PRINT PAGINA

Zomeravontuur Noord-IJsland fly & drive

Ontdek zelf het onbekende noorden

Dag 1

Dag 1 Kennis maken met IJsland

Kennis maken met IJsland

Heb je er zin in? Je gaat vandaag naar IJsland! De reis begint vroeg met de vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar het noorden van IJsland, Akureyri. Na een korte vlucht van ongeveer 3 uur zet je je eerste stappen op IJslandse bodem. Op de kleine luchthaven heb je je bagage snel gevonden en na het ophalen van de huurauto kan het avontuur beginnen. Je rijdt naar Mývatn, waar je de eerste 4 nachten gaat verblijven. Vergeet onderweg niet een stop te maken bij de Goðafoss waterval. Na deze reisdag ga je ontspannen in de Mývatn Nature Baths; relaxter dan dit kan je reis niet starten! Overnachting in Vogafjós Farm Resort.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Mývatn: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Askja Vulkaan & Holuhraun

Askja Vulkaan & Holuhraun

Na de ontspannen avond zit je vast vol energie aan je eerste ontbijt naast de koeien. Maak je klaar voor een indrukwekkende dag! Met een superjeep waarvan de banden bijna net zo groot zijn als jij zelf, trotseer je het binnenland van IJsland. Je doorkruist wateren en komt op plekken waar je alleen nooit zou komen. Tijdens de dag blijf je je verbazen over de mooie en bijzondere natuur die IJsland te bieden heeft. De hoogtepunten van vandaag zijn de Askja vulkaan en de Holuhraun lavavelden. Je hebt echt het idee dat je op een andere planeet staat! Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 3

Dag 3 Ontdek de Mývatn regio

Ontdek de Mývatn regio

In Mývatn en heb je de tijd om zelf te ontdekken wat de regio te bieden heeft. Ga vogels spotten bij het Mývatn meer, breng een bezoek aan de bijzondere Lofthellir ijsgrot of maak een hike in het vulkaanlandschap. Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 4

Dag 4 Diamond Circle

Diamond Circle

Sta vroeg op en geniet van een goed, lokaal ontbijt voordat je vertrekt om de Diamond Circle te ontdekken. Het 260 kilometer lange circuit leidt je naar de waterval Dettifoss, de Asbyrgi kloof en het dorp Húsavík. Maak bij alle hoogtepunten een stop om de bijzondere natuurverschijnselen van dichtbij te bekijken. De Dettifoss waterval is de krachtigste waterval van Europa waar er per seconde 193 m² water naar beneden valt via een rotswand van 100 meter breed. Bij de Asbyrgi kloof maak je en mooie wandeling en kom je onderweg diverse grotten tegen. De laatste stop in de route is het vissersdorpje Húsavík. Hier geniet je van een lokale lunch, waar de specialiteit uiteraard vis is! Je keert terug voor de laatste overnachting in Mývatn. Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 5

Dag 5 Langs de Arctic Coastway

Langs de Arctic Coastway

Neem tijdens het ontbijt alvast afscheid van de koeien die je elke ochtend hebben vergezeld. Vandaag is de laatste dag in Mývatn en reis je door naar de omgeving van Siglufjörður. De weg hier naar toe is een prachtige kustroute, je rijdt namelijk een deel van de Arctic Coast Way! Om naar de lodge te gaan, kom je langs de vissersplaats Siglufjörður die een bezoekje waard is. Jarenlang was dit de haringhoofdstad van IJsland, en een bezoek aan het haringmuseum leert je meer over deze geschiedenis. Bij aankomst in de lodge staat het diner al op je t wachten, en omdat dat is inbegrepen, kun je direct aanschuiven. Overnachting in Sóti Lodge.
Rijafstand Mývatn – Sóti Lodge (via Siglufjörður): ca. 195 km | ca. 3 uur 
 

Dag 6

Dag 6 Eropuit in de natuur

Eropuit in de natuur

Je wordt wakker te midden van de IJslandse natuur. Geniet van het reeds bereide ontbijt en begin alvast na te denken over je plannen voor vandaag. In deze regio zijn er tal van avontuurlijke mogelijkheden om te verkennen. Waag je aan een van de vele prachtige wandeltochten of stap op een (elektrische) mountainbike om het ruige landschap en adembenemende uitzichten te ontdekken. Bovendien zijn er verschillende boottochten beschikbaar in de omgeving. De eigenaren van de lodge kunnen je uiteraard helpen aan ideeën. Overnachting in Sóti Lodge.

Dag 7

Dag 7 Op zoek naar walvissen

Op zoek naar walvissen

Wat niet mag ontbreken tijdens deze reis is het spotten van walvissen. Uiteraard is er een mooie excursie voor je georganiseerd. De onvergetelijke boottocht start vanuit Hauganes, een klein vissersdropje in het fjord. Met een lokale gids aan boord van de vissersboot vaar je in de baai op zoek naar bultrug walvissen en dolfijnen. Iets wat je waarschijnlijk ook nog nooit gedaan hebt is zeevissen. Een bijzondere ervaring waar je geheid vis gaat vangen samen met de kapiteins die in de winter werken als vissers. Zin in een warme duik in een hottub? Neem dan je zwemkleding mee. Op het zwarte strand in Hauganes staan 2 hottubs die geothermisch verwarmd worden. Overnachting in Sóti Lodge.

Dag 8

Dag 8 Einde van het avontuur

Einde van het avontuur

Met ontzettend veel belevingen rijker is het helaas tijd om je koffer weer in te pakken en naar huis te gaan. Thuis zullen ze jaloers zijn op de mooie reis die je gemaakt hebt. Op de luchthaven van Akureyri lever je de huurauto weer in en vlieg je terug naar Nederland.
Rijafstand Sóti Lodge – luchthaven Akureyri: ca. 110 km | ca. 1 uur en 45 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: