PRINT PAGINA

Zuidkust van IJsland in het najaar fly & drive

Watervallen, grote gletsjers, zwarte lavastranden én intense herfstkleuren

Dag 1

Dag 1 Welkom in de hoofdstad van IJsland

Welkom in de hoofdstad van IJsland

Vanuit Schiphol kom je na iets meer dan 3 uur vliegen aan op de internationale luchthaven Keflavik. Haal de huurauto op en het avontuur kan beginnen. Deze dag doe je het rustig aan en rijd je op je gemak richting Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Ontdek het centrum te voet en dineer in één van de vele restaurants die de stad rijk is. Overnachting in Hótel Reykjavík Grand.
Rijafstand luchthaven Keflavik – Reykjavik: ca. 50 km | ca. 50 minuten

Dag 2

Dag 2 Ontspannen in Reykjavík

Ontspannen in Reykjavík

Na een goede nachtrust en ontbijt heb je eerst nog alle tijd om Reykjavik verder te bekijken. Reykjavik heeft diverse musea, winkels en de beroemde kerk, Hallgrímskirkja. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken vanuit het centrum. Sluit de ochtend af met een uitgebreide lunch, voordat je in de auto stapt en naar de volgende bestemming rijd. De volgende twee nachten verblijf je Hótel Gullfoss.
Rijafstand Reykjavik – Hótel Gullfoss: ca. 115 km | ca. 1 uur en 45 minuten

Dag 3

Dag 3 Golden Circle

Golden Circle

De Golden Circle is één van de bekendste routes in IJsland. De naam Golden Circle is afgeleid van de Gullfoss waterval, wat gouden waterval betekend. Deze waterval kom je dan uiteraard ook tegen onderweg. Andere highlights die zeker een stop waard zijn, zijn nationaal park Þingvellir en het geothermale gebied in Haukadalur. In het geothermische gebied zijn twee geisers; Geysir en Strokkur. Stokkur is nog steeds actief en circa elke 8 minuten spuit het water met een immense kracht omhoog. Na een mooie volle dagtocht overnacht je weer bij Hótel Gullfoss.

Dag 4

Dag 4 De dag van de watervallen

De dag van de watervallen

IJsland heeft talloze watervallen. Watervallen gaan gelukkig nooit vervelen, want elke waterval is anders. Foss betekend waterval in IJsland en vandaag ga je er meerdere bezoeken. Je begint met de Seljalandsfoss. Een waterval die maar liefst 60 meter hoog is en waar je achterlangs kan lopen. Pas wel op, want het pad kan glad zijn. Vanuit de Seljalandsfoss kan je doorlopen naar Gljúfrafoss. Een waterval die verscholen ligt in een kloof. Met goede waterdichte schoenen kan je door het water lopen om dicht bij de waterval te komen. Na deze twee indrukwekkende watervallen rijd je verder na de Skogafoss. Via de zijkant bereik je via de trap de top van de waterval, hier heb je een prachtig uitzicht. Vanuit Skogafoss kan je doorlopen naar de minder bekende Kvernufoss. Deze waterval is minder hoog dan Seljalandsfoss, maar je kan er ook achterlangs lopen. Na al deze mooie watervallen is het tijd om door te rijden naar de volgende overnachtingsplek, Fosshotel Glacier Lagoon.
Rijafstand Hótel Gullfoss – Fosshotel Glacier Lagoon: ca. 337 km | ca. 4,5 uur

Dag 5

Dag 5 Gletsjers, ijsschotsen en National Park

Gletsjers, ijsschotsen en National Park

Start op tijd met het ontbijt vandaag, want er is genoeg te zien in de omgeving. IJsland bestaat voor een groot gedeelte uit gletsjers. Vandaag is het tijd om dit van dichterbij te gaan aanschouwen. Start met een bezoek aan het Jökulsárlón meer. Dit meer ligt vol met afgebroken ijsschotsen. De ijsschotsen zijn lichtblauw met wit en hebben de meest uiteenlopende vormen. Met een beetje geluk kom je in de buurt van het meer ook zeehondjes tegen. Vanuit het meer drijven de ijsschotsen de zee in. Door het getij liggen er vaak grote ijsschotsen op het zwarte strand. Dit levert prachtige plaatjes op. Vanaf het meer rijd je terug richting Skeftafell nationaal park. Hier kan je een prachtige wandeling maken naar de Svartifoss, maar je kan ook erg dichtbij de gletsjer komen. Ga naast de indrukwekkende ijsplaat zitten en luister naar het gekraak van het ijs. Sluit deze indrukwekkende dag af in de hottub van het hotel. Wie weet met het dansende noorderlicht boven je. Overnachting Fosshotel Glacier Lagoon.

Dag 6

Dag 6 Zwarte stranden en basaltzuilen

Zwarte stranden en basaltzuilen

Neem deze ochtend rustig de tijd voor een uitgebreid ontbijt en geniet nog even van de vergezichten voordat je in de auto stapt. Vandaag gaat de weg terug richting Vík. Had je gisteren te weinig tijd voor Skaftafell national park, maak hier dan alsnog een stop. Rondom het dorp Vík is genoeg te zien. Voor de kust in de zee ligt Reynisdrangar, dit zijn zwarte basaltzuilen van 66 meter hoog. In IJsland zijn veel mythes en het verhaal rondom Reynisdrangar gaat, dat het trollen zijn die een schip aan wal wilde trekken, maar verrast werden door de eerste zonnestralen. Vanaf het zwarte strand zijn de zuilen goed te bewonderen. Breng ook een bezoek aan het schiereiland Dyrhólaey. Bewonder hier de indrukwekkende rotsformaties, zoals de bijzondere boog. Overnachting in Hotel Kría.
Rijafstand Öræfi - Vík: ca. 160 km | ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Lava Centre

Lava Centre

IJsland is gevormd door vele vulkanen. In totaal zijn er ongeveer 140 vulkanen, waarvan 30 actief. Dit klinkt als een hoop, maar een vulkaan is actief als deze de laatste 10.000 jaar is uitgebarsten. De laatste 200 jaar zijn er 11 van de 30 vulkanen uitgebarsten, waarvan enkele meerdere keren. Tijdens deze reis heb je al de gevolgen gezien van de geothermische activiteit. Wil je hier meer over te weten komen, maak dan onderweg terug naar Reykjavik een stop bij het Lava Centre. Vanavond is alweer de laatste avond, Je overnacht in de buurt van de luchthaven Keflavik. 
Rijafstand Vík - Keflavik: ca. 230 km | ca. 3,5 uur

Dag 8

Dag 8 Sjáumst bráđum

Sjáumst bráđum

Vandaag zit de reis er helaas alweer op. In de ochtend rijd je naar de luchthaven van Keflavik. Hier lever je de huurauto in en is het tijd om terug te vliegen naar huis. Je kan terugkijken op een reis vol met belevenissen die je nooit meer zal vergeten.
Rijafstand Reykjavik - luchthaven Keflavik: ca. 2 km | ca. 55 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: