PRINT PAGINA

Kampeer Express Noord-Noorwegen en Zweden

Kamperen in een comfortabele tent in Noorwegen en Zweden

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague airport naar Skellefteå, Noord-Zweden. Bij de luchthaven staat de auto voor je klaar en je kan direct op pad. Over een camping zoeken hoef je je geen zorgen te maken. De tent staat namelijk al opgezet bij Burträsk camping, gelegen op een half uur van de luchthaven. Bij aankomst op de camping word je verwelkomd door het Nederlandse paar, Sandra en Egbert. Zij vertellen je alles over de prachtige omgeving en over de tent. Huur in de middag een kano om de prachtige omgeving vanaf het water te verkennen.
Rijafstand luchthaven Skellefteå – Burträsk camping: ca. 30 km | ca. 30 min

Dag 2

Dag 2 Gebergte verkennen

Na een rustige nacht bij Burträsk camping kan je vanaf nu je eigen route bepalen. Een mooie tocht is de route naar Tärnaby. Maak onderweg een stop in de plaats Lycksele. Hier vind je de indrukwekkende Gammplatsen. Gammplatsen is een eeuwenoude ontmoetingsplaats van de Sami en handelaren. Wanneer je door het oude dorp loopt, lijkt het net of je terug gaat in de tijd. Naast de oude gebouwen kan je hier ook een bezoek brengen aan het ‘Forest’ museum, waar je de ontwikkeling in de bosbouw kan zien. Vanuit Lycksele rijd je door langs verschillende meren naar het berglandschap van Hemavan, Tärnaby. Zoek een mooie plek uit voor de overnachting.
Rijafstand Burträsk – Hemavan: ca. 375 km | ca. 5 uur

Dag 3

Dag 3 Naar Noorwegen

Start de dag met een heerlijke wandeling in de ochtend. Een mooie route is de wandeling naar Atoklimpen. Atoklimpen is een grote heuvel die al van een afstand opvalt. De merkwaardig gevormde heuvel is door de Sami altijd beschouwd als een zeer heilige berg. Tijdens de wandeling zal je hier nog details van terugzien. Na een goede wandeling is het tijd om door te rijden richting Noorwegen. Verblijf in de buurt van Saltfjellet nationaal park. 
Rijafstand Hemavan - Saltfjellet nationaal park: ca. 210 km | ca. 3,5 uur

Dag 4

Dag 4 Adolfsftröm

Na een heerlijke nacht in Noorwegen is het tijd om terug te gaan naar Zweden. Hier raak je namelijk nooit uitgekeken. Vandaag kruis je nogmaals de poolcirkel bij de plaats Vuoggatjålme. Vergeet hier niet op de foto te gaan voordat je doorreist. Adolfström is de plaats om deze nacht te kamperen. De plek is bekend onder de toeristen die van wandelen houden. Hier komt ook de bekende wandeling Kungsleden (koningspad) langs. De wandeling loopt van Hemavan naar Abisko nationaal park en is maar liefst 425 kilometer lang. 
Rijafstand Saltfjellet nationaal park – Adolfström: ca. 185 km | ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 De natuur in

Na het ontbijt is het tijd om rustig te genieten van het landschap. Trek de wandelschoenen aan en maak een mooie wandeling langs het water richting de afgelegen hut Bäverholm. Geniet hier van een uitgebreide Lapse lunch. Na de lunch kan je heerlijk op je gemak teruglopen. Was de heenweg al lang genoeg? Dan is er ook een mogelijkheid om met de boot terug te gaan. Voordat je met deze prachtige wandeling start, vraag altijd na of het restaurant geopend is. Slaap nog een nacht in Adolström of als je naar iets meer levendigheid op zoek bent, overnacht dan in Arjeplog.

Dag 6

Dag 6 Kanotocht rond Arjeplog

Vandaag staat een mooie kantocht op het programma. Bij Arjeplog kan je bij camping Kraja een kano huren. Hier vandaan kan je het prachtige Hornavan meer ontdekken. Vergeet tijdens deze tocht niet een lunchpakket mee te nemen, zodat je op een afgelegen, onbewoond eiland kunt genieten van de lunch. In het meer zijn ongeveer 400 eilanden. Als de weersomstandigheden goed zijn, sluit de dag dan af op de top van de heuvel achter Arjeplog. Hier heb je prachtig uitzicht op de meren en vele eilanden, met de middernachtzon, kan je hier niet anders dan genieten. 
Rijafstand Adolfström – Arjeplog: ca. 75 km | ca. 1,5 uur

Dag 7

Dag 7 Afsluiting in Burträsk

Sta op tijd op voor de laatste dag in Zweden, er is namelijk genoeg te doen. Start de dag met een bezoek aan Batsuoj Samecentre. Deze unieke plek midden in de natuur kan je een oud samidorp bewonderen. Sami is de enige bevolking die rendieren mag hoeden in het noorden. Hoor de verhalen over de trek van de rendieren en waan je in het leven van de Sami. Na dit bezoek is het tijd om door te rijden naar Svansele wilderniscentrum, waar je een expositie van wilde dieren ziet. Mocht je de beer niet zijn tegengekomen (deze kans is namelijk zeer klein), kan je het indrukwekkende dier alsnog zien. Geniet op deze locatie ook van een lekkere lunch met rendier- of elandvlees. De dag eindigt op dezelfde camping als waar de reis begonnen is. 
Rijafstand Arjeplog – Burträsk camping: ca. 255 km | ca. 3,5 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Laatste ochtend wakker worden in Zweden. Gelukkig kan je deze ochtend nog rustig aan doen, want je hoeft je tent niet af te breken, want die mag je laten staan. Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Rotterdam The Hague Airport. Met een fototoestel vol met foto’s zal je nog vaak terugdenken aan deze mooie ervaring.
Rijafstand Burträsk camping – luchthaven Skellefteå: ca. 30 km | ca. 30 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur