PRINT PAGINA

Onontdekt IJsland fly & drive

Noordoost IJsland: langs de ruige kust, steile bergen en door diepe fjorden

Dag 1

Dag 1 De ontdekkingsreis begint

De ontdekkingsreis begint

Vandaag zet je na een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport voet op IJsland. Het avontuur kan beginnen! Je rijdt met de huurauto richting de eerste accommodatie. De weg hier naar toe is een prachtige kustroute, je rijdt namelijk een deel van de Arctic Coast Way! Onderweg kom je langs de vissersplaats Siglufjördur dat ligt op het schiereiland Tröllakagi, gelegen tussen besneeuwde bergen en zee. Een lange tijd was dit de haringhoofdstad van IJsland, neem een bezoek aan het haringmuseum om meer over deze geschiedenis te weten te komen. Na een mooie dag kom je aan in de afgelegen Sóti Lodge, waar je de komende dagen zult verblijven. Het diner is inclusief, dus schuif vanavond aan om te genieten van de lokale gerechten die voor je bereid worden. Overnachting in Sóti Lodge.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Sóti Lodge (via Siglufjördur) : ca. 111 km | ca. 2 uur

Dag 2

Dag 2 Als wandelaar je hart ophalen

Als wandelaar je hart ophalen

Je wordt wakker midden in de IJslandse natuur. Geniet van het ontbijt wat al voor je klaargemaakt is en bedenk alvast wat je vandaag wilt gaat ontdekken. In deze regio is er namelijk genoeg avontuurlijks te beleven. Trek erop uit voor een van de vele mooie hikes of stap op een elektrische mountainbike om de ruige omgeving en uitzichten te gaan ontdekken. Daarnaast kun je ook diverse boottours maken in de omgeving. De eigenaren van de lodge kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden. Ook vanavond is het driegangendiner weer inclusief. Overnachting Sóti Lodge.

Dag 3

Dag 3 Walvisspotten in Hauganes

Walvisspotten in Hauganes

Vandaag ben je nog een dag te vinden in de omgeving van Siglufjördur. Ga je er vandaag weer op uit in de prachtige natuur? Of pak je de auto en trek je erop uit naar Hauganes? Dit vissersdorp is namelijk de uitgelezen plek om walvissen te spotten. Boek vooraf alvast een plekje op deze eiken houten boot bij een van onze reisspecialisten. Kijk je alweer uit naar het driegangendiner van vanavond? Overnachting in Sóti Lodge.

Dag 4

Dag 4 Naar het oosten via de bergpas

Naar het oosten via de bergpas

Na een goed ontbijt stap je de auto in en rij je richting het Álfheimar Country Hotel. De reis hiernaartoe is door de uitzichten al een ervaring op zich. Onderweg rijd je langs de Godafoss waterval, dit natuurgeweld is zeker een tussenstop en wandeling waard. Daarnaast passeer je de vele valleien en zul je zelfs het geothermische gebied van Mývatn passeren. Maar geen zorgen, aan het einde van de reis nog meer dan genoeg ruimte om Mývatn te ontdekken. Want eerst heb je de tijd nodig om via de prachtige bergpas naar je eindbestemming te rijden. Deze route biedt waanzinnige uitzichten over het binnenland, maar ook over zee! Vannacht slaap je in Alfheimar Country Hotel, gelegen in een vissersdorpje en de thuisbasis voor veel papegaaiduikers. Overnachting in Álfheimar Country Hotel.
Rijstafstand Sóti Lodge - Álfheimar Country Hotel: ca. 380 km | ca 5,5 uur

Dag 5

Dag 5 Papegaaiduikers spotten!

Papegaaiduikers spotten!

Misschien heb je al eerder een glimp van ze opgevangen, vandaag ga je de papegaaiduikers van (nog) dichterbij zien. De havenplaats Borgarfjördur is gelegen aan de fjord Borgarfjördur Eystri en is de ultieme plek om de ongerepte wildernis van IJsland te ervaren. Op de rots langs het water kiezen papegaaiduikers elk jaar een mooi plekje uit en kun je de vogels al vanaf 2 meter dichtbij in hun natuurlijke habitat zien, een unieke ervaring! Zin in extra actie? Kies dan voor een begeleide mountainbiketocht door de uitgestrekte natuur. Overnachting in Álfheimar Country Hotel.

Dag 6

Dag 6 Op naar Mývatn

Op naar Mývatn

Vandaag rijd je na het ontbijt richting de laatste accommodatie: Vogafjós Farm Resort! Geniet in de omgeving van uitzichten op de velden en op het nabijgelegen Mývatn meer. Een ideale omgeving voor mooie wandeltochten. De entree voor het Mývatn Nature Baths is al voor je inbegrepen. Badend in zwavel kun je tussen de locals genieten van een drankje, gewoon vanuit bad! Het water is helend voor de huid en een uur in dit water staat gelijk aan 3 uur slaap. Meer ontspannen raken op je vakantie kan haast niet! Overnachting in Vogafjós Farm Resort.
Rijafstand Álfheimar Country Hotel - Vogafjós Farm Resort​: ca. 210 km | ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Op avontuur in Mývatn!

Op avontuur in Mývatn!

Vandaag wordt een avontuurlijke dag! Per UTV zul je erop uittrekken naar de onbegaande paden van vulkanisch gebied Mývatn. De gids verteld je alles over deze buitenaardse regio en ondertussen geniet je van de prachtige plekken en uizichten die je tegen komt. Kom na een dag in de buitenlucht heerlijk tot rust. Nogmaals een ontspannen duik in de geothermisch verwarmde Myvatn Nature Baths is dan zeker een goede optie. Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Aan alle avonturen komt helaas een eind. Stap op de rechtstreekse vlucht naar Rotterdam The Hague Airport. Vol met verhalen en rijk aan avonturen kom je thuis van deze bijzondere reis. 
Rijafstand Vogafjós Farm Resort​ - luchthaven Akureyri: ca. 83 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: