PRINT PAGINA

Vakantiehuizen Fjord en Fjell

Een rondreis met eigen auto langs vakantiehuizen in Zuid-Noorwegen

Dag 1

Dag 1 Op weg naar de haven

Let op: deze dag-tot-dag beschrijving is geschreven voor de reis met vertrek op zondag.
Vanuit Nederland rijd je op je gemak naar Kiel in het Noorden van Duitsland. De check-in in de haven is eind van de ochtend en gezien de verkeersdrukte rondom Hamburg raden wij aan om in de ochtend op tijd vanuit huis te vertrekken. Ook kun je optioneel een mooi hotel boeken ten noorden van Hamburg zodat je de volgende dag op je gemak naar de haven van Kiel kunt rijden. Eenmaal aan boord van Color Line kun je genieten van de vele faciliteiten. Neem een drankje aan de bar of geniet van een uitstekend diner in een van de vele restaurants. Of loop je liever een rondje over de promenade, neem je een duik in het zwembad of geniet je van de live entertainment in het theater? Er is in ieder geval genoeg te doen. Je overnacht in een comfortabele 3- sterren binnenhut. Rijafstand Utrecht - Kiel: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Welkom in Noorwegen!

Na aankomst rijd je je eerste kilometers in Noorwegen en je zet koers richting Lillehammer, bekend vanwege de Olympische winterspelen in 1994 en vanwege het mooiste openluchtmuseum van Noorwegen, Maihaugen. Je eerste verblijfsplaats tijdens deze reis ligt ca. 20 minuten ten noorden van Lillehammer, tegen een heuvel aangebouwd waardoor je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Je appartement beschikt over een eigen sauna, heerlijk om te ontspannen na de lange reis! Overnachting in Alpin Apartments Solsiden.
Rijafstand haven Oslo - Øyer, Hafjell: ca. 195 km | ca. 3 uur

Dag 3 en 4

Dag 3 en 4 Het land van Peer Gynt en Rondane Nationaal Park

In de bergen rondom het Gudbrandsdal zijn vele, schitterende bergwegen over hoogvlaktes met meertjes en volop wildlife. De Peer Gynt Vegen is de meest bekende, maar de Peer Gynt Setervegen is misschien wel de mooiste. Deze onverharde tolweg van ca. 40 km brengt je dwars door het schitterende landschap en op het hoogste punt heb je schitterende uitzicht over de bergen van Rondane Nationaal Park. Ten noorden van Øyer ligt het Rondane Nationaal Park, één van de puurste berggebieden van Noorwegen waar nog kuddes wilde rendieren leven sinds duizenden jaren. Vanaf Ringebu start weg 27, één van de mooiste routes van Noorwegen, helemaal langs dit park. Overnachting in Alpin Apartments Solsiden.

Dag 5

Dag 5 Op naar de fjorden!

Vandaag verlaat je de prachtige Noorse hoogvlaktes en reis je via de bekende staafkerk van Lom door naar een modern Noors vakantiehuis in Stranda, gelegen tussen diepe fjorden en majestueuze bergen. Neem de gondel naar het spectaculaire uitzichtpunt op 1062 m hoogte, waar je uitzicht hebt op Noorse fjorden, valleien en dorpen. Mocht je zin hebben in een lokale specialiteit, stop dan op 1042 meter hoogte voor het Fjord Panorama Restaurant. De centrale locatie in het midden van verschillende bezienswaardigheden maakt van Stranda Fjellgrend een perfecte uitvalsbasis voor verkenningstochten naar Ålesund, Geiranger, Trollstigen, Stryn en Valldal. Overnachting in Stranda Fjellgrend.
Rijafstand Hafjell - Stranda: ca. 350 km | ca. 5 uur

Dag 6, 7 en 8

Dag 6, 7 en 8 Geirangerfjord bewonderen

Waarschijnlijk wil je vandaag de Geirangerfjord gaan bewonderen, de beroemdste fjord van Noorwegen die tevens vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn veel gemarkeerde wandelpaden om de fjord van diverse posities te bekijken. Bekijk de fjord vanaf het water met een kajaktocht, RIB boot of tijdens de ferryovertocht naar Hellesylt, waarbij je onder meer langs de waterval ‘de zeven zusters’ komt, gevormd door rivier Knivsflåelvane met een verval van 300 meter naar beneden in zeven afzonderlijke stromen. Je kunt een van de zomerboerderijen bezoeken, bijvoorbeeld die van Skageflå. Overnachting in Stranda Fjellgrend.

Dag 9

Dag 9 Op weg naar Voss!

Vandaag rijd je na het ontbijt richting je laatste accommodatie: Voss Resort. We raden de route via weg 55 langs de Sognefjord en de Vikafjell bergpas aan. Na een klim tot 997 meter hoogte en het uitzicht op de prachtige waterval rijd je door een adembenemend mooi landschap van bergen, rotsen, watertjes en sneeuwresten. Je verblijft in Voss in een knusse bungalow met prachtig uitzicht in het gelijknamige plaatsje Voss. Er is van alles te doen in de omgeving en het is tevens de perfecte uitvalsbasis voor zowel een bezoek aan Bergen, het Flåm treintje en de Nærøyfjord! Overnachting in Voss Resort.
Rijafstand Stranda - Voss: ca. 350 km | ca. 5,5 uur

Dag 10 en 11

Dag 10 en 11 Hanzestad Bergen, Flåmsbana of de Nærøyfjord

Voss Resort ligt tussen de Sognefjord en de Hardangerfjord op 1,5 uur rijden van de Hanzestad Bergen. Het is een ideale uitvalsbasis om de schitterende natuur in de omgeving te leren kennen. Neem de trein en daal af naar Flåm, maak een tocht over de Nærøyfjord of bekijk de Vøringfoss waterval op de rand van de Hardangervidda. Dichterbij vind je vele sportieve activiteiten, zoals raften, klimmen in het 'Klattrepark' of paragliden. Voss staat dan ook garant voor een zeer gevarieerd verblijf. Overnachting in Voss Resort.

Dag 12

Dag 12 Langs de Hardangervidda naar het zuiden

Vanuit Voss rijd je via de tolbrug over de Hardangerfjord richting Rauland. Je kunt zowel via de noordkant van de Hardangervidda, langs Geilo rijden, of via de zuidkant langs Røldal. Als je ervoor kiest langs de noordkant te rijden rijd je deels over een van de oudste toeristenwegen van Noorwegen, die start in Eidfjord en die langs Vøringsvossen voert, één van de mooiste watervallen van Noorwegen. Overnachting in Rauland Feriesenter.
Rijafstand Voss - Rauland: ca. 230 km | ca. 4 uur

Dag 13, 14 en 15

Dag 13, 14 en 15 Telemark

Telemark is een prachtige regio en biedt vele, afwisselende activiteiten. Je vind hier het beroemde Telemark kanaal waar je heel mooi langs kunt fietsen of bijvoorbeeld een deel per kano kunt afleggen. Telemark is ook de bakermat van het skiën en het in Noorwegen populaire Telemark-skiën komt hier vandaan. Breng een bezoek aan het plaatsje Rjukan, dat bekend is geworden vanwege een grote waterkrachtcentrale. De Gaustatoppen, de hoogste berg van Telemark ligt ook in Rjukan. Deze is 1883 meter hoog en via de Gaustabanen, een tandradbaan in een tunnel gebouwd bereik je eenvoudig de top. Een kaartje van de Gaustabanen ontvang je gratis bij deze reis. Je kunt ook naar de top lopen, deze wandeling duurt ca. 2,5 uur. Op de Hardangervidda, het grootste bergplateau van Europa kun je ook naar hartenlust de mooiste wandelingen maken. Overnachting in Rauland Feriesenter.

Dag 16

Dag 16 Inschepen aan boord van Color Line

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Eind van de ochtend dien je in te schepen bij Color Line in de haven van Oslo. Geniet van de uitstekende faciliteiten aan boord van het schip en het uitzicht. Overnachting aan boord van Color Line in een 3- star binnenhut.
Rijafstand Rauland - haven van Oslo: ca. 180 km | ca. 2,5 uur

Dag 17

Dag 17 Home sweet home

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in Kiel in Duitsland en keer je huiswaarts, vol prachtige herinneringen aan de hoogvlaktes en fjorden van Zuid-Noorwegen.
Rijafstand Kiel - Utrecht: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur