Duizend meren, Turku en Åland

Duizend meren, Turku en Åland

Ga deze zomer op avontuur door de ongekend mooie wildernis van Zuid-Finland. U combineert het Merengebied met de spectaculaire archipel van de duizenden Åland eilanden tijdens één vakantie. U verblijft steeds een paar nachten op dezelfde plek en reist vervolgens verder naar de volgende bestemming. Op deze manier leert u het merengebied, de mooiste stad van Finland (Turku) en de autonome Åland eilanden op de beste manier kennen. Voigt Travel regelt alle overnachtingen en bootovertochten. Het enige dat u hoeft te doen is genieten!

Uw Zuid-Finland en Åland reis in het kort
Vanuit het Noord-Duitse Travemünde vaart u naar de hoofdstad Helsinki. Vroeg in de ochtend arriveert u in de hoofdstad van Finland en reist vervolgens door naar een labyrint van ontelbare meren en eilandjes, met dichte bossen. U ervaart hier de rijke Karelische cultuur en voelt de ontspannen Finse levensstijl. Na drie nachten in een Finse bungalow met sauna reist u verder naar de  prachtige lodge van Järvisydän. U beleeft hier de excursie per houten boot naar het eiland Kaarnetsaari. Na drie nachten genieten van de Finse gastvrijheid reist u naar het uiterste zuidwesten, het historische Turku. Deze middeleeuwse stad moet u op een comfortabele manier verkennen, daarom verblijft u hier twee nachten. Het is ook uw vertrekpunt naar de Åland eilanden. Met uw auto op de Tallink Silja vaart u van Turku naar Mariehamn, waar u drie nachten in een kamer met zeezicht verblijft. Via Helsinki vaart u weer terug naar Noord-Duitsland.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) in een hut op basis van logies
 • 3 nachten in Harjun Portti bungalow met privé sauna en douche en toilet, op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Järvisydän in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Turku in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Mariehamn in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht aan boord van Tallink & Silja Line (Mariehamn - Helsinki) in een hut, op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in TRYP By Wyndham Lubeck Aquamarin Hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt

Beleef deze reis van dag tot dag
lisette-k-noordkaap

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Duizend meren, Turku en Åland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar het Finse paradijs

Reis op uw gemak met eigen wagen richting Noord-Duitsland, waar u in Travemünde in de avond ins...

Reis op uw gemak met eigen wagen richting Noord-Duitsland, waar u in Travemünde in de avond inscheept op de Finnlines boot. De check-in is pas halverwege de avond, dus geniet zeker nog van de mooie Hanzestad Lubeck, op ca. een half uur rijden van de haven. Wanneer u al lekker in uw binnen of buitenhut ligt te slapen vertrekt de boot naar Helsinki. U overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Wakker worden op de Oostzee

Een volle dag op de Oostzee! Heerlijk ontspannen in de zon op het deck, of in de whirlpool en sauna?...

Een volle dag op de Oostzee! Heerlijk ontspannen in de zon op het deck, of in de whirlpool en sauna? Ongemerkt legt u een enorme afstand af. U overnacht weer aan boord. 
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Van Helsinki naar het labyrint van Saimaa

Vroeg in de ochtend komt u aan in Helsinki; uw rondreis in Finland kan beginnen! Na ontscheping reis...

Vroeg in de ochtend komt u aan in Helsinki; uw rondreis in Finland kan beginnen! Na ontscheping reist u via de zuidkust naar het Merengebied. De wegen zijn goed en de natuur is schitterend! Volg de route langs het historische Porvoo en wandel door de keienstraatjes en pik een terrasje aan het water met de schitterende historische pakhuizen. Via het oogverblindend mooie Saimaa meer en het stadje Imatra, reist u naar het noorden. U ziet onderweg houten boerenschuren en orthodoxe kerktorens, veel overeenkomsten met Rusland. U kunt uw eerste nachten in Finland niet beter aanvangen met een typische Finse bungalow bij het water, uiteraard met een privé sauna! Voigt Travel heeft gekozen voor de Harjun Portti bungalows in Punkaharju. U overnacht in Punkaharju.
Rijafstand Helsinki - Punkaharju: ca. 360 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 De Punkaharju heuvelrug

In de ochtend krijgt u een ontbijtpakket aangeboden. Waarschijnlijk wilt u even een dagje ontspannen...

In de ochtend krijgt u een ontbijtpakket aangeboden. Waarschijnlijk wilt u even een dagje ontspannen. Geen auto, maar misschien één van de wandel- of fietsroutes volgen? Of zwemmen in het kristalheldere water? De Punkaharju heuvelrug, met de heldere Puruvesi en Pihlajavesi glinsterend tussen de grote dennenbomen, is één van de meest bekende Finse landschappen. Het is vrij gemakkelijk om dit landschap te verkennen. De goed gemarkeerde routes en paden gaan kriskras door de Punkaharju. Geen wonder dat mensen hier al eeuwen lang naar dit gebied terug keren! U overnacht in Punkaharju. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Het water op van het Saimaa meer?

Na wederom een ontbijt van Harjun Portti, heeft u weer een volle dag in dit wonderlijke landschap. D...

Na wederom een ontbijt van Harjun Portti, heeft u weer een volle dag in dit wonderlijke landschap. De Pihlajavesi en Puruvesi, beiden onderdeel van het grote Saimaa meer. Verken het Saimaa meer door een kajak of een kleine roeiboot te huren bij Harjun Portti, die u mee kunt nemen naar het kristalheldere water in het Puruvesi meer. Of beleef in juli de historische stoomboot. U overnacht in Punkaharju. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via Savonlinna naar Järvisydän

Na het laatste ontbijt staat er een hele ontspannen verplaatsing naar Hotel & Spa resport Jä...

Na het laatste ontbijt staat er een hele ontspannen verplaatsing naar Hotel & Spa resport Järvisydän op het programma. Het is ca. 30 minuten rijden naar uw volgende bestemming, maar aangezien u het historische Savonlinna passeert, raden wij u aan om hier een mooie dagtocht van te maken. Savonlinna is wereldberoemd door het kasteel Olavinlinna, gebouwd in 1475, om de instabiele grens van het Zweedse koninkrijk en het Russische tsarenrijk te beschermen. In 2017 is Finland 100 jaar onafhankelijk. In juli wordt tijdens het Savonlinna Opera Festival hier aandacht aan besteed. U overnacht in hotel Hotel & Spa Järvisydän in het gehuchtje Porosalmi. 
Rijafstand Punkaharju - Porosalmi: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Boottrip naar Kaarnetsaari eiland en Linnansaari NP

Wakker worden in Järvisydän is heerlijk; het geluid van de fluitende vogels en het comfort...

Wakker worden in Järvisydän is heerlijk; het geluid van de fluitende vogels en het comfort van het mooie hotel. Dit is een hotel met historie. Toen de Tsaar van Rusland en de Koning van Zweden in 1658 besloten dat er een nieuwe weg moest komen, met op elke 30 km een voederplaats voor de paarden, was Porosalmi één van deze plaatsen. Op dit moment is de 11e generatie verantwoordelijk voor de Hotel & Spa hotel Järvisydän. Rond het middaguur wordt u door een gids meegenomen voor een nostalgische boottrip naar het Kaarnetsaari eiland en Linnansaari nationaal Park! Een prachtige trip in een houten boot waarbij we onderweg de visnetten controleren en op het eiland genieten van een soep met boord, belegd met gerookte vis. Boven het vuur worden pannenkoeken gebakken en de beroemde Finse blackpot coffee gemaakt. En misschien ziet u de visarend met jongen? U overnacht in Porosalmi. 
Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Lake spa of de Saimaa robben?

Na het uitgebreide ontbijtbuffet heeft u een volle dag in dit wonderschone gebied. Bezoek zeker ook ...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet heeft u een volle dag in dit wonderschone gebied. Bezoek zeker ook de Lake Spa als u toe bent aan de Finse wellness beleving. De Lake Spa is tussen de rotsen gebouwd met uitzicht op het Saimaa meer. Het gebouw is verborgen tussen de bomen en binnen ziet u de natuurlijke rotsen, zwemt u in water uit het meer en tussen 500 jaar oude boomstammen. Toegangsprijs is ca. € 30 per persoon. 
Meer geïnteresseerd in de wildlife? Boek dan in juni een speciale excursie naar de Saimaa robben en observeer de visarend nesten. 
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Dwars door Finland naar Turku

Helaas, er komt weer een eind aan uw verblijf in Järvisydän. Maar uw reis bereikt een nieu...

Helaas, er komt weer een eind aan uw verblijf in Järvisydän. Maar uw reis bereikt een nieuw hoogtepunt met een verblijf in misschien wel de mooiste stad van Finland: Turku. U heeft de mogelijkheid om via het mooie stadje Varkaus en Jyväskylä te rijden, of door de heuvels van Mikkeli en Lahti. Turku ligt in het uiterste zuidwesten van Finland. Talloze eilandjes lonken u om overmorgen de boot te pakken. Maar eerst verdient deze stad het om twee nachten te verblijven. U overnacht in het centrum Turku.
Rijafstand Porosalmi - Turku: ca. 440 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Volg rivier de Aura

Na het ontbijt heeft u een volle dag in deze stad. Verken het stadscentrum middels een wandeling van...

Na het ontbijt heeft u een volle dag in deze stad. Verken het stadscentrum middels een wandeling van ca. 3,5 km van de kathedraal van Turku naar het kasteel van Turku. Binnen een paar uur krijgt een perfect beeld van Turku’s historie en nu. Ook zijn diverse musea een bezoekje meer dan waard. ’s Avonds lekker tafelen aan de kade? U overnacht in Turku. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Met de boot naar de 6700 eilanden

Vroeg in de ochtend gaat u met uw auto aan boord van de Tallink & Silja Line. Een werkelijk schi...

Vroeg in de ochtend gaat u met uw auto aan boord van de Tallink & Silja Line. Een werkelijk schitterende boottocht tussen de ontelbaar vele eilandjes door. Aan het begin van de middag komt u aan op het grootste eiland van Aland. U overnacht in een hotel in Mariehamn, met uitzicht op zee! Mariehamn is een gezellig stadje, maar ook een perfect vertrekpunt voor dagtochten naar elders op Aland. 
Vaarduur Turku - Mariehamn: ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Verliefd op Åland

Wakker worden in deze autonome regio van Finland geeft al een bijzonder gevoel. U reist op Åla...

Wakker worden in deze autonome regio van Finland geeft al een bijzonder gevoel. U reist op Åland rond via kleine weggetjes, pontjes en bruggetjes. Natuurliefhebbers genieten hier van veel groen en vogels. De vrolijk gekleurde huizen, het helderblauwe water en charmante en eigenzinnige bevolking zorgen elke dag voor een warm gevoel. Dankzij haar ligging heeft Aland een milder klimaat dan het vasteland van zweden en Finland. Het regent er minder vaak en de zon schijnt des te vaker! U overnacht in Mariehamn. Toon minder

Toon meer

Dag 13 Creëer uw eigen avontuur!

De Ålanders zijn gastvrij, ontspannen en genieten ván de natuur. Overal ziet u kleine k...

De Ålanders zijn gastvrij, ontspannen en genieten ván de natuur. Overal ziet u kleine kaasboerderijen en melkfabriekjes, proeft u in kleine restaurantjes en caféetjes aan de Alandsmejeriet smoothie, gerookt vlees en vis, eitjes van de vrolijke Aland hennen en de zeer smakelijke honing. Bezoek de eeuwenoude Kastelholm Castle of het Sund kerkje. U heeft alle tijd en de dagen zijn hier lang! U overnacht in Mariehamn. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Laatste volle dag op Åland

Omdat u pas rond middernacht met de boot terug vaart naar Helsinki, heeft u nog een volle dag in dit...

Omdat u pas rond middernacht met de boot terug vaart naar Helsinki, heeft u nog een volle dag in dit wonderlijke gebied. In Mariehman zijn er verschillende mogelijkheden om een fiets te huren en zelf over de rustige wegen rond te fietsen. Ook het huren van een moped en zelfs een boot behoort tot de mogelijkheden! Even voor Middernacht rijdt u de auto weer op de Tallink & Silja Line boot, terug naar Helsinki. Een comfortabele hut is voor u geregeld! Toon minder

Toon meer

Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad

Halverwege de ochtend komt u aan in de haven van Helsinki. U heeft nog even de tijd om de stad te ve...

Halverwege de ochtend komt u aan in de haven van Helsinki. U heeft nog even de tijd om de stad te verkennen. Het centrum is relatief klein en compact: bezoek de statige witte Domkerk en de Russische orthodoxe kerk Uspenski. En breng een bezoek aan de vismarkt Kauppatori. U gaat halverwege de middag aan boord voor uw passage naar Noord-Duitsland. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Uitrusten op de Oostzee

Vandaag doet het schip het werk voor u. Heerljik staren over de Oostzee met een kopje koffie geniet ...

Vandaag doet het schip het werk voor u. Heerljik staren over de Oostzee met een kopje koffie geniet u nog na van alle bijzondere dagen in het Merengebied, Turku en op Åland. U neemt prachtige reisverhalen mee naar huis! Na aankomst in Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd in Lübeck, zodat u de volgende ochtend uitgerust terug naar Nederland kunt rijden. 
Vaarduur Helsinki - Travemunde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Home sweet home

Met een stevig Duits ontbijtbuffet stapt u weer in de auto terug naar huis. Of heeft u nog zin om ee...

Met een stevig Duits ontbijtbuffet stapt u weer in de auto terug naar huis. Of heeft u nog zin om eerst Lübeck verder te verkennen? Daar bent u uiteraard helemaal vrij in. Een goede terugreis gewenst! 
Rijafstand Lübeck - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar het Finse paradijs
Dag 2 Wakker worden op de Oostzee
Dag 3 Van Helsinki naar het labyrint van Saimaa
Dag 4 De Punkaharju heuvelrug
Dag 5 Het water op van het Saimaa meer?
Dag 6 Via Savonlinna naar Järvisydän
Dag 7 Boottrip naar Kaarnetsaari eiland en Linnansaari NP
Dag 8 Lake spa of de Saimaa robben?
Dag 9 Dwars door Finland naar Turku
Dag 10 Volg rivier de Aura
Dag 11 Met de boot naar de 6700 eilanden
Dag 12 Verliefd op Åland
Dag 13 Creëer uw eigen avontuur!
Dag 14 Laatste volle dag op Åland
Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad
Dag 16 Uitrusten op de Oostzee
Dag 17 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Op de kaart

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-thumb
 • Sfeervol en kleinschalig
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief

  noordkaap-exclusief-eigen-auto-thumb
 • Merengebied en Lapland
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.390 p.p.

  Duizend meren en Lapland

  duizend-meren-lapland-eigen-auto-thumb
 • Eilandenreis
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.195 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  arctische-eilanden-lapland-thumb
 • Zuid-Finland
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 895 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  aland-eilanden-helsinki-thumb
 • Het dak van Europa
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Lapland, Finnmark en Noordkaap

  lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-thumb
 • Nationale Parken reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.695 p.p.

  Hiking the Arctic

  hiking-arctic-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Uw personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel