PRINT PAGINA

Actiefweek Zweeds Lapland

Een week vol activiteiten op een duurzame locatie in Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Welkom in Zweeds Lapland!

Vandaag vlieg je met een rechtstreekse vlucht van Transavia vanaf Rotterdam The Hague airport naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald staat de transfer voor je klaar om je naar Granö te brengen. Eenmaal aangekomen in de lodge ontmoet je na het inchecken de gids om de hele week door te nemen en om voorbereidingen te treffen. Er staat je een avontuurlijke week te wachten! Diner en overnachting in Granö Beckasin.
Transfer: Skellefteå-Granö: ca. 2 uur

Dag 2

Dag 2 Over het water per kano

Over het water per kano

God morgon – goedemorgen! De vogeltjes fluiten, je wordt wakker in een bosrijke omgeving. Na het ontbijt pak je je rugzak in voor de komende 3 dagen en gaat jouw avontuur in de Lapse wildernis van start. Na een korte instructie vaar je zelfstandig per kano (8 km) over de rivier Umeålven om uiteindelijk uit te komen bij de wildernishut, jouw slaapplaats voor vannacht. De hut ligt in het bos en vanaf de kampvuurplaats buiten kijk je uit over de rivier. Voor de lunch en diner is gezorgd. Overnachting in de wildernishut.

Dag 3

Dag 3 Wandeling door het bos

Wandeling door het bos

Na een heerlijke nacht in het stille bos staat het ontbijt al voor je klaar. Vandaag staat er een prachtige wandeling van 7 km op het programma. Je wandelt door een bosrijk gebied en onderweg passeer je verschillende landschappen, zoals een reusachtig dennenbos. Je treedt in de voetsporen van de houthakkers rond de 18e eeuw, zij brachten veel tijd door in deze bossen. Je overnacht vanavond een gerestaureerde houthakkershut, gelegen een klein riviertje die zij gebruikte om de boomstammen te verplaatsen. Lunch en diner zijn verzorgd. Overnachting in de wildernishut.

Dag 4

Dag 4 Mountainbiken

Mountainbiken

Na een tweede nacht in de natuur is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld, per mountainbike dit keer. De fietsen staan voor je klaar bij de wildernishut. Je fietst 35 km* door de natuur en onderweg kom je langs het meer Korbesjön waar je heerlijk kunt bijkomen op een idyllisch strandje. In de middag keer je terug bij Granö Beckasin, waar in de avond een heerlijk 2-gangen op je te wachten staat.
*Het is eventueel mogelijk om de fietstocht in te korten naar 20 of 8 km.

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je zelf invulling geven aan de dag. Kies je ervoor om lekker bij te komen bij de lodge of doe je liever een optionele excursie? Wat dacht je bijvoorbeeld van een elandsafari of een bezoek aan een rendierhouder en zijn rendieren? Vraag de receptie gerust naar de mogelijkheden!

Dag 6

Dag 6 Vlot bouwen en varen over de rivier

Vlot bouwen en varen over de rivier

Vandaag staat er wel een heel bijzondere activiteit op het programma. Na het ontbijt ontmoet je de gids en samen ga je je eigen vlot bouwen van boomstammen! Nadat het vlot af is, moet deze natuurlijk getest worden. Je vaart met de rivier mee op je eigen gebouwde vlot. Tegen de avond kom je aan op het eindpunt en word je terug gebracht naar de lodge voor het diner of je kunt je raft avontuur upgraden en overnachten in een boomtent op het kleine eiland Holmen. In dat geval wordt je avondmaal op het eiland bereidt. Overnachting in Granö Beckasin (of bij de upgrade in een tent op het eiland Holmen).

Dag 7

Dag 7 Verder varen of een vrije dag

Verder varen of een vrije dag

Heb je gekozen voor een 2-daags vlot avontuur? Dan vervolg je je route na het ontbijt. Vroeg in de middag kom je aan op de eindbestemming en wordt je terug gebracht naar de lodge om in de middag te ontspannen. Heb je het bij een 1-daags vlot avontuur hebt gelaten? Dan heb je vandaag een vrije dag. Diner en overnachting in Granö Beckasin.

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Zweden!

Tot ziens, Zweden!

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Zweeds Lapland. Na het ontbijt wordt je per transfer naar Skellefteå gebracht en met een koffer vol herinneringen stap in het vliegtuig naar Rotterdam The Hague airport.
Transfer Granö-Skellefteå: ca. 2 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: