PRINT PAGINA

Highland Adventure

Ga back to basic in het uitgestrekte IJslandse binnenland

Dag 1

Dag 1 Het avontuur gaat beginnen!

Het avontuur gaat beginnen!

Vanaf Rotterdam The Hague airport vlieg je in de ochtend naar Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. Siem en Martine staan al op je te wachten met hun Super Jeep en samen met de groep verblijf je op een camping bij Akureyri. Vandaag is het moment om je nog even onder te dompelen in het stadse leven, voordat het echte avontuur van start gaat. Liever al de natuur in? Het gebied rond de camping is uitstekend voor een stevige wandeling. Het spotten van vogels en ook een spelletje discgolf behoort tot de mogelijkheden. Wil je meteen één van de hoogtepunten van de reis beleven? Boek dan ter plaatse een van de hoogtepunten van je reis: met een boot vanuit de haven van Akureyri de zee op om bultrugwalvissen te spotten.

Dag 2

Dag 2 Doorkruis de lavavelden

Doorkruis de lavavelden

Na een heerlijk ontbijt vertrek je het binnenland in, in de richting van de vulkaankrater Askja. De geasfalteerde wegen worden ingeruild voor ruig lavaterrein, je reist door een van de meest extreme landschappen van IJsland. Je stopt vandaag bij de waterval Aldeyjarfoss. Deze waterval valt prachtig langs een rotswand vol basaltkolommen naar beneden. Na een indrukwekkende tocht kom je aan het eind van de dag aan op de volgende camping en maak je gezamenlijk de overnachtingsplek gereed. Het uitklappen van de daktent gaat je al steeds makkelijker af en ook vanavond geniet je vanuit de tent weer van de rust en stilte om je heen.

Dag 3

Dag 3 Drekagil, Víti & Holuhraun

Drekagil, Víti & Holuhraun

In de ochtend is er tijd om de Drekagil (Drakenkloof) te ontdekken. Het is een donkere en smalle plek vol met geologische formaties die je doen denken aan een sprookjesachtige wereld. In de middag vervolg je de reis door het vulkanische landschap naar Askja-krater. Na een korte wandeling bereik je geothermisch meer Víti, neem vooral de tijd om geweldige foto’s te maken! Ben je op zoek naar echt avontuur? Neem dan een duik in Víti! Tot slot staat een bezoek aan het verse lavaveld Holuhraun op het programma voor vandaag. Dit lavaveld is immens groot en is ontstaan na de laatste uitbarsting van de Bárdarbunga vulkaan in 2014

Dag 4

Dag 4 Op naar Vatnajökull National Park

Op naar Vatnajökull National Park

Maak je klaar voor een mooie tocht door het ruige maanlandschap, op naar Vatnajökull! De een na grootste gletsjer van Europa kent vele bijzondere kanten. Een daarvan is de ijsgrot bij de Kverkjökull, één van de uitlopers van de Vatnajökull die je bezoekt. Je overnacht vanavond aan de voet van de imposante ijsmassa. Op weg hiernaartoe vinden we één van de grotten waar vogelvrijverklaarde Eyvindur zijn winters doorbracht.

Dag 5

Dag 5 Turfhuis Sænautasel en een warmwaterbron

Turfhuis Sænautasel en een warmwaterbron

Vandaag laat je de gletsjer achter je en bezoek je Sænautasel. Hier vind je een zeer fraaie turfboerderij die  zowel een museum als een restaurant is, gerund door locals. In de oude schaapskooi wordt koffie en lummur (kleine havermoutpannenkoekjes) geserveerd, maar ook de welbekende lopapeysa (IJslandse wollen truien) worden hier verkocht. Onderweg naar  Sænautasel kun je je in Laugarvellir onderdompelen in een warmwaterbron, de waterval daar gebruik je tevens als natuurlijke douche. Nadat je helemaal ontspannen bent rijd je verder naar Hafrahvammagljúfur, een prachtige diepe kloof met zeer steile wanden. 

Dag 6

Dag 6 Geothermisch gebied Mývatn

Geothermisch gebied Mývatn

Nadat je de nacht naast een oude turfboerderij hebt doorgebracht vervolg je je weg naar Mývatn, een diverse omgeving met veel geothermische activiteit. Hier is in de middag een mogelijkheid voor een bezoek aan Lofthellir, een lavagrot met geweldige ijsformaties van soms wel honderden jaren oud. Een lokale gids neemt je mee om dit ondergrondse wonder te aanschouwen of je maakt een wandeling in de prachtige omgeving rond het meer. Deze optionele excursie boek je ter plaatse bij. 

Dag 7

Dag 7 Lavaformaties en watervallen

Lavaformaties en watervallen

Vandaag bezoek je natuurreservaat Dimmuborgir, je zult versteld staan van de indrukwekkende lavaformaties die hier te vinden zijn. In de middag beklim je de imposante vulkaan Hverfell. De beklimming van de vulkaan geeft niet alleen een mooi kijkje in de krater, maar ook een prachtig uitzicht over de omgeving van Mývatn. Hierna reis je door naar de eindbestemming van de reis, de stad Akureyri. Onderweg naar Akureyri passeer je nog de waterval Goðafoss, die te mooi is om zomaar links te laten liggen. Een wandeling door lavavelden brengt je bij de waterval, die over een breedte van 30 meter naar beneden valt.

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, IJsland!

Tot ziens, IJsland!

Vandaag eindigt dit fantastische avontuur. Met een berg aan herinneringen en je hart verloren aan IJsland stap je weer in het vliegtuig. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: