PRINT PAGINA

Wonderen van IJsland fosshotels fly & drive

Snelle rondreis langs de hoogtepunten van IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar de Hoofstad van Noord-IJsland: Akureyri. De huurauto staat al klaar, je kunt gelijk beginnen het avontuur. Je rijdt op de eerste dag naar Fosshotel Reykholt, dit hotel ligt in de buurt van het prachtige schilderachtige stadje Borgarnes. Voordat je hier aankomt, kun je een stop maken bij Deildartunguhver, de grootste en krachtigste warmtebron in Europa, op ongeveer een half uur rijden van het hotel. De geothermische bron van de Reykholtsdalur-vallei pompt met een geweldige natuurkracht een kolossale 180 liter water per seconde rond. Het water wordt voornamelijk gebruikt om de nabijgelegen stadjes Borgarnes en Akranes te verwarmen, maar ook de nabijgelegen kassen om daarmee de groei van planten en groenten te versnellen. Na een avontuurlijke eerste dag in IJsland sluit je de dag af in het comfortabele Fosshotel Reykholt.
Rijafstand Akureyri - Reykholt: ca. 320 km | ca. 4 uur

Dag 2

Dag 2 De fameuze Golden Circle

De fameuze Golden Circle

Lekker stevig ontbijten in het hotel. Dan weer de auto opzoeken voor een nieuw hoofdstuk in jouw nu al prachtige IJsland-reisboek. Een populaire route nabij Reykjavík is de “Gouden Cirkel“ van IJsland, een tocht langs enkele van de meest imponerende natuurwonderen in het zuidwesten van het land. Beroemde bezienswaardigheden zoals het historische Þingvellir National Park, de ontzagwekkende geothermische bronnen Strokkur en Geysir en de machtige waterval van Gullfoss bevinden zich allemaal op deze route. Geniet in de avond van een heerlijke wandeling door Reykjavík, genesteld in een beschutte baai in het zuidwesten van IJsland. Bezoek een goed restaurant en struin door de vele winkeltjes. Je overnacht in Fosshotel Reykjavik.
Rijafstand Reykholt - Reykjavík (via de Golden Circle): ca. 268 km | ca. 4 uur

Dag 3

Dag 3 Zwarte stranden en watervallen

Zwarte stranden en watervallen

Vandaag rijd je door een filmdecor, langs zwarte lavastranden, vulkanen, stuwwallen. Je passeert het plaatsje Vík, waar je gegarandeerd de camera pakt om de bekende rots in het water, de kerk en het zwarte lavastrand te fotograferen. De eindbestemming van vandaag is Kirkjubæjarklaustur. Dit dorp kan de prijs winnen voor het hebben van de meest tongbrekende naam van IJsland. Hoewel klein van gestalte met slechts 150 inwoners, is Kirkjubæjarklaustur een populaire bestemming geworden voor reizigers vanwege zijn gunstige uitvalsbasis naar verschillende locaties. Ontdek de bijzondere dubbele waterval, Systrafoss, voordat je langs het Systravatn-meer gaat - ooit een badplaats voor nonnen. Zoek vervolgens een local op om je het macabere achtergrondverhaal te vertellen dat is gekoppeld aan Systrastapi of 'Sister's Rock' en bezoek Kirkjugólf, een merkwaardig gebied van basaltrock en mos. In Fosshotel Núpar is vandaag een kamer voor je gereserveerd. Omringd door betoverende uitzichten op de lavavelden, zul je ook de aanblik bewonderen van de ontzagwekkende Svínafellsjökull-gletsjer.
Rijafstand Reykjavík - Fosshotel Núpar: ca. 285 km | ca. 4 uur 

Dag 4

Dag 4 Vatnajökull National Park

Vatnajökull National Park

Na een goed ontbijt staat er vandaag weer veel moois op de planning. Je hebt namelijk alle tijd om vandaag het Vatnajökull National Park te ontdekken. Bezoek één van de bekendste ijsgrotten, de betoverende Crystal Cave, verborgen in de Breiðamerkurjökull-gletsjer. De grootste ijsgrot in Vatnajökull National Park werd gevormd als gevolg van de gletsjer die de IJslandse kust raakte. Een droomachtige cocktail van texturen, gekleurd in vijftig tinten blauw - je moet het zien om te geloven. Bezoek ook Jökulsárlón, een gletsjerlagune en het diepste natuurlijke meer in IJsland, met vissen, zeehonden en brokken ijs. Ga naar de kust om meer van dit ijs te zien, verpreis over het zwarte zand, gepolijst in de zon. Je verblijf nog een nachtje in Fosshotel Núpar.

Dag 5

Dag 5 Op naar de magische Oostfjorden

Op naar de magische Oostfjorden

Vandaag staan er wederom een fantastische route op het programma. Snel na vertrek uit Kirkjubæjarklaustur passeer je nogmaals het nationale park en vervolg je de reis slingerend langs de fjorden van het Oosten. Je eindigt de dag in het schitterend gelegen Fosshotel Eastfjords, in het kleine plaatsje Fáskrúðsfjörður. In een historisch hotel, eind 19e eeuw gebouwd voor notabene Franse vissers, breng je de nacht door. 
Rijafstand Kirkjubæjarklaustur - Fáskrúðsfjörður: ca. 380 km | ca. 5 uur

Dag 6

Dag 6 Langs het Mývatn meer in het magische noorden

Langs het Mývatn meer in het magische noorden

Vandaag keer je weer terug naar het magische hoogland van Noord-IJsland. Wandel door de lavavelden van Dimmuborgir of bezoek Krafla, een 818 m. hoge vulkaan ten noordoosten van Mývatn. Rondom de vulkaan merk je nog veel van de vulkanische activiteit rondom Mývatn. Voor een mooi uitzicht wandel je naar de top van de krater Víti, de krater is gevuld met prachtig helder water! Na een dag vol avonturen in Mývatn rijdt je naar het stadje Húsavik, vanavond overnacht je in dit heerlijke havenstadje.
Rijafstand Fáskrúðsfjörður - Húsavik (via Mývatn): ca. 280 km | ca. 3,5 uur

Dag 7

Dag 7 Diamond Circle

Diamond Circle

In het zuiden van IJsland heb je de Golden Circle, in het noorden de Diamond Circle. De Diamond Circle is nog rustig, in tegenstelling tot de Golden Circle. En wat een geluk, want je wordt wakker in het plaatsje van het eerste hoogtepunt, Húsavik, dit lieve vissersplaatsje staat ook wel bekend als dé walvis hoofdstad. De uitgelezen kans voor een watvissafari! De andere hoogtepunten bestaan uit de indrukwekkende waterval Dettifoss en de hoefijzerige kloof Ásbyrgi Canyon. Een heerlijke omgeving voor een mooie wandeling. Om de ronde af te maken, is de waterval Godafoss de laatste stop, kleiner dat Dettifoss, maar prachtig om te zien. Je overnacht vanavond in Húsavik.

Dag 8

Dag 8 Laatste dag in IJsland

Laatste dag in IJsland

Geniet van het laatste ontbijtbuffet in het hotel. Vroeg in de ochtend reis je weer naar Akureyri airport, waar je de huurauto inlevert. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Nederland.
Rijafstand Húsavik- luchthaven Akureyri: ca. 75 km | ca. 1 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: