PRINT PAGINA

Week IJsland fly & drive

Rondreis IJsland langs het verborgen volk, de Westfjorden en Mývatn

Dag 1

Dag 1 Velkominn á Íslandi

In de ochtend vertrek je met de rechtstreekse vlucht naar Noord-IJsland. Hier op de kleine luchthaven staat de huurauto voor je klaar, waardoor je direct van de IJslandse omgeving kan genieten. Tijdens deze dag rijd je door uitstrekte heuvels met hier en daar schapen. Hier in het noorden vind je nog rust en kan je uitgebreid genieten van de natuur. De prachtige weg eindigt vandaag in Laugarbakki. Je overnacht hier in een oude school. Voor vanavond is de outdoor hottub al voor je opgewarmd! Een heerlijke start van de vakantie.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Laugarbakki: ca 200 km | ca. 3 uur

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan de wolfabriek en opzoek naar zeehonden

Heerlijk wakker worden in de stilte van IJsland. Geniet van je ontbijt voordat je op pad gaat. Tijdens de ochtend staat een bezoek aan de wol fabriek op de planning. Wij hebben de toegang al voor je geregeld. Op IJsland zal je tijdens de reis veel schapen tegenkomen. Al het schapenwol wordt gebruikt voor bijvoorbeeld heerlijke warme truien en sokken. In deze fabriek zie je heel het proces en natuurlijk kan je aan de gids ook al je vragen stellen. Na deze ochtend vol IJslandse traditie is het tijd om erop uit te trekken. Een aanrader is een boottocht waarbij je opzoek gaat naar de zeehonden. In het Miðfjörður fjord is een van de grootste kolonies zeehonden van Europa te vinden. Vanuit de boot kan je de zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen.

Dag 3

Dag 3 Op pad naar het Mývatn meer

Na twee heerlijke nachten reis je door naar Mývatn. Er zijn diverse manieren om naar Mývatn te rijden. De rondweg 1 volgen is de snelste optie, maar onze aanrader is om bij Varmahlið te kiezen om via het Skagafjord omhoog te rijden naar Siglufjörður. Dit is een prachtige route langs de kust. Maak een stop bij het visserplaatsje Hofsós. In deze plaats staat het IJslandse Emigratie Museum. In de 19e eeuw zijn veel IJslanders naar Noord-Amerika geëmigreerd. De volgende stoppplaats is Siglofjörður. Dit was in de eerste helft van de 20e eeuw een belangrijke vissersplaats voor de haringvisserij. Helaas zijn de grote haringscholen verdwenen, waardoor ook een hoop vissers uit deze plaats van weggetrokken. In het haringmuseum kan je nog alles van deze indrukwekkende tijd terugzien. Vanaf het noordelijkste puntje zak je via Eyjafjörður af naar Akureyri. Vanaf daar is het ongeveer nog een uur rijden naar de eindlocatie van vandaag, Sel Hotel Mývatn.
Rijafstand Laugarbakki - Mývatn: ca. 360 km | ca. 5,5 uur (via beschreven route)

Dag 4

Dag 4 Diamond Circle

Naast de Golden Circle in het zuiden van IJsland, staat het noorden bekend om de Diamond Circle. Vanaf het hotel ga je noordwaarts naar de plaats Húsavík. Húsavík staat bekend om de walvissen. Een onvergetelijke ervaring die je dan ook niet mag missen is een walvissafari en een bezoek aan het walvismuseum. Nadat je walvissen van dichtbij met de boot hebt gezien, is het tijd om verder de Diamond Circle af te rijden. Asbyrgi Canyon is de volgende indrukwekkende plaats. Deze hoefijzervormige kloof is een geologisch wonder. De kloof is ongeveer 3,5 kilometer lang en ruim een kilometer breed. Hier kan je ook prachtig wandelen. Vanuit de kloof rijd je verder naar de Dettifoss waterval. Dit is een immense waterval die 44 meter breed is en is de krachtigste waterval van IJsland. Na deze volle dag is het tijd voor ontspanning. Breng een bezoek aan het Mývatn Nature Bath. Deze warmwaterbron is heerlijk voor een avondbezoek. Dit bad wordt ook bezocht door veel lokale IJslanders. Na een bezoek begrijp je vast waarom.

Dag 5

Dag 5 Askja vulkaan

Vandaag kan je het Mývatn meer verder ontdekken of een wandeling maken. Wil je een unieke belevenis vandaag, boek dan de optionele safari naar de Askja Vulkaan met een super jeep. Na de tocht met de jeep is het ongeveer 45 minuten lopen totdat je de indrukwekkende krater in kan kijken. Deze krater is gevuld met water. Laat in de zomer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in dit kratermeer. Na Askja ga je met de super jeep door naar Holuhraun lava veld. Dit is één van de jongste lavavelden van IJsland.

Dag 6

Dag 6 Naar Akureyri

Rondom Mývatn is nog genoeg te zien. Voordat je doorrijd naar de volgende overnachtingsplaats mag je een bezoek aan Dimmuborgir, gelegen aan de oostzijde van Mývatn, niet overslaan. Deze plek bestaat uit grillige gevormde lavarotsen met daartussen kleine voetpaden. Neem hier genoeg tijd om hier rond te lopen door het bizarre landschap. Vanuit Dimmuborgir rijd je naar Akureyri. Maak onderweg nog een stop bij de waterval Goðafoss. Deze waterval behoort tot de bekendste watervallen van IJsland. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje naar Akureyri. De laatste twee nachten verblijf je in Sæluhús in een appartement met eigen outdoor hottub.
Rijafstand Mývatn - Akureyri: ca. 90 km | ca. 1,5 uur

Dag 7

Dag 7 Afsluiten in de hoofdstad van het noorden

Akureyri wordt ook wel de hoofdstad van het noorden genoemd. Er is vandaag genoeg te doen. Een bezoek aan de opvallende kerk mag zeker niet ontbreken. De kerk is in 1940 gebouwd en heeft de grootste kerkorgel van IJsland. Houd je van paardrijden en heb je dit tijdens de reis nog niet gedaan, boek dan de optionele excursie paardrijden op de IJslandse paarden in de middag. Wil je de reis echt spectaculair afsluiten? Dan kan een rondvlucht met een klein vliegtuigje niet ontbreken!

Dag 8

Dag 8 Tot ziens IJsland

De laatste ochtend in IJsland is aangebroken. Gelukkig overnacht je in de buurt van de luchthaven, dus je hoeft niet te haasten. De huurauto lever je in bij de luchthaven, voordat je op de vlucht naar Rotterdam The Hague Airport stapt. Vol verhalen en mooie plaatjes op je fototoestel kom je terug in Nederland. Je zal nog lang aan deze mooie reis terugdenken. 
Rijafstand Saeluhus - luchthaven Akureyri: ca. 4 km | ca. 10 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur