PRINT PAGINA

Lapland fly & bike

Avontuurlijke reis met de e-bike door het ongerepte landschap van Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

Welkom in het Pure Noorden

Vanaf Rotterdam The Hague Airport vertrek je in de ochtend naar Rovaniemi, Finland. Na het ophalen van de bagage stap je op de transfer richting de eerste accommodatie: Papin Talo Lodge. Onderweg geniet je van het mooie landschap van Lapland en heb je kans op rendieren te spotten. Na het inchecken en het ophalen van de e-bike is het tijd om op de fiets te stappen. De accommodatie is gelegen aan een meer en omringd door bossen, tijd om de omgeving te verkennen dus. ’s Avonds staat het heerlijke diner, bereid met lokale producten voor je klaar.
Transfer luchthaven Rovaniemi – Papin Talo Lodge: ca. 200 km | ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Per e-bike de natuur in

Per e-bike de natuur in

Start de dag met een heerlijk ontbijt in het restaurant. Laat je adviseren welke mooie fietsroutes er zijn in de omgeving en stap op de fiets. Vergeet niet om lunchpakketten voor te bereiden, zodat je onderweg, op een mooie plek in de natuur lekker kan lunchen. Wie weet zie je onderweg rendieren, vogels of ander wildlife. Na deze actieve dag schuif je aan bij het diner en kun je ’s avonds ter ontspanning de sauna in. Overnachting in Papin Talo Lodge.

Dag 3

Dag 3 Ontdek de wildernis

Ontdek de wildernis

Ook vandaag geniet je van een lekker ontbijt voordat je op pad gaat. Vandaag is er genoeg tijd om een excursie te ondernemen. Zoek je het avontuur? Bij de Lapse rivieren zijn verschillende stroomversnellingen waarop je kunt raften. Met een gids baan je je een weg door de onstuimige wateren. ’s Avonds is er genoeg tijd om te ontspannen en lekker de sauna in te gaan. Overnachting in Papin Talo Lodge.

Dag 4

Dag 4 Op naar IKK

Op naar IKK

Vandaag verlaat je Papin Talo en stap je op de fiets naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Je hoeft nog niet helemaal gedag te zeggen, de laatste nacht overnacht je namelijk nog een keer vlakbij het Priesterhuis. Na ongeveer 3 uur fietsen kom je aan bij de volgende accommodatie: Isokenkäisten Klubi Lodge. Aan de oever gelegen van het Heikijärvi meer, tussen de berkenbomen is dit de ultieme plek om tot rust te komen. ’s Avonds is het diner geheel verzorgd door Katja en Sirpa. Overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.
Fietsafstand Papin Talo Lodge - Isokenkäisten Klubi : ca. 45 km | ca. 3 uur 

Dag 5

Dag 5 Ontdek de mooie bosrijke omgeving rondom IKK

Ontdek de mooie bosrijke omgeving rondom IKK

Waarschijnlijk heb je heerlijk geslapen met alle stilte om je heen. Na het ontbijt heb je alle vrijheid om een mooie tocht te maken. Laat je vooral adviseren door de zussen wat je écht moet beleven. Misschien spot je vandaag rendieren, of zelfs een eland! Duik je na het avondeten lekker de sauna in? Ter afkoeling, kan je een duik nemen in het meer. Overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.

Dag 6

Dag 6 Uitkijken over Rusland

Uitkijken over Rusland

Ontdek de omgeving vandaag te voet. Aan de andere kant van het meer is een mooie heuvel Kuntivaara. Maak de wandeling naar de top van de heuvel, waar je prachtig uitzicht hebt. Vanaf dit punt heb je zelfs uitzicht over het uitgestrekte landschap van buurland Rusland. Boek voor extra sensatie een berensafari voor vanavond! Met een gids ga je naar een wildernishut, waar een grote kans is om de indrukwekkende beren te zien. Vanavond schuif je voor het laatst aan voor het diner bij Isokenkäisten Klubi. Je zal de kookkunsten van Sirpa zeker gaan missen!

Dag 7

Dag 7 Overnacht in een glazen villa

Overnacht in een glazen villa

Je geniet van het laatste ontbijt bij IKK en op het gemak fiets terug naar Papin Talo fietsen. Je hebt alle tijd om nog de natuur te ontdekken en een mooie fietsroute te fietsen. Je overnacht deze nacht in een glasvilla, gelegen in de buurt van Papin Talo. Het dak van deze romantische villa bestaat uit een groot raam. Vanuit je bed kijk je uit op de sterrenhemel!
Fietsafstand Isokenkäisten Klubi - Papin Talo Lodge: ca. 45 km | ca. 2,5 uur 

Dag 8

Dag 8 Naar huis

Naar huis

Na een actieve week, waarin je geheel tot rust bent gekomen is het tijd om te vertrekken. Na het ontbijt vertrek je met de transfer terug naar de luchtgaven van Rovaniemi. Vanaf Rovaniemi vlieg je naar Rotterdam The Hague Airport. Vol hernieuwde energie én mooie verhalen kom je terug in Nederland.
Transfer Papin Talo Lodge - luchthaven Rovaniemi: ca. 200 km | ca. 2,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: