Local hero

Local hero Markus

Beleef Zuid-Finland met Markus Kaskinen

Markus

Ontmoet Markus Kaskinen!

De Finse Markus werkt als medewerker bij Holiday Resort Harjun Portti. Holiday Resort Harjun Portti is het hele jaar door een populaire bestemming in Punkaharju in Zuid-Finland. In de winter staat het gebied vooral bekend om zijn lange ijsactiviteiten op het Saimaameer en in de zomer om de heerlijke avondwandelingen of fietstochten in het natuurreservaat Punkaharju. Gelegen naast het natuurreservaat, heeft Harjun Portti meer dan 30 gezellige huisjes met eigen sauna en airconditioning waar Markus met plezier werkt! Markus rijdt 's winters dagelijks op een sneeuwscooter en gaat 's zomers graag kajakken. 
 

Alles over Markus en zijn dagelijks leven

Maar wie is Markus eigenlijk? We voelen hem aan de tand en stellen hem een paar vragen. Vragen die zijn hersenen flink doen kraken en zorgen voor een mooi en realistisch beeld over wie hij is én hoe hij zijn dagen doorbrengt.
 

Hoe ziet de plek waar je woont eruit?

"In deze betoverende regio ben je omringd door meren en schattige kleine eilandjes. Hier is een meer nooit ver weg, of je nu bezig bent met leuke activiteiten, een sprongetje naar een nabijgelegen eiland maakt of gewoon geniet van ontspannen recreatieve uitjes. Het dagelijkse leven krijgt hier een magische touch, compleet met waterpret en eilandavonturen!"
 

Hoe ziet een gemiddelde dag uit je leven er uit?

"Het beheren van dagelijkse zaken in het resort, en vooral het voldoen aan de behoeften van klanten in het vakantiedorp, is een leuke uitdaging. Sommige gasten willen het hele jaar door barbecueën, terwijl anderen specifieke wensen hebben met betrekking tot huiselijke items die ze nodig hebben tijdens hun verblijf. We zijn flexibel in wat er van ons wordt gevraagd! In de winter gaat het grootste deel van mijn tijd naar het werken op de bevroren meren, het onderhouden van de Nordic schaatsbanen en winterwandelpaden met ATV's en andere machines, én het delen van updates op sociale media over de huidige omstandigheden."
 

Wat zijn je hobby's?

"Ik ben een buitenmens en hou vooral van kajakken, langlaufen en schaatsen. Volleybal en wielrennen zijn ook andere hobby's!" 
 

Sneeuwscootertocht in Zuid-Finland 

Wat doe je om te ontspannen?

"Het buitenleven voelt voor mij als ontspanning, en ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om te genieten van de natuur én sportieve uitdagingen aan te gaan. Mijn hobby's voelen als pure ontspanning!"
 

Waar haal je inspiratie uit?

"Het maken van bijzondere ervaringen voor onze gewaardeerde klanten geeft veel voldoening. Het is echt leuk om te zien hoe onze creaties mensen blij maken, vooral wanneer ze volop genieten van iets zoals de Nordic schaatsbaan. Het zien van de tastbare resultaten werkt als inspirerende motivatie." 
 

Markus aan het werk in het resort 

Waar word je gelukkig van?

"Mijn hobby's geven me veel energie, en ik ren graag achter mijn twee kleine jongens aan, die op dit moment 4 en 7 jaar oud zijn."
 

Wat is je favoriete dag van het jaar?

"Tijdens het midzomerfeest, eind juni, mengen we traditie met een geweldig feestje! We strijken neer op het platteland, varen rond het Saimaameer en maken er een episch weekend van. Zonder twijfel is dit het beste weekend van het jaar!"
 

Hoe bescherm je jouw omgeving?

"Door klanten mee te nemen naar de prachtige Finse natuur en hun kijk op dingen te veranderen, kunnen liefhebbers van buitenactiviteiten het Saimaameer en de omgeving verkennen door te kajakken, roeien, wandelen, fietsen, schaatsen of skiën. Alles is hier schoon en puur. Als je deze schone natuur ervaart, neem je automatisch de verantwoordelijkheid mee naar huis. Onze producten hebben ook een zeer kleine ecologische voetafdruk."

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel