PRINT PAGINA

Actiefweek Zweeds Lapland

Een week vol activiteiten op een duurzame locatie in Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Welkom in Zweeds Lapland!

Vandaag vlieg je met Scandinavian Airlines vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Umeå, in Zweeds Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald staat de transfer voor je klaar om je naar Granö te brengen. Eenmaal aangekomen in de lodge ontmoet je na het inchecken de gids om de hele week door te nemen en om voorbereidingen te treffen. Er staat je een avontuurlijke week te wachten! Diner en overnachting in Granö Beckasin. 
Transfer: Umeå-Granö: ca. 1 uur

Dag 2

Dag 2 Over het water per kano

Over het water per kano

God morgon – goedemorgen! De vogeltjes fluiten, je wordt wakker in een bosrijke omgeving. Na het ontbijt pak je alvast je rugzak in voor voor de komende twee nachten. Je slaapt vandaag en morgen namelijk in wilderness cabins! Je trapt het avontuur af met een kanotocht. Na een korte instructie vaar je onder begeleiding van een gids over de rivier Umeålven en geniet je van de omgeving. Tijdens het varen vertelt de gids je verhalen over de historie van de rivier. Halverwege maak je een stop voor een typisch Zweedse 'fika'. Geniet van de rust, de stilte en luister naar de vogels. Lunch, diner en overnachting in de wildernishut. 

Dag 3

Dag 3 Wandeling door het bos

Wandeling door het bos

Na een heerlijke nacht in het stille bos staat het ontbijt al voor je klaar. Vandaag staat er een prachtige wandeling op het programma. Je wandelt door een bosrijk gebied en onderweg passeer je verschillende landschappen, zoals een reusachtig dennenbos. Je leert tijdens de wandeling over de medicinale kruiden die in het bos groeien en hoort interessante feiten over hoe deze kruiden al duizenden jaren gebruikt worden door de bevolking. Lunch, diner en overnachting in een wildernishut.

Dag 4

Dag 4 Mountainbiken

Mountainbiken

Na een fijne nacht in de tweede wildernishut is het tijd om de omgeving per mountainbike te ontdekken. Na een korte uitleg kun je op pad, de fietsen staan voor je klaar. Je fietst 35 km* door de natuur en onderweg kom je langs het meer Korbesjön waar je heerlijk kunt bijkomen op een idyllisch strandje. In de middag keer je terug bij Granö Beckasin, waar in de avond een heerlijk 2-gangen op je te wachten staat. 
*Het is indien gewenst mogelijk om de fietstocht in te korten naar 22 of 8 km.

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je zelf invulling geven aan de dag. Kies je ervoor om lekker bij te komen bij de lodge of doe je liever een optionele excursie? Wat dacht je bijvoorbeeld van een elandsafari of een bezoek aan een rendierhouder en zijn rendieren? Vraag de receptie gerust naar de mogelijkheden!

Dag 6

Dag 6 Vlot bouwen en varen over de rivier

Vlot bouwen en varen over de rivier

Vandaag staat er wel een heel bijzondere activiteit op het programma. Na het ontbijt ontmoet je de gids en samen ga je je eigen vlot bouwen van boomstammen! Nadat het vlot af is, moet deze natuurlijk getest worden. Je vaart met de rivier mee op je eigen gebouwde vlot. Tegen de avond kom je aan op het eindpunt en word je terug gebracht naar de lodge voor het diner of je kunt je raft avontuur upgraden en overnachten in een boomtent op het kleine eiland Holmen. In dat geval bereid je je eigen maaltijd met het kookgerei en boodschappen die je meegekregen hebt. Overnachting in Granö Beckasin (of bij de upgrade in een tent op het eiland Holmen).

Dag 7

Dag 7 Verder varen of een vrije ochtend

Verder varen of een vrije ochtend

Heb je gekozen voor een 2-daags vlot avontuur? Dan vervolg je je route na het ontbijt. Vroeg in de middag kom je aan op de eindbestemming en wordt je terug gebracht naar de lodge. Heb je het bij een 1-daags vlot avontuur gelaten? Dan heb je in de ochtend tijd om zelf op pad te gaan. Diner en overnachting in Granö Beckasin.

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Zweden!

Tot ziens, Zweden!

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Zweeds Lapland. Na het ontbijt wordt je per transfer naar Umeå gebracht en met een koffer vol herinneringen stap in het vliegtuig naar Amsterdam Schiphol Airport.
Transfer Granö-Umeå: ca. 1 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: