PRINT PAGINA

Zuidkust en Snaefellsnes in het najaar fly & drive

Comfortabel langs het natuurschoon

Dag 1

Dag 1 Welkom in de hoofdstad van IJsland

Welkom in de hoofdstad van IJsland

Vanuit Schiphol kom je na iets meer dan 3 uur vliegen aan op de internationale luchthaven Keflavik. Nadat je de huurauto hebt opgehaald kan het avontuur echt beginnen. Rijd je op je gemak richting de hoofdstad Reykjavik. Het centrum is prima te voet te verkennen, en de kerk is een van de niet te missen hoogtepunten. Er zijn voldoende restaurants voor het diner beschikbaar. Overnachting in Sand Hotel.
Rijafstand luchthaven Keflavik – Reykjavik: ca. 50 km | ca. 50 minuten

Dag 2

Dag 2 Spectaculair Snæfellsnes

Spectaculair Snæfellsnes

Na het ontbijt stap je in de auto en reis je naar het noorden toe. Het schiereiland Snæfellsnes wordt ook wel IJsland in het klein genoemd; je vindt hier alle natuurwonderen terug. De bekende berg Kirkjufell is één van de meest gefotografeerde plekken in IJsland, waar je bij laagtij een mooie wandeling omheen kunt maken. Aan het einde van het eiland vind je het nationale park, waar je goed kunt rondstruinen en genieten van de natuur. Als je nog tijd over hebt, bekijk dan Arnarstapi Stone Bridge en loop de Raudfeldsgjá Gorge (kloof) in. Overnachting in Hótel Búðir.
Rijafstand Reykjavik - Búðir: ca. 180 km | ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 De Golden Circle

De Golden Circle

De Golden Circle is één van de bekendste routes in IJsland en staat vandaag op het programma. De naam komt oorspronkelijk van de Gullfoss waterval, wat gouden waterval betekend. Deze waterval kom je dan uiteraard ook tegen onderweg. Daarnaast zijn het nationale park Þingvellir en het geothermale gebied in Haukadalur ook absolute highlights. De Geysir en Strokkur geisers zijn de bekendste geisers van het land, waarvan de Stokkur nog steeds ongeveer iedere 8 minuten het water met een immense kracht omhoog spuit. Je overnacht in Hotel Geysir.
Rijafstand Búðir – Geysir: ca. 250 km | ca. 3 uur en 15 minuten

Dag 4

Dag 4 Langs de zuidkust

Langs de zuidkust

Na een goede nachtrust reis je vandaag verder naar het zuidwesten. Je kunt de dag goed gebruiken, want er is veel te zien! Maak een stop bij de 60 meter hoge Seljalandsfoss waterval, waar je achterlangs kan lopen. Let op, dit pad kan erg glad zijn. Een aanrader is om vanaf de Seljalandsfoss door te lopen richting de Gljúfrafoss waterval. Een minder bekende waterval, maar deze ligt prachtig verscholen in een kloof. Bij de waterval Skogafoss kun je via de zijkant naar boven lopen en heb je naast zicht op de waterva ook de prachtige kustlijn achter je. Het magische zwarte strand nabij Vik met de bijzondere rotsformaties die vanuit het water oprijzen is zeker ook een stop waard. Overnachting in Magma Hotel.
Rijafstand Geysir – Kirkjubaejarklaustur​: ca. 240 km |  ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Gletsjers, ijsschotsen en waterval

Gletsjers, ijsschotsen en waterval

Start op tijd met het ontbijt vandaag, want er is genoeg te zien in de omgeving. IJsland bestaat voor een groot gedeelte uit gletsjers, en die kun je van dichterbij aanschouwen. Een bezoek aan het Jökulsárlón meer, dat vol ligt met lichtblauwe afgebroken ijsschotsen met de meest uiteenlopende vormen, is een bijzondere ervaring. Met een beetje geluk kom je in de buurt van het meer ook zeehondjes tegen. Vanuit het meer drijven de ijsschotsen de zee in, en die komen door de getijden vaak op het zwarte strand terecht; prachtige plaatjes ggarandeerd! Vanaf het meer rijd je terug richting Skaftafell Nationaal Park, waar je naar de bijzondere Svartifoss waterval kunt lopen. Overnachting in het prachtig gelegen Magma Hotel.

Dag 6

Dag 6 Terug langs zwarte stranden

Terug langs zwarte stranden

Vandaag gaat de weg terug via Vík in de richting van Reykjavik. Had je gister te weinig tijd voor Skaftafell National Park, maak hier dan alsnog een stop. Onderweg kom je onder andere langs Reynisdrangar, waar zwarte basaltzuilen van 66 meter hoog uit zee steken. In IJsland zijn veel mythes en het verhaal rondom Reynisdrangar gaat. Een van de verhalen is dat het trollen zijn die een schip aan wal wilde trekken, maar verrast werden door de eerste zonnestralen. Vanaf het zwarte strand zijn de zuilen goed te bewonderen. Breng ook een bezoek aan het schiereiland Dyrhólaey met indrukwekkende rotsformaties als de bijzondere boog. Overnachting in Hotel Frost & Fire. 
Rijafstand Kirkjubaejarklaustur - Hveragerði​: ca. 215 km | ca. 2 uur en 45 minuten

Dag 7

Dag 7 Laatste dag in Reykjavik

Laatste dag in Reykjavik

Na een goede nachtrust maak je je klaar voor het laatste kleine stukje naar Reykjavik. Neem dus lekker de tijd voor het ontbijt! Reykjavik heeft diverse musea, winkels, en de beroemde kerk Hallgrímskirkja heb je vast al gezien. Of neem vandaag de tijd om een van de optionele excursies bij te boeken! Wat dacht je van een Food Tour, of een duik in de heerlijke geothermische baden? Aan jou de keuze!
Rijafstand Hveragerði Reykjavik: ca. 47 km | ca. 45 minuten

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, IJsland!

Tot ziens, IJsland!

Vandaag zit de reis er helaas alweer op. In de ochtend rijd je naar de luchthaven van Keflavik. Hier lever je de huurauto in en is het tijd om terug te vliegen naar huis. Je kan terugkijken op een reis vol met belevenissen die je nooit meer zal vergeten.
Rijafstand Reykjavik - luchthaven Keflavik: ca. 50 km | ca. 55 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: