PRINT PAGINA

Wandelweek Oost-IJsland

Hiken door de onontdekte natuur rondom Borgarfjörður

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-IJsland

Hoogstwaarschijnlijk heb je in het vliegtuig al kennis gemaakt met een aantal van je medereizigers op deze groepsreis. Zodra je het vliegtuig verlaat, en je je bagage pakt, stap je samen met de gids in de transfer. Voordat de transfer je naar Borgarfjörður brengt, maak je een stop in Mývatn om te lunchen en een stop bij de Dettifoss waterval om hiernaartoe te wandelen. Bij aankomst in Álfheimar Country Hotel staat een heerlijk diner voor je klaar.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Borgarfjörður: ca. 290 km | ca. 4 uur (zonder stops)

Dag 2

Dag 2 Brúnavík Hike & Papegaaiduikers spotten

Na een stevig ontbijt maak je een lunchpakket voor jezelf klaar. Je begint de dag met een bezoek aan de haven van Borgarfjörður, Hafnarhólmi. Hier nestelen papegaaiduikers en andere vogelsoorten zich. Vervolgens start de wandeling vanaf de kust door begroeide berglandschappen naar de Brúnavík-pas (345 m) en naar de inham van Brúnavík. Hier bezoeken je het zwarte strand dat je op blote voeten door een beekje bereikt. De terugweg loopt over de Hofstrandarskarð-pas (321 m) via de kleurrijke kloof van Helgárgil naar het dorp Bakkagerði.
Overnachting in Álfheimar Country Hotel.
Hike van ca. 16 kilometer, 6 uur

Dag 3

Dag 3 Stadswandeling en Dimmidalur Hike

Maak je na het ontbijt klaar voor een stadswandeling in Borgarfjörður. Onderweg kom je in het dorp onder andere langs het oude turfhuis, het concertgebouw en de plaatselijke visfabriek. Na een lichte lunch wandel je in de vallei van Borgarfjörður. Vanuit het dorp loop je over schapenpaden naar Dimmidalur, de donkere vallei en Jökuldalur, de gletsjervallei. Je geniet hier van het ruige en prachtige landschap. De Dimmidalur vallei is het thuis van de elf-gemeenschap van Lobbuhraun. Een bezoek aan de koningin van de elven in Álfaborg (elvenheuvel) mag dan ook niet ontbreken.
Overnachting in Álfheimar Country Hotel.
Hike van ca. 12 kilometer, 5 uur

Dag 4

Dag 4 Stórurð Hike

Vandaag maak je een hike naar het best bewaarde geheim van IJsland, Stórurð. Een moeilijkere wandeling over gravelpaden en steile bergen. Vanaf de Vatnskarð-pas (431 m) begint de wandeling. Je steekt de berg Geldingafjall (640 m) over en vervolgt in het binnenland over de toppen van Súlur. Hier heb je een uitstekend uitzicht over Njarðvík, de Fljótsdalshérað-vallei, het zwarte zandstrand van de baai van Héraðsflói en misschien zelfs naar de Vatnajökull-gletsjer en Mt. Snæfell in het oostelijke deel van de centrale hooglanden. Tijdens de afdaling op de terugweg komt je uit bij een kleine kalme rivier tussen enorme rotsblokken.
Overnachting in Álfheimar Country Hotel.
Hike van ca. 16 kilometer, 6 uur

Dag 5

Dag 5 Breiðuvík Hike

Je wordt naar Afrétt gebracht waar je een gemakkelijke hike start over heidevelden en grind. Je komt bij de rhyolietbergen die ongelofelijk veel pastelkleuren hebben. Na een lunchstop wandel je verder omhoog naar de Gagnheiði bergkam (479 m) waar je een fantastisch panorama uitzicht hebt. Vanaf hier keer je terug naar Bakkagerði. Een dag vol met geweldige weidse uitzichten.
Overnachting in Álfheimar Country Hotel.
Hike van 15 kilometer, 7 uur 

Dag 6

Dag 6 Stapavík Hike

Nadat je weer genoten hebt van een lekker ontbijt, word je samen met de groep afgezet bij de Unaós boerderij. Hier begint een mooie wandeling langs de Selfljót rivier naar de kust en naar de Stapavík kloof. Dit was vroeger een plek om schepen te laden en lossen. Vanaf hier vervolg je de wandeling naar de Gönguskörð-pas langs een oud ruiterpad. Vroeger was dit de hoofdroute tussen Borgarfjörður en de Fljótsdalshérað vallei totdat in 1955 de Vatnskarð-pas gereed was. Vanaf de Njarðavík boerderij word je weer opgehaald en naar Borgarfjörður teruggebracht.
Overnachting in Álfheimar Country Hotel
Hike van 11 kilometer, 5 uur

Dag 7

Dag 7 Dagtocht Mývatn

Je laatste ontbijt bij Álfheimar Country hotel staat na een goede nachtrust voor je klaar. Het is tijd om afscheid te nemen van Borgarfjörður. Vandaag staat er geen hike op het programma, maar een dagtocht door de omgeving van Mývatn. Je maakt een mooie tocht langs een aantal hoogtepunten in dit bijzondere geothermische gebied. Je brengt een bezoek aan de Krafla vulkaan, de modderpoelen van Hverir, de Leirhnjúkur lavavelden en je sluit de dag (indien gewenst tegen entree geld) ontspannen af in Mývatn nature baths. Je slaapt vanavond in de omgeving van Akureyri.
Overnachting in Hotel Natur of gelijkwaardig. 
Rijafstand Borgarfjörður - omgeving Akureyri: ca. 290 km | ca. 4 uur (zonder stops)

Dag 8

Dag 8 Naar huis

Vandaag neem je afscheid van de adembenemend mooie landschappen van IJsland. Na het ontbijt word je per transfer naar de Luchthaven van Akureyri gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Hier neem je afscheid van de medereizigers en geniet je nog lang na van de mooie reis die je gemaakt hebt.
Rijafstand omgeving Akureyri - luchthaven Akureyri: ca. 15 km | ca. 20 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: