PRINT PAGINA

Duizend meren en Lapland fly & drive

Complete rondreis van Noord naar Zuid

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport kom je aan in Rovaniemi, Finland. De huurauto staat bij aankomst voor je klaar en je kunt direct op pad. Je rijdt vandaag richting het Oosten van Lapland. Midden in de bossen staat je bungalow. De aankomende dagen kun je heerlijk genieten en elke dag afsluiten in je eigen sauna. Overnachting Sallatunturin Tuvat.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Salla: ca. 160 km | ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Rendieren voeren

Rendieren voeren

Heerlijk wakker worden in je eigen bungalow. In de ochtend ga je op bezoek bij het naastgelegen Wilderness Park. Dit is niet alleen de toegang tot het Nationaal Park van Salla, maar tevens een rendierpark met een oppervlakte van circa 200 hectare. Samen met je gids zul je de rendieren gaan voeren. Door de roep van de gids weten de rendieren dat er eten is en van heinde en verre komen de rendieren aangelopen. Na het voeren wordt het kampvuur aangestoken voor een kop koffie of thee. De middag heb je vrij te besteden. Kies deze middag voor de optionele excursie Salmijoki of ga zelf op pad in de omgeving. Overnachting Sallatunturin Tuvat.

Dag 3

Dag 3 Naar het berengebied

Naar het berengebied

Na 3 nachten in Salla is het helaas alweer tijd om deze plek te verlaten. Een mooie route in zuidelijke richting door bosrijk gebied staat op de planning. Maak onderweg een stop in Hossa National Park voor een heerlijke wandeling. Je verblijft op een klein vakantiepark met uitzicht op het meer Nuasjärvi. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
Rijafstand Salla - Vuokatti: ca. 380 km | ca. 5 uur

Dag 4

Dag 4 Bezoek aan de huskyfarm

Bezoek aan de huskyfarm

Huur in de ochtend een fiets om de omgeving van Vuokatti te verkennen. Er is genoeg moois te zien. Breng in de middag een bezoek aan de husky farm en leer meer over het leven van de Husky's in de zomermaanden. De gids kent elke hond en weet alle eigenschappen. Tijdens je bezoek kun je al je vragen stellen over het leven op een huskyfarm, een leuke middag gegarandeerd. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 5

Dag 5 Bruine beren spotten?

Bruine beren spotten?

Een onvergetelijke excursie is bruine beren spotten vanuit een wildernishut. In de regio Kuhmo, dat bekend staat om onder andere beren, wolven, veelvraten en arenden, kunnen wij een overnachting regelen in een schuilhut. Vanuit deze locatie heb je kans om de dieren te zien. Houd je camera en verrekijker gereed. Een unieke ervaring! Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 6

Dag 6 Fietsen door de omgeving

Fietsen door de omgeving

Vandaag rijd je door naar Harjun Portti, gelegen tussen kraakheldere meren en prachtige bossen. Het mooie aan deze regio is dat je hier heerlijk kunt fietsen. Dus neem een picknickmand mee en huur een fiets bij de receptie en je bent klaar om te vertrekken! Vandaag kun je een bezoek brengen aan het bekende Olavinlinna kasteel in Savonlinna, fiets op je gemak die kant op voor een kijkje in dit historisch erfgoed en nuttig je lunch op een gezellig plekje met uizicht op het kasteel. Overnachting in Harjun Portti.

Dag 7

Dag 7 Het water op!

Het water op!

De omgeving van Harjun Portti is omringd met meren. De beste manier om alle eilanden te ontdekken is per boot. Huur vandaag een kajak of een motorboot en trek erop uit. Er zijn diverse routes in verschillende lengtes die starten vanaf Harjun Portti. Sluit vanavond je vakantie goed af met een uitgebreid diner bij één van de restaurants in Savonlinna, een aanrader is het lokale gerecht "muikku". Overnachting in Harjun Portti.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas zit na het ontbijt je reis er alweer op. Je levert de auto in bij de luchthaven en vliegt terug naar Rotterdam The Hague Airport. 
Rijafstand Punkaharju - luchthaven Savonlinna: ca. 31 km | ca. 30 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: