PRINT PAGINA

Rondom IJsland en West-Groenland fly & drive

Het arctische paradijs in 15 dagen

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Vanuit Rotterdam-The Hague Airport vlieg je rechtstreeks naar de noordelijke stad Akureyri. Na het ophalen van de bagage staat de huurauto voor je klaar en gaat de reis nu echt beginnen. Op je gemak rijd je naar de eerste plek voor de overnachting. Stop onderweg bij de waterval Goðafoss en maak hier een mooie rondwandeling. De komende 3 nachten verblijf je in een hotel met uitzicht op het Mývatn meer. Beter kan je de reis niet starten.
Overnachting in Fosshotel Mývatn.
Rijafstand luchthaven Akureyri - Mývatn: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Ontdek de omgeving rondom Mývatn

Ontdek de omgeving rondom Mývatn

Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt is het tijd om de omgeving verder te ontdekken. Rondom Mývatn is genoeg te zien en te doen. Bezoek de lavavelden van Dimmuborgir en de borrelende modderpoelen van Hverir. Geniet van een lunch met lokale producten bij Vogafjós Farm en maak daarna een wandeling naar één van de vele kraters. Een goede afsluiter van deze heerlijke dag is een bezoek aan de Mývatn Nature Baths.
Overnachting in Fosshotel Mývatn.

Dag 3

Dag 3 Diamond Circle

Diamond Circle

Na 2 nachten in IJsland voel je je al helemaal thuis. Na een stevig ontbijt is het een aanrader om de Diamond Circle te rijden. Met deze prachtige route ben je een dag bezig. Start met een bezoek aan de krachtigste waterval van IJsland, de Dettifoss. Naast deze waterval zijn er nog 2 watervallen die je kan bezoeken. Na de watervallen reis je verder in noordelijke richting naar Ásbyrgi canyon, een prachtige omgeving voor een goede wandeling. Na de wandeling berg je de wandelschoenen op en ga je naar de vissersplaats Húsavík. Dit is de walviswhalhalla van IJsland. Boek een boottocht en ga opzoek naar de walvissen. Sluit de dag af met een vissoep in het dorp, voordat je terugrijdt naar Mývatn.
Overnachting in Fosshotel Mývatn.

Dag 4

Dag 4 Op naar het oosten

Op naar het oosten

Na 3 nachten bij Mývatn is het tijd om door te reizen richting het oosten. Je ziet het landschap langzaam om je heen veranderen en wie weet kom je onderweg al een rendier tegen. De rendieren zijn alleen maar in het oosten van IJsland te vinden. In het hotel waar je vannacht gaat slapen staat het rendier ook centraal. 
Overnachting in Icelandair Hotel Herað.
Rijafstand Mývatn - Egilsstaðir: ca. 170 km | ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 Gletsjermeren

Gletsjermeren

Een prachtige route langs de kust staat vandaag op de planning. Langzaamaan komt de grootste ijsvlakte van IJsland in beeld. Maak onderweg een stop bij het indrukwekkende Jökulsárlón. Dit is een meer met grote ijsschotsen die van de gletsjer afbreken. Deze blokken ijs drijven af naar de zee en komen vaak ook op het zwarte strand te liggen. Prachtige foto’s kan je daar maken.
Overncahting in Fosshotel Glacier Lagoon.
Rijafstand Egilsstaðir - Öræfi: ca. 360 km | ca. 5 uur

Dag 6

Dag 6 Langs gletsjers en zwarte stranden

Langs gletsjers en zwarte stranden

Na het ontbijt is het tijd om weer door te reizen naar de volgende bestemming. Start de dag met een mooie wandeling in het nationaal park Skaftafell. Met een kleine klim omhoog krijg je uitzicht op de waterval Svartifoss. De waterval valt naar beneden tussen de basaltblokken door. Na de heerlijke wandeling rijd je door richting Vík. Voor de kust in zee bij Vík ligt Reynisdrangar, dit zijn zwarte basaltzuilen van zo’n 66 meter hoog. Heerlijk om hier uit te waaien.
Overnachting in Hotel Katla.
Rijafstand Öræfi - Vík: ca. 165 km | ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Dagje Golden Circle?

Dagje Golden Circle?

Vandaag staat er meerdere hoogtepunten op het programma. Op weg richting de Golden Circle passeer je eerst de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss, voordat je aankomt bij de bekende Golden Circle. Tijdens een bezoek aan de Golden Circle zie je onder andere de geiser die elke 8 minuten water spuit en de waterval Gullfoss. Heb je zin in een wandeling? Maak dan ook een stop bij nationaal park Þingvellir.
Overnachting in Hótel Lækur.
Rijafstand Vík - Hella: ca. 100 km | ca. 1,5 uur (exclusief rondreis Golden Circle)

Dag 8

Dag 8 Naar Keflavik

Naar Keflavik

Na een heerlijk ontbijtbuffet is het tijd om niet te laat richting Keflavik te rijden. Het is leuk om onderweg te stoppen in een hoofdstad Reukjavik voor een stadswandeling en een lekkere lunch of diner. Wandel je door de hoofdstraat en maak je kennis met kleine boutique winkeltjes, veelal met IJslands design. Vanaf de beroemde Hallgrimskirkja heb je een prachtig uitzicht over de stad en maak een fijne wandeling langs het water. Kies uit één van de vele restaurants in het centrum en hef het glas op deze onvergetelijke IJsland-Groenland reis. Na het stadsbezoek rijd je verder naar Keflavik, voor een overnachting dichtbij de luchthaven. 
Overnachting in Courtyard Reykjavik Keflavik Airport.
Rijafstand Hella - Keflavik: ca. 135 km | ca. 2 uur

Dag 9

Dag 9 Van Reykjavík naar Ilulissat & Sermermiut excursie

Van Reykjavík naar Ilulissat & Sermermiut excursie

Na een vroeg ontbijt word je halverwege de ochtend op de luchthaven Keflavik verwacht voor de vlucht naar Groenland. Op de luchthaven kunt u uw huurauto veilig parkeren voor de aankomende dagen. Met een klein vliegtuig van Icelandair vlieg je binnen 3 uur naar Ilulissat. Zorg dat je de camera in de aanslag hebt zodra je Ilulissat nadert. Je vliegt namelijk over de reusachtige ijsbergen heen die wegdrijven van de gletsjer. Het hotel haalt je op van de luchthaven, en na inchecken neem je intrek in je privé appartement aan het water. Later in de middag word je bij de receptie opgewacht door de lokale gids voor de Sermermiut excursie. Sermermiut is de eerste Inuit nederzetting bij Ilulissat, waar je zelfs nog de contouren van de eerste Inuit turfhuizen zult aantreffen. Maar bovenal is dit jouw eerste kennismaking met het beste uitzicht op de onbeschrijflijk mooie ijsbergen.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.
Duur Sermermiut excursie: ca. 2 uur

Dag 10

Dag 10 Jouw dag op Groenland

Jouw dag op Groenland

In het hotel staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Deze dag is aan jou. Beschik je over een goed fysiek gestel, dan is de gele wandelroute naar Sermermiut een aanrader. Je klimt over een aantal rotsen en je wordt getrakteerd op een fabelachtig mooi uitzicht op de ijsbergen. De kans dat je bultruggen ziet zwemmen is zeer groot. Heb je vooraf een excursie geboekt? Een absolute aanrader is de boottocht naar de Icefjord. Je vertrekt in de middag of later in de avond, maar nog vergezeld door de middernachtzon in juni en juli of de schemering in augustus.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.

Dag 11

Dag 11 Kajakken of naar Eqi?

Kajakken of naar Eqi?

Het is weer heerlijk wakker worden in je appartement. Misschien word je wakker door het geluid van de bootjes van vissers of zeehondenjagers die langsvaren. Elke dag in Ilulissat is fascinerend. Beseffende dat er geen wegen zijn buiten de nederzettingen of stadjes op Groenland. De geïsoleerde gemeenschap heet je welkom in het museum om jou meer te vertellen over het jaarrond bestaan in Groenland, hoe de Inuit zich hebben moeten aanpassen aan de westerse invloeden en klimaatverandering. Misschien dat er ook vandaag weer een vooraf geboekte excursie gepland staat. Ga je voor een kajakavontuur tussen de ijsbergen en walvissen? Of kies je voor een volle dagtocht naar de reusachtige afkalvende Eqi gletsjer ten noorden van Ilulissat? Geen zin om te koken vanavond, schuif dan aan voor het Greenlandic Buffet, vol smakelijke lokale gerechten.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.

Dag 12

Dag 12 Laatste volle dag op Groenland

Laatste volle dag op Groenland

Je laatste volle dag op Groenland start wederom met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarna is de dag wederom aan jou, met een optionele excursie en/of wandeling in en nabij Ilulissat. De Greenland Dog maakt onderdeel uit van het straatbeeld. Sterker nog, Ilulissat is de ‘dogsled capital’ van de wereld. Meer dan 4000 honden assisteren de vissers ’s winters bij het jagen. De meeste honden zitten aangelijnd buiten Ilulissat. Ga je vanavond eten in het bijzondere restaurant Marmartut? In de avond zul je zeer waarschijnlijk moeite hebben om het balkon te verlaten en je bed op te zoeken. Je toast nog een laatste keer op Groenland!
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.

Dag 13

Dag 13 Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík

Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík

Na het uitgebreide ontbijtbuffet heb je nog wat vrije tijd in Ilulissat. Rond het middaguur word je naar de kleine luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar de luchthaven van Keflavik. Je haalt de huurauto weer op en rijdt verder naar je hotel in het historische Reykholt.
Overnachting in Fosshotel Reykholt. 
Rijafstand Keflavik- Reykholt : ca. 150 km | ca. 2,5 uur

Dag 14

Dag 14 Op naar Akureyri

Op naar Akureyri

De laatste volle dag in IJsland. Tijd om nog eenmaal te genieten van het mooie landschap. Maak onderweg een stop in Hvammstangi om de Kidka wool factory en het zeehondencentrum te bezoeken. De laatste overnachting van deze onvergetelijke reis is in het centrum van Akureyri. Ga te voet op zoek naar een gezellig restaurant of bar om de reis in stijl af te sluiten.
Overnachting in Icelandair Hotel Akureyri.
Rijafstand Reykholt - Akureyri: ca. 320 km | ca. 4,5 uur

Dag 15

Dag 15 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas komt aan al het moois ook een einde. Vandaag staat de terugreis naar Nederland op het programma. Lever na het ontbijt de auto in op de luchthaven en neem afscheid van de vriendelijke bewoners en de unieke sfeer van IJsland.
Rijafstand Akureyri - luchthaven Akureyri: ca. 5 km | ca. 10 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: