Local hero

Local heroes Marjatta en Raimo

Beleef Nuorgam met Marjatta en Raimo

timo tuuha

Ontmoet Marjatta en Raimo!

In het hoge noorden van Finland, tegen de Noorse grens aan, wonen Marjatta, Raimo en Eemeli. Samen runnen zij het gastvrije en geliefde Nuorgam Lodge. Reizigers ontvangen ze hier met open armen. Ze nemen hen mee op pad naar de mooiste plekken en laten ze de leukste avonturen beleven. Nu we thuis zitten laat de familie Holmberg - Hekkanen graag zien hoe het er momenteel bij hen aan toe gaat. Scroll verder! 
 

Toendra Nuorgam   

Marjatta en Raimo's videodagboeken

Ontdek Nuorgam en laat je inspireren door Marjatta en Raimo hun dagelijks leven. In hun videodagboeken delen zij bijzondere momenten, mooie landschappen en dagelijkse gewoontes.Meer videodagboeken van Raimo en Marjatta zien? Ga naar hun YouTube-kanaal
 

 

Alles over Marjatta en Raimo en hun dagelijks leven

Maar wie zijn Marjatta en Raimo eigenlijk? We voelen hen aan de tand en stellen hen een paar vragen. Vragen die hun hersenen flink doen kraken en zorgen voor een mooi en realistisch beeld over wie hij is en hoe zijn leven er uit ziet. Lees verder en leer Jonathan kennen!
 

Hoe ziet Nuorgam en de regio er uit?

"Nuorgam ligt in de Arctische toendra. We worden omringd door uitgestrekte valleien die bedekt zijn met hooguit mossen. In een toendralandschap groeien bijna geen bomen en planten, maar er leven hier wel heel veel dieren." 
 

Hoe ziet een gemiddelde dag uit jullie leven er uit?

"Een gemiddelde dag hebben wij niet. Het hangt enorm af van de gasten die bij ons logeren, wat hun wensen zijn en wat er in hun programma zit." 
 

Wat zijn jullie hobby's?

"We houden van het leven in de wildernis. We gaan graag langlaufen, vissen en sneeuwscooteren. Ondertussen proberen we ook te fotograferen, want dat vinden we ontzettend leuk." 
 

Wat doen jullie om te ontspannen?

"Van de outdoor activiteiten genieten, lekker in de natuur zijn en onze hobby's uitoefenen." 
 

Wat is jullie favoriete gerecht?

"Onze favoriete gerechten zijn rendierstoofpotjes en zalm uit de Teno rivier." 
 

Waarvan of van wie krijgen jullie inspiratie?

"Het ruige toendra landschap inspireert ons elke dag weer." 
 

Wat maakt jullie blij?

"We worden blij van elkaar, van het gezin. Verder genieten we enorm van het leven in de natuur en onze gasten daar kennis mee laten maken."
 

Wat is jullie favoriete dag van het jaar?

"We hebben geen favoriete dag. Iedere dag kan dé beste dag zijn!" 
 

 

Hoe beschermen jullie jullie omgeving?

"We leven van, in en met de natuur. Daarom gaan we met respect om met de natuur. We recyclen onze afval, we gebruiken LED-lampen, we beperken ons water- en energiegebruik, we kiezen in het restaurant voor lokale ingrediënten, we werken voornamelijk samen met andere kleine familiebedrijven in de omgeving en we doen heel veel zonder motoren die schadelijke stoffen uitstoten."

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel