PRINT PAGINA

Into the wilderness

Leer overleven in het wild!

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Na een comfortabele directe vlucht kom je aan op de poolcirkel. Het is een echt winterwonderland in de winter en in de zomer is het overgoten met zon, want donker wordt het hier niet. Na het ophalen van je bagage staat de transfer al op je te wachten. Je ontmoet tevens je medereizigers voor de komende week; samen met hen zul je de Lapse wildernis gaan ontdekken. Onderweg naar Iisakki village, je verblijfsplaats voor de komende week, stop je bij een supermarkt om wat boodschappen te doen, aangezien je verblijft in een kamer in de lodge met een eigen kitchenette. Het ontbijt en diner zijn alvast inbegrepen.

Overnachting Iisakki village

Dag 2

Dag 2 Vuur

Vuur

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt staat vandaag de eerste workshop op je te wachten. Onder leiding van jouw Arctic Adventure gids leer je de beste manier om hout te hakken en vuur te maken. Welke houtsoorten kun je eigenlijk het beste gebruiken en op welke ondergrond doe je dat? Na deze workshop kun je overal een vuurtje stoken. De rest van de dag is vrij in te delen; ontdek de bosrijke omgeving eens goed!

Diner en overnachting vinden plaats in Iisakki Village.

Dag 3

Dag 3 Kaart & Kompas

Kaart & Kompas

Zorg ervoor dat je stevig ontbijt, want vandaag ga je richting het Oulanka Nationaal Park. Je leert navigeren met kaart en kompas tijdens een hike van 12 kilometer in deze prachtige omgeving. Tijdens de hike geniet je van een lekkere picknicksnack voordat je je weg weer vervolgt naar het startpunt. Vanaf nu verken jij de bossen met gemak.

Diner en overnachting vinden plaats in Iisakki Village

Dag 4

Dag 4 Vissen

Vissen

Essentieel in de wildernis is het vermogen om zelf voedsel te kunnen voorzien. Drinkbaar water is er in Finland in overvloed, maar voor je avondmaal moet je iets meer moeite doen. Vandaag leer je hoe je het beste vis kunt vangen. Samen met de gids ga je per kano het water op, een fantastische ervaring waarbij je langs de eilanden roeit en een stop maakt voor een kop koffie voordat je weer terugkeert.

Diner en overnachting vinden plaats in Iisakki Village.

Dag 5

Dag 5 De wildernis in

De wildernis in

Na een paar leerzame dagen ben je helemaal één met de natuur en klaar voor een nieuw avontuur! Vandaag trek je met z'n allen de wildernis in en worden je vaardigheden op de proef gesteld. Na een hike kom je aan bij je wildernisovernachting, waar jullie vanavond zelfvoorzienend zullen zijn, en dat in het prachtige Oulanka Nationaal Park.

Dag 6

Dag 6 Even ontspannen

Even ontspannen

Hoor je dat? Oulanka Nationaal Park ontwaakt, en jij ook. Je maakt samen met iedereen een lekker ontbijt klaar en pakt vervolgens weer in voor vertrek. Nog even genieten van de wildernis voordat je terugwandelt naar het ophaalpunt. Met een transfer word je teruggebracht naar Iisakki Village. In de middag kun je even heerlijk ontspannen.

Diner en overnachting vinden plaats in Iisakki Village.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag staat helemaal vrij in te vullen! Je bent inmiddels vaardig genoeg om vol vertrouwen de natuur in te trekken. Je kunt een kano of roeiboot pakken om het water op te gaan, of trek je wandelschoenen nog eens aan en verken de omliggende bossen. Bij Iisakki Village zijn er ook een aantal optionele activiteiten te boeken, zoals een fatbike tocht. Sluit je reis af met een heerlijk bezoek aan de Finse sauna en een laatste diner.

Dag 8

Dag 8 Terug naar de bewoonde wereld

Terug naar de bewoonde wereld

Het zit er alweer op! Vandaag laat je de wildernis achter je en keer je terug naar de bewoonde wereld. Met een transfer word je naar de luchthaven gebracht en stap je als een echte wildernisexpert weer in het vliegtuig. Dat smaakt naar meer!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: