PRINT PAGINA

Zomeravontuur Noord-IJsland fly & drive

Ontdek zelf het onbekende noorden

Dag 1

Dag 1 Kennis maken met IJsland

Kennis maken met IJsland

Heb je er zin in? Je gaat vandaag naar IJsland! De reis begint vroeg met de vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar het noorden van IJsland, Akureyri. Na een korte vlucht van ongeveer 3 uur zet je je eerste stappen op IJslandse bodem. Op de kleine luchthaven heb je je bagage snel gevonden en na het ophalen van de huurauto kan het avontuur beginnen. Je rijdt naar Mývatn, waar je de eerste 4 nachten gaat verblijven. Vergeet onderweg niet een stop te maken bij de Goðafoss waterval. Na deze reisdag ga je ontspannen in het Mývatn Nature Bath, relaxter dan dit kan je reis niet starten! Overnachting in Vogafjós Farm Resort.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Mývatn: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Askja Vulkaan & Holuhraun

Askja Vulkaan & Holuhraun

Na de ontspannen duik in de Mývatn Nature Baths zit je vol energie aan je eerste ontbijt naast de koeien. Maak je klaar voor een indrukwekkende dag! Met een superjeep waarvan de banden bijna net zo groot zijn als jij zelf, trotseer je het binnenland van IJsland. Je doorkruist wateren en komt op plekken waar je alleen nooit zou komen. Tijdens de dag blijf je je verbazen over de mooie en bijzondere natuur die IJsland te bieden heeft. De hoogtepunten van vandaag zijn de Askja vulkaan en de Holuhraun lavavelden. Je hebt echt het idee dat je op een andere planeet staat! Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 3

Dag 3 Lofthellir ijsgrot

Lofthellir ijsgrot

Maak je klaar voor de tour naar de Lofthellir ijsgrot. De tour start in Mývatn en brengt je langs ruige wegen en geologische hoogtepunten. Zodra je aankomt bij de vulkaan Mt. Hverfjall hike je 30 minuten door het lavaveld naar de ingang van de Lofthellir ijsgrot. Samen met de gids betreed je de ijsgrot, die je onderweg alles vertelt over de geschiedenis. Je kijkt je ogen uit bij de natuurlijke ijssculpturen die gevormd zijn in de grot. Aan het eind van de dag kom je terug in Mývatn en heb je de tijd om zelf te ontdekken wat de regio te bieden heeft. Ga vogels spotten bij het Mývatn meer of maak een hike in het vulkaanlandschap. Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 4

Dag 4 Diamond Circle

Diamond Circle

Sta vroeg op en geniet van een goed, lokaal ontbijt voordat je vertrekt om de Diamond Circle te ontdekken. Het 260 kilometer lange circuit leidt je naar de waterval Dettifoss, de Asbyrgi kloof en het dorp Húsavík. Maak bij alle hoogtepunten een stop om de bijzondere natuurverschijnselen van dichtbij te bekijken. De Dettifoss waterval is de krachtigste waterval van Europa waar er per seconde 193 m² water naar beneden valt via een rotswand van 100 meter breed. Bij de Asbyrgi kloof maak je en mooie wandeling en kom je onderweg diverse grotten tegen. De laatste stop in de route is het vissersdorpje Húsavík. Hier geniet je van een lokale lunch, waar de specialiteit uiteraard vis is! Je keert terug voor de laatste overnachting in Mývatn. Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 5

Dag 5 Levendig Akureyri

Levendig Akureyri

Neem tijdens het ontbijt alvast afscheid van de koeien die je elke ochtend hebben vergezeld. Vandaag is de laatste dag in Mývatn en reis je door naar Akureyri. Een aanrader voordat je vertrekt is om een bezoek te brengen aan de Krafla vulkaan. Je kunt hier bovenaan de krater staan en rondom is veel geothermische activiteit te zien. Je rijdt naar Akureyri, de op-twee-na grootste stad van IJsland gelegen aan de ruige noordkust en wordt ingesloten door twee schiereilanden. In de stad kun terecht om een boodschap te doen en ’s avonds voor een lekker diner. Geniet van je eerste nacht in het appartement bij Sæluhus met je eigen privé hottub. Overnachting in Sæluhus appartementen.
Rijafstand Mývatn – Akureyri: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
 

Dag 6

Dag 6 Raften in de gletsjerrivier

Raften in de gletsjerrivier

Na gisteravond genoten te hebben in de hottub op je eigen veranda kunt je rustig opstaan en een lekker ontbijt maken. In de middag staat raften op het programma! Het raften start vanuit Varmahlíð, ten westen van Akureyri. De uitgelezen kans om een stuk van de Arctic Coast Way te rijden. Dit is een route langs de kust in het noorden van 900 km die hoofdzakelijk door de fjorden gaat. Vanuit Akureyri sla je op de ringweg 1, af naar Ólafsfjarðarvegur weg 82. Aangekomen in Varmahlíð is het tijd om te gaan raften. Onderweg kom je verschillende stroomversnellingen tegen en drijf je door het prachtige klooflandschap. Overnachting in Sæluhus appartementen.

Dag 7

Dag 7 Op zoek naar walvissen

Op zoek naar walvissen

Wat niet mag ontbreken tijdens deze reis is het spotten van walvissen. Uiteraard is er een mooie excursie voor je georganiseerd. De onvergetelijke boottocht start vanuit Hauganes, een klein vissersdropje in het fjord. Met een lokale gids aan boord van de vissersboot vaar je in de baai op zoek naar bultrug walvissen en dolfijnen. Iets wat je waarschijnlijk ook nog nooit gedaan hebt is zeevissen. Een bijzondere ervaring waar je geheid vis gaat vangen samen met de kapiteins die in de winter werken als vissers. Zin in een warme duik in een hottub? Neem dan je zwemkleding mee. Op het zwarte strand in Hauganes staan 2 hottubs die geothermisch verwarmd worden. Sluit de reis af met een mooie avond in Akureyri, lekker eten en proost op een geweldig mooie reis! Overnachting in Sæluhus appartementen.

Dag 8

Dag 8 Einde van het avontuur

Einde van het avontuur

Met ontzettend veel belevingen rijker is het helaas tijd om je koffer weer in te pakken en naar huis te gaan. Thuis zullen ze jaloers zijn op de mooie reis die je gemaakt hebt. Op de luchthaven van Akureyri lever je de huurauto weer in en vlieg je terug naar Nederland.
Rijafstand Akureyri – luchthaven Akureyri: ca. 4 km | ca. 10 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: