PRINT PAGINA

Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Ontdek het Hoge Noorden op een avontuurlijke manier in een minicamper

Dag 1

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

Welkom in het Pure Noorden

In de ochtend vertrek je met een vlucht naar de poolcirkel in Finland, Rovaniemi. De kampeerauto staat voor je klaar bij de autoverhuur. Check voor vertrek of de gehele camperbox compleet is, voordat je op pad gaat. Doordat je alle vrijheid hebt met de eigen kampeerauto, kan je een eigen route bepalen.  Een mooie start voor de eerste dag is om in de richting van National Park Pallas-Yllästunturi te reizen. Onderweg kom je misschien al de eerste rendieren tegen op de weg, deze prachtige dieren lopen in het wild rond. Zie je een mooie overnachtingsplek, zet de kampeerauto dan neer en geniet van het uitzicht. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een overnachting op de camping.
Rijafstand Rovaniemi – National Park Pallas-Yllästunturi: ca. 220 km | ca. 3 uur

Dag 2

Dag 2 Naar het drielandenpunt

Naar het drielandenpunt

Na het eerste ontbijt in Lapland reis je richting Kilpisjärvi. Het is een prachtige route waar je genoeg tijd voor uit moet trekken. Onderweg zie je het landschap veranderen van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Kilpisjärvi is een prachtige locatie om te wandelen. Neem vanaf het bezoekerscentrum de boot om de oversteek te maken over het meer Kilpisjärvi. Vanaf daar is het 3 kilometer wandelen naar het 3-landenpunt (Finland, Zweden en Noorwegen). Op de terugweg kan weer de boot nemen, of als je nog niet genoeg gewandeld hebt, kan je ook teruglopen naar het bezoekerscentrum. 
Rijafstand National Park Pallas-Yllästunturi – Kilpisjärvi: ca. 215 km | ca. 3,5 uur

Dag 3

Dag 3 Ontdek de fjorden van Noorwegen

Ontdek de fjorden van Noorwegen

Heerlijk wakker worden met de uitgestrekte vlaktes om je heen. Steek de grens over richting Noorwegen. Alweer een prachtige tocht staat op het programma. Het landschap veranderd hoe dichter je bij de zee aankomt. Je geniet van het uitzicht op de Lyngen Alps. Overnachten kan in de buurt van Alta. Kies hier voor een camping of rij dieper de wildernis in richting de plaats Gargia, kies daar de onverharde weg om te overnachten op de prachtige hoogvlaktes van Sautso Canyon. In Alta kan je het World Heritage Rock Art Museum bezoeken met onder andere 7000 jaar oude rotstekeningen die op de Werelderfgoedlijst staan.
Rijafstand Kilpisjärvi - Alta: ca. 300 km | ca. 4,5 uur

Dag 4

Dag 4 De Noordkaap!

De Noordkaap!

Een bekende highlight staat vandaag gepland, een bezoek aan de Noordkaap. Ga op de foto met het symbool, maar loop ook zeker verder rond, want deze plaats heeft nog veel meer te bieden. Geniet van de kliffen van meer dan 300 meter hoogte en tuur in de verte over de eindeloze zee.
Rijafstand Alta - Noordkaap: ca. 235 km | ca. 4 uur

Dag 5

Dag 5 Op zoek naar de papegaaiduikers

Op zoek naar de papegaaiduikers

De regio rondom de Noordkaap staat bekend om de papegaaiduikers. Kies voor een boottour vanuit Gjesvaer naar de grootste vogelbroedplaats van Noorwegen, Gjesvaerstappan. Dit eiland heeft circa 2,3 miljoen vogels, wat je nog lang zal bijblijven. Je hebt de kans om onder andere  papegaaiduikers, arenden, jan van genten en aalscholvers te zien.

Dag 6

Dag 6 Terug naar Finland

Terug naar Finland

Vandaag verlaat je helaas al Noorwegen. Vast dat je nog eens dit mooie land wilt bezoeken. Via de bekende Sami plaats Karasjok reis je de grens over naar Finland. Maak in deze plaats een stop om het beroemde Sapmi Park te bezoeken. Hier leer je alles over het leven van de Sami, de rendierhouders van Lapland. Overnacht deze nacht in de buurt van het Inarimeer. Heb je nog niet genoeg van de Sami, kan je ook nog het museum Sami Siida bezoeken. 
Rijafstand Noordkaap – Inari: ca. 390 km | ca. 6 uur

Dag 7

Dag 7 Bezoek de amethistmijn

Bezoek de amethistmijn

Kies deze ochtend voor een boottocht over het Inarimeer of ga alvast op pad naar de laatste overnachtingsplaats Luosto. Vanuit Luosto kan je een wandeling maken naar de amethistmijn. Geniet eerst van een lekkernij in het café voordat je met de gids op pad gaat om uw eigen amethiststeen op te graven.
Rijafstand Inari – Luosto: ca. 240 km | ca. 3,5 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas komt er aan deze mooie vakantie een einde. Na het ontbijt rijd je naar Rovaniemi waar je nog even snel een blik kunt werpen in Santa Claus Village. Hierna levert je de kampeerauto in en stap je op de vlucht naar Rotterdam The Hague Airport. Een reis om nooit te vergeten!
Rijafstand Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 115 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: