PRINT PAGINA

Wildlife Avontuur fly & drive

Ga op zoek naar rendieren en spot beren aan de Russische grens

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland

Uw reis begint bij de luchthaven van Rotterdam The Hague Airport. In de ochtend vliegt u naar Rovaniemi, gelegen in Finland. Uw huurauto staat al voor u klaar zodat u direct op pad kunt. Een mooie route door de bossen staat op de planning op weg naar Vuokatti. Maak onderweg een stop bij Ranua Zoo. In deze dierentuin hebben ze voornamelijk arctische dieren en kunt u onder andere ook ijsberen zien! Overnachting Vuokatti bungalow.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi – Vuokatti: ca. 340 km | ca. 4,5 uur

Dag 2

Dag 2 Naar de husky’s

Vandaag staat een bezoek aan de lokale huskyfarm op het programma. Bij aankomst hoort u ze al enthousiast blaffen. De gids kan u alles vertellen over het leven van de honden en hoe de honden getraind worden. In de winter worden de husky’s gebruikt voor sledetochten. Tijdens uw bezoek is er ook vaak tijd om te knuffelen met de puppies. Ze leren de honden al snel na de geboorte wennen aan omgang met mensen. De middag heeft u vrij te besteden. Stook de sauna alvast op om te genieten van deze Finse hobby. Overnachting Vuokatti bungalow.

Dag 3

Dag 3 De omgeving van Vuokatti ontdekken

De regio van Vuokatti is omringd door meerdere meren. Bij uw accommodatie kunt u een roei- of motorboot huren. Neem voor onderweg een picknicklunch en iets te drinken mee. Leg aan bij een van de vele kleine eilandjes. Houdt u meer van wandelen? Ook hiervoor is de omgeving perfect, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden. Overnachting Vuokatti bungalow.

Dag 4

Dag 4 Beren, wolven en veelvraten spotten

Vandaag is een speciale dag. Eind van de middag rijdt u op eigen gelegenheid naar de regio Boreal Wildlife Center, gelegen aan de Russische grens. Deze regio staat bekend om de diversiteit aan wildlife. Voordat u naar de wildernishut gaat, krijgt u eerst een vroeg diner. Na het diner gaat u naar een afgelegen hut. Vanuit de hut kijkt u uit op de natuur waar vaak wildlife wordt gespot. Houdt u van fotografie, neem dan zeker uw camera mee. Er zijn in de wand van de hut speciale ‘gaten’ waardoor u uw lens van uw camera kunt doen, zodat u prachtige foto’s krijgt zonder weerkaatsing van een raam. De gehele nacht blijft u in deze hut. In de hut zijn stapelbedden aanwezig als u een aantal uren wilt slapen. De meeste reizigers raken niet uitgekeken en blijven de hele nacht wakker. Overnachting in een wildernishut.
Rijafstand Vuokatti – wildernisovernachting: ca. 125 km | ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Welkom in Isokenkäisten Klubi

Na een korte nacht staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt gaat u op pad naar uw volgende accommodatie. Onderweg kunt u nog een stop maken in Nationaal park Hossa om een mooie wandeling door de prachtige natuur te maken. Eind van de dag komt u aan bij de lodge Isokenkäisten Klubi. Door de huiselijke sfeer voelt u zich direct thuis. Vanavond verzorgen de zussen Katja en Sirpa een heerlijke maaltijd voor u. Overnachting in Isokenkäisten Klubi lodge.
Rijafstand wildernisovernachting – Isokenkäisten Klubi: ca. 310 km | ca. 4,5 uur​

Dag 6

Dag 6 Nooit genoeg van beren

Geniet deze ochtend van het verzorgde ontbijt. De ochtend heeft u vrij te besteden voordat u in de middag naar een schuilhut gaat om beren te spotten. In deze regio heeft u vooral kans om beren te zien en met wat geluk ook arenden. Voor middernacht keert u terug naar uw lodge voor de overnachting.

Dag 7

Dag 7 Naar de rendierfarm

Na een goede nachtrust staat vandaag een bezoek aan de rendierfarm op het programma. Rendieren ziet u overal onderweg, maar de rendieren hebben altijd een eigenaar. Alle verhalen over het leven van de rendieren, maar ook van de eigenaar hoort u tijdens uw bezoek aan de rendierfarm. Een prachtige excursie om uw laatste dag in Lapland mee af te sluiten. Vanavond staat er nog een lekker afsluitend diner op u te wachten. Overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas zit uw reis er vandaag alweer op. In de ochtend rijdt u naar de luchthaven van Rovaniemi waar u vandaan met een rechtstreekse vlucht terugvliegt naar Rotterdam The Hague Airport. Nog lang zult u terugdenken aan deze indrukwekkende reis.
Rijafstand Isokenkäisten Klubi – luchthaven Rovaniemi: ca. 230 km | ca. 3,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur