Siglufjörður in IJsland
Siglufjörður in IJsland Alles over Siglufjörður in IJsland

Siglufjörður in IJsland

Wanneer je met Voigt Travel een reis naar IJsland boekt, begint jouw reis in het ongerepte noorden van IJsland. In het noorden van IJsland vind je waanzinnig mooie natuur zoals reusachtige watervallen en gletsjers, vulkanen, hoge kliffen, magnifieke landschappen met pseudokraters, warmwaterbronnen en geisers, maar daarnaast zijn er ook tal van lieflijke vissersdorpjes en een aantal leuke steden te bezoeken! Een van die authentieke IJslandse visserssteden is Siglufjörður, een kleine stad met ongeveer 1.300 inwoners. Het is de meest noordelijke stad van het vasteland. Met de houten huizen, kleurrijke golfplaten en de onlangs gerenoveerde pier, is dit historische juweeltje de moeite waard om te bezoeken. Naast de natuurlijke schoonheid van de omgeving is het een culturele hub met een bekroonde Herring Era Museum en het Folk Music Museum en een aantal zeer goede restaurants. Ook het jaarlijkse Folk Music Festival trekt steeds meer reizigers!  

De haven van Siglufjörður en het Herring Era museum

Siglufjörður heeft een van de meest actieve havens van IJsland en de visserijsector is al lange tijd een van de steunpilaren van de economie. Het vissersmuseum Herring Era laat deze geschiedenis met trots zien en is zeker een bezoekje waard. Het museum is verdeeld over drie huizen. Je leert er over de visserij en de nationale verwerkingsprocessen, je kunt schepen en boten uit de jaren 50 bekijken, het zoutstation bezoeken en je ziet hoe haring werd omgezet in maaltijden en olie.

Het Folk Music Center

Het Folk Music Center is een cultureel centrum in het voormalige huis van Bjarni Þorsteinsson, de ‘Vader van Siglufjörður'. Hier worden de oude volksliederen tot leven gebracht en je hoort opnames van mensen die IJslandse liederen zingen zoals tvisongur (epische rijmpjes) en oude IJslandse kinderliedjes. Het centrum toont ook het leven van dominee Bjarni.

Siglufjörður in IJsland 

De fjord Siglufjörður

Siglufjörður ligt in een bijzonder mooie fjord waar dramatische bergen hoog boven de stad uit torenen. Er zijn hier ontzettend veel vogels te spotten en je kunt er prachtig wandelen. Populaire wandelpaden zijn Hólsskarð en Hestskarð, die beide naar de prachtige fjord Hedinsfjörður leiden. Dit verlaten fjord wordt omringd door steile en indrukwekkende bergen en heeft een prachtige vallei. 

Siglufjörður in IJsland 

Het noorderlicht in Siglufjörður

De afgelegen locatie van Siglufjörður maakt het een uitstekende plek om het noorderlicht te spotten! Het is onvergetelijk om de donkere hemel groen te zien dansen. 

Siglufjörður in IJsland 

Bereikbaarheid

In 2010 zijn er tunnels geopend die je door de fjord Hedinsfjörður leiden. Siglufjörður is nu gemakkelijk bereikbaar vanuit Akureyri en het is een prachtige route langs de fjorden. 
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel