PRINT PAGINA

Zomerweek Sóti Lodge

Een actieve week in een mooie lodge in het prachtige Siglufjörður

Dag 1

Dag 1 De bijzondere week begint met walvis spotten

De bijzondere week begint met walvis spotten

Vandaag zet je na een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport voet op IJsland. Het avontuur kan beginnen! Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld en maakt als eerste een stop in Dalvík om vanaf een RIB-boot een vliegende start te geven aan je avontuur! Je laat de immense fjorden achter je en voelt dat je steeds dichterbij de grootste zoogdieren van de zee komt. Walvissen spotten in IJsland is één van de bijzonderste activiteiten tijdens je reis door IJsland. Via de prachtige kustroute, een deel van de Arctic Coast Way, kom je langs de vissersplaats Siglufjördur dat ligt op het schiereiland Tröllakagi, gelegen tussen besneeuwde bergen en zee. Na een mooie dag kom je aan in de afgelegen Sóti Lodge, waar je de komende week zult verblijven. Het 3-gangendiner is inclusief, dus schuif vanavond aan om te genieten van de lokale gerechten die voor je bereid worden.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Sóti Lodge (via Siglufjördur) : ca. 111 km | ca. 2 uur.

Dag 2

Dag 2 Fietsen en suppen

Fietsen en suppen

Je wordt wakker midden in de IJslandse natuur. Geniet van het ontbijt wat al voor je klaargemaakt is. Afhankelijk van de groepsgrootte, vertrekt de helft van de groep naar Siglufjörður om op een ultramoderne elektrische mountainbike de stad en de lokale paden te verkennen. Deze tour kan worden aangepast aan alle niveaus - zelfs rijders die niet zelfverzekerd zijn, hoeven zich geen zorgen te maken! Ondertussen zullen de andere deelnemers genieten van een stand-up paddleboard (SUP) avontuur in de fjord. Na de lunch wordt er gewisseld zodat iedereen de kans krijgt om beide activiteiten te doen. Ook vanavond kun je weer genieten van het uitgebreide diner.

Dag 3

Dag 3 Op avontuur met IJslandse paarden

Op avontuur met IJslandse paarden

In de ochtend gaan we op bezoek bij de geweldige buren van de Sóti Lodge in Langhús! Hier ontmoet je de mooie IJslandse paarden, waar je vandaag een paardrijtocht mee gaat maken. Hier krijg je een korte demonstratie en dan gaat het avontuur in de omgeving beginnen. Na de lunch, die vandaag inbegrepen is, kun je samen met een gids een wandeling maken naar de lokale top, Sótahnjukur. Ook kun je de middag vrij nemen en een duik nemen in het zwembad, hottub en lekker de sauna in. Na deze dag staat er vanavond weer een 3-gangendiner op je te wachten.

Dag 4

Dag 4 Raften in de gletsjerrivier

Raften in de gletsjerrivier

Het is een dag vol adrenaline! Raften staat op het programma vandaag. Het raften start vanuit Varmahlíð. Onderweg kom je verschillende stroomversnellingen tegen en drijf je door het prachtige klooflandschap. De West River is een leuke uitdaging die geschikt is voor iedereen. Deze excursie is inbegrepen. Indien je een uitdagendere raftexcursie zou willen doen, kan dat tegen een meerprijs. Dit kun je ter plaatse overleggen met de medewerkers van de lodge.

Dag 5

Dag 5 Papegaaiduikers spotten!

Papegaaiduikers spotten!

Vandaag kun je ervoor kiezen om een hele unieke plek te bezoeken – het papegaaiduikerseiland Drangey! Deze excursie is niet inbegrepen, maar kun je ter plaatse boeken (Ca. € 100,-). Je maakt een korte boottocht naar het midden van Skagafjörður, voordat je een weg baant langs de schijnbaar onbegaanbare kliffen om een weelderig groene ontsluiting te bereiken. De gids Helgi zal de verhalen van de beruchte bewoners van het eiland delen, terwijl je geniet van de roep van de papegaaiduikers en andere zeevogels om je heen. Op de terugweg stop je bij het charmante stadje Hofsós om de haven en de basaltkolomformaties te verkennen (niet inbegrepen, er zijn extra kosten van toepassing). Als je ervoor kiest om een ontspannende dag in de Sóti Lodge door te brengen, adviseren de medewerkers je graag op wandelroutes om de omgeving te verkennen. Natuurlijk wachten het zwembad, hottub en de sauna ook op je bij terugkomst!

Dag 6

Dag 6 Het pittoreske haringstadje Siglufjörður

Het pittoreske haringstadje Siglufjörður

Vandaag bezoeken we het pittoreske Siglufjörður waar we een historische wandeling door de stad maken en meer horen we over de geschiedenis en de mensen die het dorp hebben opgebouwd. Een lange tijd was dit de haringhoofdstad van IJsland. Na een heerlijke ‘fish and chips’ op eigen kosten is er daarna gelegenheid om het stadje en het Herring Era Museum op eigen gelegenheid te verkennen (toegangsprijs niet inbegrepen). Je kunt ook samen met een gids een wandeling maken door de "Avalanche Garden" (extra kosten van toepassing). De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de brouwerij Segull 67 voor een rondleiding en bierproeverij, voordat je teruggaat naar de lodge voor het diner.

Dag 7

Dag 7 Wandelen in de bergen en een ‘floating experience’ in het zwembad

Wandelen in de bergen en een ‘floating experience’ in het zwembad

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de wandelroute van vandaag vastgesteld. Samen met de gids ga je zo’n 5 tot 7 uur op avontuur de bergen in. Heerlijk de hele dag wandelen! Na de inbegrepen lunch is het in de middag tijd om te ontspannen. In het zwembad van de Sóti lodge is het tijd om je gewichtloos te voelen. Door middel van drijfbanden ontspan je helemaal en komt je lichaam helemaal tot rust. Na deze prachtige dag staat het laatste 3-gangen diner van deze week op je te wachten!

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Deze ochtend vertrek je vroeg weer naar de luchthaven van Akureyri. Hier neem je afscheid van de lodge en IJslandse gidsen die je deze week begeleid hebben, de overweldigende natuur en ga je met een koffer vol herinneringen terug naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: