Kampeer Express Noord-Noorwegen en Zweden

Het noorden van Scandinavië is de ideale bestemming voor kamperen. Tijdens deze 8-daagse rondreis kan je zelf op zoek naar de mooiste plekjes. Kies je voor een bestemming aan het water, in de bossen of in de bergen? Geniet van de lange dagen met de middernachtzon en verveel je geen moment. De vlucht, huurauto, tent en eerste en laatste overnachtingsplaats zijn al voor je geregeld.

De 8-daagse Noord-Scandinavië kampeerreis in het kort
In de ochtend vlieg je van Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå, Zweden. De huurauto staat al voor je klaar en op je gemak rijd je naar de camping in Burträsk. Hier wachten de Nederlandse eigenaren je op en hebben alvast de tent voor de eerste nacht opgezet. Na de eerste nacht op de camping is het tijd om jouw eigen weg te kiezen. Geniet van de vrijheid en de natuur, voordat je de laatste nacht weer terugkeert naar camping Burträsk. De dag dat je weer terugvliegt mag je de tent gewoon laten staan op de camping.

Verzorging
Je verblijft:

 • 7 nachten in een 3-persoons oppomptent, waarbij de eerste en laatste nacht een campingplaats gereserveerd is op camping Burträsk


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Campings
Als je een kampeerreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Ongerepte natuur in Zweden
 • Vrijheid van eigen reisroute
 • Middernachtzon
 • Unieke kampeerervaring
Beleef deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies
 • Juni - augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten, tent en autohuur
lisette-k-noordkaap

Lisette Hartman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in tent (opblaasbaar)

Een ervaring om nooit te vergeten

Kampeer Express Noord-Noorwegen en Zweden

Je hebt volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van uw eigen route. Om je bij het oriënteren te helpen hebben we een tweetal routes voor je samengesteld waarbij je een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleefd. Daarnaast krijg je van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague airport naar Skellefte...

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague airport naar Skellefteå, Noord-Zweden. Bij de luchthaven staat de auto voor je klaar en je kan direct op pad. Over een camping zoeken hoef je je geen zorgen te maken. De tent staat namelijk al opgezet bij Burträsk camping, gelegen op een half uur van de luchthaven. Bij aankomst op de camping word je verwelkomd door het Nederlandse paar, Sandra en Egbert. Zij vertellen je alles over de prachtige omgeving en over de tent. Huur in de middag een kano om de prachtige omgeving vanaf het water te verkennen.
Rijafstand luchthaven Skellefteå – Burträsk camping: ca. 30 km | ca. 30 min
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Gebergte verkennen

Na een rustige nacht bij Burträsk camping kan je vanaf nu je eigen route bepalen. Een mooie toc...

Na een rustige nacht bij Burträsk camping kan je vanaf nu je eigen route bepalen. Een mooie tocht is de route naar Tärnaby. Maak onderweg een stop in de plaats Lycksele. Hier vind je de indrukwekkende Gammplatsen. Gammplatsen is een eeuwenoude ontmoetingsplaats van de Sami en handelaren. Wanneer je door het oude dorp loopt, lijkt het net of je terug gaat in de tijd. Naast de oude gebouwen kan je hier ook een bezoek brengen aan het ‘Forest’ museum, waar je de ontwikkeling in de bosbouw kan zien. Vanuit Lycksele rijd je door langs verschillende meren naar het berglandschap van Hemavan, Tärnaby. Zoek een mooie plek uit voor de overnachting.
Rijafstand Burträsk – Hemavan: ca. 375 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar Noorwegen

Start de dag met een heerlijke wandeling in de ochtend. Een mooie route is de wandeling naar Atoklim...

Start de dag met een heerlijke wandeling in de ochtend. Een mooie route is de wandeling naar Atoklimpen. Atoklimpen is een grote heuvel die al van een afstand opvalt. De merkwaardig gevormde heuvel is door de Sami altijd beschouwd als een zeer heilige berg. Tijdens de wandeling zal je hier nog details van terugzien. Na een goede wandeling is het tijd om door te rijden richting Noorwegen. Verblijf in de buurt van Saltfjellet nationaal park. 
Rijafstand Hemavan - Saltfjellet nationaal park: ca. 210 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Adolfsftröm

Na een heerlijke nacht in Noorwegen is het tijd om terug te gaan naar Zweden. Hier raak je namelijk ...

Na een heerlijke nacht in Noorwegen is het tijd om terug te gaan naar Zweden. Hier raak je namelijk nooit uitgekeken. Vandaag kruis je nogmaals de poolcirkel bij de plaats Vuoggatjålme. Vergeet hier niet op de foto te gaan voordat je doorreist. Adolfström is de plaats om deze nacht te kamperen. De plek is bekend onder de toeristen die van wandelen houden. Hier komt ook de bekende wandeling Kungsleden (koningspad) langs. De wandeling loopt van Hemavan naar Abisko nationaal park en is maar liefst 425 kilometer lang. 
Rijafstand Saltfjellet nationaal park – Adolfström: ca. 185 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De natuur in

Na het ontbijt is het tijd om rustig te genieten van het landschap. Trek de wandelschoenen aan en ma...

Na het ontbijt is het tijd om rustig te genieten van het landschap. Trek de wandelschoenen aan en maak een mooie wandeling langs het water richting de afgelegen hut Bäverholm. Geniet hier van een uitgebreide Lapse lunch. Na de lunch kan je heerlijk op je gemak teruglopen. Was de heenweg al lang genoeg? Dan is er ook een mogelijkheid om met de boot terug te gaan. Voordat je met deze prachtige wandeling start, vraag altijd na of het restaurant geopend is. Slaap nog een nacht in Adolström of als je naar iets meer levendigheid op zoek bent, overnacht dan in Arjeplog. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Kanotocht rond Arjeplog

Vandaag staat een mooie kantocht op het programma. Bij Arjeplog kan je bij camping Kraja een kano hu...

Vandaag staat een mooie kantocht op het programma. Bij Arjeplog kan je bij camping Kraja een kano huren. Hier vandaan kan je het prachtige Hornavan meer ontdekken. Vergeet tijdens deze tocht niet een lunchpakket mee te nemen, zodat je op een afgelegen, onbewoond eiland kunt genieten van de lunch. In het meer zijn ongeveer 400 eilanden. Als de weersomstandigheden goed zijn, sluit de dag dan af op de top van de heuvel achter Arjeplog. Hier heb je prachtig uitzicht op de meren en vele eilanden, met de middernachtzon, kan je hier niet anders dan genieten. 
Rijafstand Adolfström – Arjeplog: ca. 75 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Afsluiting in Burträsk

Sta op tijd op voor de laatste dag in Zweden, er is namelijk genoeg te doen. Start de dag met een be...

Sta op tijd op voor de laatste dag in Zweden, er is namelijk genoeg te doen. Start de dag met een bezoek aan Batsuoj Samecentre. Deze unieke plek midden in de natuur kan je een oud samidorp bewonderen. Sami is de enige bevolking die rendieren mag hoeden in het noorden. Hoor de verhalen over de trek van de rendieren en waan je in het leven van de Sami. Na dit bezoek is het tijd om door te rijden naar Svansele wilderniscentrum, waar je een expositie van wilde dieren ziet. Mocht je de beer niet zijn tegengekomen (deze kans is namelijk zeer klein), kan je het indrukwekkende dier alsnog zien. Geniet op deze locatie ook van een lekkere lunch met rendier- of elandvlees. De dag eindigt op dezelfde camping als waar de reis begonnen is. 
Rijafstand Arjeplog – Burträsk camping: ca. 255 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Laatste ochtend wakker worden in Zweden. Gelukkig kan je deze ochtend nog rustig aan doen, want je h...

Laatste ochtend wakker worden in Zweden. Gelukkig kan je deze ochtend nog rustig aan doen, want je hoeft je tent niet af te breken, want die mag je laten staan. Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Rotterdam The Hague Airport. Met een fototoestel vol met foto’s zal je nog vaak terugdenken aan deze mooie ervaring.
Rijafstand Burträsk camping – luchthaven Skellefteå: ca. 30 km | ca. 30 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland
Dag 2 Gebergte verkennen
Dag 3 Naar Noorwegen
Dag 4 Adolfsftröm
Dag 5 De natuur in
Dag 6 Kanotocht rond Arjeplog
Dag 7 Afsluiting in Burträsk
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Onvergetelijk avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Lapland fly & bike

  lapland-fly-bike-header-thumb
 • Eindeloze dagen
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Middernachtzon avontuur Ruka

  header-middernachtzon-avontuur-ruka-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, actief, v.a. € 1.845 p.p.

  Actiefweek Zweeds Lapland

  actiefweek-zweeds-lapland-header-thumb
 • Voor vrijbuiters
  15 dagen, kampeerreis, v.a. € 1.150 p.p.

  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Ultieme vrijheid
  8 dagen, kampeerreis, v.a. € 900 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-express-noord-noorwegen-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie