Local hero

Local hero Timo

Beleef Salla met Timo

timo tuuha

Ontmoet Timo Tuuha!

Timo Tuuha is geboren en getogen in Salla, een dorpje in Fins Lapland vlakbij de Russische grens. Hij woont er al zijn hele leven en werkt bij Salla Reindeer Park. Op deze pagina lees je meer over Timo, Salla en zijn dagelijks leven. Hij neemt je graag mee naar het prachtige stukje Lapland waar hij woont. Bekijk zijn videodagboeken en lees het korte interview met hem.
 

Timo met een rendier   

Timo's videodagboeken

Ontdek Salla en laat je inspireren door Timo zijn dagelijks leven. In zijn videodagboeken deelt hij bijzondere momenten, mooie landschappen en dagelijkse gewoontes. Altijd met een randje Finse humor. Meer videodagboeken van Timo zien? Ga naar zijn YouTube-kanaal
 

 

Alles over Timo en zijn dagelijks leven

Maar wie is Timo eigenlijk? We voelen hem aan de tand en stellen hem een paar vragen. Vragen die zijn hersenen flink doen kraken en zorgen voor een mooi en realistisch beeld over wie hij is en hoe zijn leven er uit ziet. Lees verder en leer Timo kennen!
 

Hoe ziet Salla er uit?

"Salla ligt middenin de wildernis. De slogan van Salla is niet voor niets #sallainthemiddleofnowhere. Waar je ook heen gaatl overal zie je bossen, heuvels enmoerassen. Ik woon op zes kilometer afstand van het dorp van Salla, in die wildernis. Mijn buren zijn de inwoners van Salla National Park, want daar woon ik naast."
 

Hoe ziet een gemiddelde dag uit je leven er uit?

"Ik weet dat het cliché klinkt, maar vanwege mijn werk is elke dag anders. Ik heb dus eigenlijk geen gemiddelde dag. Wat wel elke dag terugkomt is dat ik om zeven uur 's ochtends opsta om mijn kinderen naar school te brengen. Daarna begint het avontuur. Ik ben heel blij met deze manier van werken en leven."
 

Wat zijn je hobby's?

"Ik heb heel veel dingen uitgeprobeerd en ik probeer nog steeds veel nieuwe dingen te doen. Maar als ik een aantal van mijn hobby's moet opnoemen, dan valt fotografie, jagen, sneeuwscooter rijden en van de natuur genieten daaronder. Vliegvissen vind ik ook heel leuk. Zo leuk dat ik het als een levensstijl bestempel. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan vliegvissen denk." 
 

Timo op de sneeuwscooter   

Wat doe je om te ontspannen?

"Mijn leven is niet stressvol, dus ik hoef eigenlijk nooit te relaxen. Veel buiten in de natuur zijn maakt me namelijk al enorm relaxt. Omdat ik op een plek woon en werk waar ik omringd word door natuur, ben ik dus eigenlijk de hele dag relaxt. Ik vind het heerlijk om 's ochtends wakker te worden, uit het raam te kijken en de natuur te zien. En ik ontspan wanneer ik reizigers mee naar het bos neem en zie dat ze genieten. "
 

Wat is je favoriete gerecht?

"Ik houd van koken, in het bijzonder met wildvlees. Dat vind ik echt het allerlekkerste. Ik koop nooit vlees bij de supermarkt." 
 

Timo met een vogel 

Waarvan of van wie krijg je inspiratie?

"Ik krijg inspiratie wanneer ik vijf minuten de tijd heb voor mezelf. Het maakt niet uit waar ik ben, als ik maar even de tijd kan nemen om mijn gedachtes te laten gaan. Vervolgens stromen de ideeën binnen!"
 

Wat maakt je blij?

"Ik word er blij van om de hobby's die ik nu heb uit te voeren, en uit te blijven voeren, zoals ik nu doe. Ik word er ook blij van om mijn kinderen kennis te laten maken met mijn hobby's en met het kamperen in het wild."
 

Wat is je favoriete dag van het jaar?

"Te veel om op te noemen! Elke dag dat het mooi weer is en je kunt er met goed gezelschap van genieten, vind ik een mooie dag. Ik waardeer die ene dag na een druk winterseizoen, na elke dag gewerkt te hebben en buiten geweest te zijn, ook. Op die dag ben ik de hele dag binnen. Dat is dan ook meteen de enige dag van het jaar dat ik de hele dag binnen zit."
 

Hoe bescherm je jouw omgeving?

"Ik bescherm mijn omgeving door elke dag iets kleins te doen. Ik eet lokaal en Fins. Ik kies voor wildvlees en probeer geen voedsel te verspillen. Ik recycle mijn afval. Ik koop niet zomaar iets nieuws, gewoon omdat ik het wil. Ik gooi een kledingstuk pas weg als het helemaal stuk is en niet meer gerepareerd kan worden. Ik koop veel items tweedehands."

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel