PRINT PAGINA

Duizend meren en Lapland fly & drive

Complete rondreis langs alle hoogtepunten van Finland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport komt u aan in Rovaniemi, Finland. Uw huurauto staat bij aankomst voor u klaar en u kunt direct op pad. U rijdt vandaag richting de Russische grens. Midden in de bossen staat uw bungalow. De aankomende dagen kunt u heerlijk genieten en elke dag afsluiten in uw eigen sauna. Overnachting PAN Village Oulanka.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Salla: ca. 160 km | ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Rendieren voeren

Heerlijk wakker worden in uw eigen bungalow. In de ochtend gaat u op bezoek bij het naastgelegen rendierpark. Het rendierpark heeft een oppervlakte van circa 200 hectare. Samen met uw gids zult u de rendieren gaan voeren. Door de roep van de gids weten de rendieren dat er eten is en van heinde en verre komen de rendieren aangelopen. Na het voeren wordt het kampvuur aangestoken voor een kop koffie of thee. De middag heeft u vrij te besteden. Kies deze middag voor de optionele excursie Salmijoki of ga zelf op pad in de omgeving. Overnachting PAN Village Oulanka.

Dag 3

Dag 3 Bezoek aan Oulanka National Park

Op een uur rijden ligt Oulanka National Park. Loop hier de Kleine Berenroute. De wandeling is ongeveer 12 kilometer en brengt u langs prachtige plekken zoals de rivier de Kitkajokki en de Jarävä-waterval. Overnachting PAN Village Oulanka.

Dag 4

Dag 4 Naar het berengebied

Na 3 nachten in PAN Village is het helaas alweer tijd om deze plek te verlaten. Een mooie route in zuidelijke richting door bosrijk gebied staat op de planning. Maak onderweg een stop in Hossa National Park voor een heerlijke wandeling. U verblijft op een klein vakantiepark met uitzicht op het meer Nuasjärvi. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
Rijafstand Salla - Vuokatti: ca. 380 km | ca. 5 uur

Dag 5

Dag 5 Bezoek aan de huskyfarm

Huur in de ochtend een fiets om de omgeving van Vuokatti te verkennen. Er is genoeg moois te zien. In de middag staat voor u een bezoek aan de huskyfarm gepland. Bij aankomst op de farm hoort u de honden al enthousiast blaffen. In de winter worden de honden gebruikt voor sledetochten en in de zomer worden ze getraind. De gids kent elke hond en weet alle eigenschappen. Tijdens uw bezoek kunt u al uw vragen stellen over het leven op een huskyfarm. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 6

Dag 6 Bruine beren spotten?

Een onvergetelijke excursie is bruine beren spotten vanuit een wildernishut. In de regio Kuhmo, dat bekend staat om onder andere beren, wolven, veelvraten en arenden, kunnen wij voor u een overnachting regelen in een schuilhut. Vanuit deze locatie heeft u kans om de dieren te zien. Houd uw camera en verrekijker gereed. Een unieke ervaring! Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 7

Dag 7 Verken Koli

U reist vandaag door naar uw volgende verblijfsplaats. Het is maar een klein stukje rijden. Maak dus eerst nog een wandeling in de omgeving, voordat u doorreist. U verblijft de aankomende drie nachten in een bungalow tussen de bossen in de buurt van het meer Pielinen. Geniet aan het einde van de middag in uw eigen sauna van uw bungalow.
Rijafstand Vuokatti - Koli: ca. 160 km | ca. 2 uur

Dag 8

Dag 8 Actief in Koli

Vandaag kunt u heerlijk genieten in het nationale park Koli. Vanuit het bezoekerscentrum zijn diverse wandelingen mogelijk in verschillende lengtes. Neem in ieder geval de drie beroemde toppen Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli op in uw route. Naast wandelen is deze regio uitermate geschikt voor prachtige kano- en mountainbiketochten. Overnachting in Koli.

Dag 9

Dag 9 Met de veerboot naar Lieksa

Maak vandaag een mooie rondtocht door de omgeving. Ga in de kleine haven van Koli met de veerboot over het Pielinenmeer naar Lieksa. In Lieksa is het één na grootste openluchtmuseum van Finland met prachtige Karelische gebouwen. Vanuit Lieksa kunt u verder doorrijden naar Ruunaa wildernisgebied met de snelstromende rivier Lieksanjoki en het afgelegen nationaal park Patvisuo. Het natuurpark bestaat voornamelijk uit veengebied en heeft een rijke vogelwereld. Loop het plankenpad van 3,5 km naar de vogelobservatietoren Teretinniemi. Overnachting in Koli.

Dag 10

Dag 10 De duizend meren van Finland

Helaas verlaat u Koli alweer en gaat u zuidwaarts door het duizend meren gebied naar Harjun Portti, gelegen aan het meer Pihlajavesi. Maak onderweg een stop in de universiteitsstad Joensuu. Drink in het centrum van de stad een kopje koffie aan het levendige marktplein Kauppatori en probeer Karelische specialiteit piirakka, met rijst gevulde pasteitjes. Overnachting in Harjun Portti.
Rijafstand Koli - Punkaharju: ca. 195 km | ca. 2,5 uur

Dag 11

Dag 11 Fietsen door de omgeving

Vandaag wordt het ontbijt voor u verzorgd in het restaurant. Na het ontbijt staat er een fiets voor u klaar, waar u de gehele dag gebruik van mag maken. Fiets over de vele eilanden die rondom Harjan Portti liggen. Neem een picknickmand mee om een stop te maken bij een mooie plaats aan het water. Fiets in de middag naar het museum om alles over de omgeving te weten te komen. Overnachting in Harjun Portti.

Dag 12

Dag 12 Het water op!

De omgeving van Harjun Portti is omringd met meren. De beste manier om alle eilanden te ontdekken is per boot. Huur vandaag een kajak of een motorboot en trek erop uit. Er zijn diverse routes in verschillende lengtes die starten vanaf Harjun Portti. Overnachting in Harjun Portti.

Dag 13

Dag 13 Middagbezoek aan Helsinki

Via de oostgrens rijdt u zuidwaarts naar de hoofdstad van Finland, Helsinki. Pas in de avond stapt u op de trein richting het noorden, dus u heeft nog in de middag de tijd om de stad te verkennen. Breng zeker een bezoek aan het marktplein en senaatsplein met de domkerk. Aan het begin van de avond rijdt u uw auto op de autoslaaptrein. Terwijl u overnacht in uw eigen couchette legt u bijna 1000 kilometer af.
Rijafstand Punkaharju - Helsinki: ca. 360 km | ca. 4,5 uur

Dag 14

Dag 14 Naar de Kerstman

In de ochtend komt u met de autoslaaptrein aan in Rovaniemi. Bezoek het Arktikum museum met een indrukwekkende expositie over het leven in Lapland. Reis in de middag door naar de Kerstman, precies op de poolcirkel. Zelfs in de zomer kunt u Santa Claus Village bezoeken en alvast uw kerstkaarten versturen met officiële stempel. U overnacht in Santa Claus Holiday Village.
Rijafstand treinstation Rovaniemi - Santa Claus Holiday Village: ca. 10 km | ca. 15 min

Dag 15

Dag 15 Terug naar huis

Helaas zit na het ontbijt uw reis er alweer op. U levert uw auto in bij de luchthaven en vliegt terug naar Rotterdam The Hague Airport. 
Rijafstand Santa Claus Holiday Village - luchthaven Rovaniemi: ca. 3 km | ca. 5 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur