bossen en meren rijdt. Eind van de dag kom je aan bij het hotel in Tärnaby. In de avond maak je samen met een gids een wandeling. Deze wandeling is geschikt voor iedereen. In Zweden is het op vele plaatsen mogelijk om een kampvuur te maken. Tijdens de wandeling kan zo’n kampvuur dan ook niet ontbreken. Wil je weten op welke manier je het beste het vuur kan aanmaken, vraag het gerust aan de gids. Naast een kop traditionele koffie kan je alvast met de gids de plannen voor de volgende dag doorspreken. Hij/zij weet precies waar je de prachtigste wandelingen kan maken. Overnachting in Tärnaby Fjällhotel.
Rijafstand Arjeplog - Tärnaby (via Noorwegen): ca. 375 km, ca. 5,5 uur 
Rijafstand Arjeplog - Tärnaby (via Zweden): ca. 219 km, ca. 3 uur 

Dag 5

Dag 5 Wandelschoenen aan en gaan!

Doe je deze ochtend iets rustiger aan, of heb je zo’n mooie wandeling gisteren gehoord, dat je op tijd wilt starten? De keuze is geheel aan jou. De regio staat bekend als startpunt van de lange wandeling Kungsleden die helemaal doorloopt naar Abisko nationaal park. Deze route is maar liefst meer dan 400 kilometer. Helaas is er voor deze lange route geen tijd, maar de queens route (Drottningleden trail) is een mooi alternatief voor vandaag. Deze route is 9 kilometer enkele reis en heeft 200 hoogtemeters. Een groot gedeelte van de wandeling is rond de bomengrens, waardoor je prachtige vergezichten te zien zijn. Overnachting in Tärnaby Fjällhotel.
 

Dag 6

Dag 6 Gammelstad

Na het ontbijt is het tijd om door te reizen richting het oosten van Zweden. Een mooie route staat op het programma. Een aanrader tijdens deze reis is een stop bij Gammelstad in Lycksele. Dit oude kerkdorp was voorheen van de Sami en de traditionele huizen zijn gelukkig bewaard gebleven. Waan je in het leven van de Sami als je hier rondloopt. Bij Gammelstad is ook een bijgelegen museum met alles over de bosbouw, hoe dat ging in het verleden en in het heden. Na deze prettige stop is het tijd om door te reizen naar de eindlocatie van vandaag, Granö Beckasin. De laatste twee nachten verblijf je op deze mooie locatie in de natuur. Overnachting in Granö Beckasin.
Rijafstand Tärnaby - Granö: ca. 286 km, ca. 3,5 uur

Dag 7

Dag 7 Zweedse natuur

Vandaag alweer de laatste volledige dag in Zweden. Na een heerlijk ontbijtbuffet kun je zelf kiezen wat je gaat doen. Er zijn diverse activiteiten mogelijk. Wat dacht je van bijvoorbeeld je eigen vlot bouwen? Ook zijn er veel wandelroutes in de omgeving, vraag de receptie vooral om advies! Overnachting in Granö Beckasin. 

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van Zweden

Na het ontbijt zit de prachtige ervaring in Zweden er helaas alweer op. Na het ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van Skellefteå, voordat je met een rechtstreekse vlucht terugvliegt naar Rotterdam The Hague Airport. 
Rijafstand Granö - luchthaven Skellefteå: ca. 126 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur