PRINT PAGINA

Wonderen van IJsland fly & drive

Snelle rondreis langs de hoogtepunten van IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar de Hoofstad van Noord-IJsland: Akureyri. De huurauto staat al klaar, je kunt gelijk beginnen het avontuur. Je rijdt op de eerste dag naar Hotel Hamar, dit hotel ligt in de buurt van het prachtige schilderachtige stadje Borgarnes. Voordat je hier aankomt, kun je een stop maken bij Deildartunguhver, de grootste en krachtigste warmtebron in Europa, op ongeveer een half uur rijden van het hotel. De geothermische bron van de Reykholtsdalur-vallei pompt met een geweldige natuurkracht een kolossale 180 liter water per seconde rond. Het water wordt voornamelijk gebruikt om de nabijgelegen stadjes Borgarnes en Akranes te verwarmen, maar ook de nabijgelegen kassen om daarmee de groei van planten en groenten te versnellen. Na een avontuurlijke eerste dag in IJsland sluit je de dag af in de hottub onder de middernachtzon, met uitzicht op de bergen eromheen. Rijafstand Akureyri - Borgarnes: ca. 310 km | ca. 4 uur

Dag 2

Dag 2 Via Hafnarfjall naar Reykjavík

Via Hafnarfjall naar Reykjavík

Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de berg Hafnarfjall, vlakbij Borgarnes. Deze berg is onderdeel van een uitgedoofde vulkaan, is vier miljoen jaar oud en 844 meter hoog. Het grootste deel van de berg bestaat uit basalt. Aan de voet van de berg ligt een klein bos met berkenbomen waar gewerkt wordt aan herbebossing. Het is mogelijk om de berg op te wandelen vanaf de brug die over het fjord naar Borgarnes gaat (ringweg 1).  Daarna rijd je door naar de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Zowel stadsmensen als natuurliefhebbers kunnen niet anders dan gecharmeerd zijn van Reykjavík, genesteld in een beschutte baai in het zuidwesten van IJsland. In Reykjavík is een hotel in het centrum gereserveerd. Zodat je een mooie avondwandeling kunt maken, een goed restaurant kunt uitkiezen en een boekwinkel kunt bezoeken. Je overnacht in Fosshotel Reykjavik. 
Rijafstand Borgarnes - Reykjavík: ca. 75 km | ca. 1 uur

Dag 3

Dag 3 De fameuze Golden Circle

De fameuze Golden Circle

Lekker stevig ontbijten in het hotel. Dan weer de auto opzoeken voor een nieuw hoofdstuk in jouw nu al prachtige IJsland-reisboek. Een populaire route nabij Reykjavík is de “Gouden Cirkel“ van IJsland, een tocht langs enkele van de meest imponerende natuurwonderen in het zuidwesten van het land. Beroemde bezienswaardigheden zoals het historische Þingvellir National Park, de ontzagwekkende geothermische bronnen Strokkur en Geysir en de machtige waterval van Gullfoss bevinden zich allemaal op deze route - niet meer dan twee uur rijden van de hoofdstad. Je verblijft vannacht in Hotel Gullfoss, nabij de gelijknamige waterval. 
Rijafstand Reykjavík - Hotel Gullfoss: ca. 110 km | ca. 2 uur 

Dag 4

Dag 4 Lavastranden, watervallen, kraters en gletsjers

Lavastranden, watervallen, kraters en gletsjers

Vandaag rijd je door een filmdecor, langs zwarte lavastranden, vulkanen, stuwwallen. Je passeert het plaatsje Vík, waar je gegarandeerd de camera pakt om de bekende rots in het water, de kerk en het zwarte lavastrand te fotograferen. De eindbestemming van vandaag is Kirkjubæjarklaustur. Dit dorp kan de prijs winnen voor het hebben van de meest tongbrekende naam van IJsland. Hoewel klein van gestalte met slechts 150 inwoners, is Kirkjubæjarklaustur een populaire bestemming geworden voor reizigers vanwege zijn gunstige uitvalsbasis naar verschillende locaties. Ontdek de bijzondere dubbele waterval, Systrafoss, voordat je langs het Systravatn-meer gaat - ooit een badplaats voor nonnen. Zoek vervolgens een local op om je het macabere achtergrondverhaal te vertellen dat is gekoppeld aan Systrastapi of 'Sister's Rock' en bezoek Kirkjugólf, een merkwaardig gebied van basaltrock en mos. In Fosshotel Nupar is vandaag een kamer voor je gereserveerd. Omringd door betoverende uitzichten op de lavavelden, zul je ook de aanblik bewonderen van de ontzagwekkende Svínafellsjökull-gletsjer.
Rijafstand Hotel Gullfoss - Kirkjubæjarklaustur: ca. 270 km | ca. 3,5 uur

Dag 5

Dag 5 Vatnajökull gletsjer en Jökulsárlón ijsmeer

Vatnajökull gletsjer en Jökulsárlón ijsmeer

Vandaag staan er wederom louter hoogtepunten op het programma. Snel na vertrek uit Kirkjubæjarklaustur passeer je één van de bekendste ijsgrotten, de betoverende Crystal Cave, verborgen in de Breiðamerkurjökull-gletsjer. De grootste ijsgrot in Vatnajökull National Park werd gevormd als gevolg van de gletsjer die de IJslandse kust raakte. Het interieur is een droomachtige cocktail van texturen, gekleurd in vijftig tinten blauw - je moet het zien om het te geloven. Ook passeer je Jökulsárlón, een gletsjerlagune en het diepste natuurlijke meer in IJsland, met vissen, zeehonden en brokken ijs. Ga naar de kust om meer van dit ijs te zien, verspreid over het zwarte zand, gepolijst in de zon. Je eindigt de dag in het schitterend gelegen Fosshotel Eastfjords, in het kleine plaatsje Fáskrúðsfjörður. In een historisch hotel, eind 19e eeuw gebouwd voor notabene Franse vissers, breng je de nacht door. 
Rijafstand Kirkjubæjarklaustur - Fáskrúðsfjörður: ca. 380 km | ca. 5 uur

Dag 6

Dag 6 Naar het Mývatn meer in het magische noorden

Naar het Mývatn meer in het magische noorden

Vandaag keer je weer terug naar het magische hoogland van Noord-IJsland. Wandel door de lavavelden van Dimmuborgir of bezoek Krafla, een 818 m. hoge vulkaan ten noordoosten van Mývatn. Rondom de vulkaan merk je nog veel van de vulkanische activiteit rondom Mývatn. Voor een mooi uitzicht wandel je naar de top van de krater Víti, de krater is gevuld met prachtig helder water! Het hotel waar je verblijft, is gelegen aan de zuidkant van het Mývatn meer. De Skútustaðagígar pseudokraters vind je op een paar minuten wandelen en kun je zien vanuit het restaurant. De entree voor de natuurbaden in Mývatn is voor je inbegrepen. Dompel je onder in deze geothermale baden en geniet van de helende werking van het water. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn. 
Rijafstand Fáskrúðsfjörður - Mývatn: ca. 268 km | ca. 3,5 uur

Dag 7

Dag 7 Diamond Circle

Diamond Circle

In het zuiden van IJsland heb je de Golden Circle, in het noorden de Diamond Circle. De Diamond Circle is nog rustig, in tegenstelling tot de Golden Circle. Maak als eerste een stop bij de indrukwekkende waterval Dettifoss. Deze waterval is de krachtigste waterval van Europa en is maar liefst 44 meter breed. Vanaf de waterval reis je door naar de Ásbyrgi Canyon. Deze hoefijzervormige kloof is een geologisch wonder. De kloof is 3,5 kilometer lang en ruim een kilometer breed. Een heerlijke omgeving voor een mooie wandeling. Na een goede wandeling staat alweer het volgende hoogtepunt op het programma, een stop in de vissersplaats Húsavík. Breng hier een bezoek aan het walvismuseum en boek optioneel een walvissafari. Om de ronde af te maken, is de waterval Godafoss de laatste stop. De waterval is iets minder groot dan Dettifoss, maar nog steeds prachtig om te zien. Je overnacht wederom in Mývatn.

Dag 8

Dag 8 Laatste dag in IJsland

Laatste dag in IJsland

Geniet van het laatste uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Vroeg in de ochtend reis je weer naar Akureyri airport, waar je de huurauto inlevert. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Nederland.
Rijafstand Mývatn - luchthaven Akureyri: ca. 70 km | ca. 1 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: