PRINT PAGINA

Kampeer Express IJsland

Kamperen in een comfortabele tent in het noorden van IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Akureyri

Welkom in Akureyri

In de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam The Hague Airport naar Akureyri. Hier staat de huurauto voor je klaar. In de ochtend heb je alle tijd om de stad Akureyri te ontdekken. De stad is gelegen direct aan het fjord en heeft een prachtige kerk, Akureyrarkirkja, die je via 112 traptreden kan bereiken. Doe in Akureyri ook gelijk inkopen, want bij de camping is geen supermarkt in de buurt. In de middag is het tijd om naar de camping te gaan. De kleinschalige camping ligt op minder dan een half uur rijden van Akureyri. Hier word je warm verwelkomt en de tent staat al voor je klaar! Ben je geen ervaren kampeerder? Geen probleem, op de camping leggen ze je alles uit over de tent en mooie plekjes om te kamperen. Maak vanavond je eerste campingmaaltijd klaar of kies voor een restaurant in Akureyri.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Camping Systragil: ca. 20 km | ca. 25 min

Dag 2

Dag 2 Ontdek de fjorden

Ontdek de fjorden

Vanaf deze ochtend heb je de vrijheid om je eigen route te maken en IJsland verder te ontdekken. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om nog een nacht bij deze camping bij te boeken. IJsland heeft prachtige fjorden en je kan er eindeloos rondreizen. Een mooie route is via Akureyri naar Siglufjörður en dan te eindigen bij Varmahlíð. Maak een stop in de diverse vissersplaatsen, zoals Hauganes, Dalvik en Siglufjörður. Breng ook bij Siglufjörður een bezoek aan het haringmuseum. Op weg naar Varmahlíð is er bij Hofsós nog een indrukwekkende tentoonstelling over de emigratie van IJslanders naar Noord-Amerika eind 19e eeuw. Overnachting bij een camping rond Varmahlíð.
Rijafstand Camping Systragil – Varmahlíð: ca. 200 km | ca. 3,5 uur

Dag 3

Dag 3 Op weg naar Mývatn

Op weg naar Mývatn

Verlaat vandaag het fjordengebied en ga op pad naar Mývatn. Mývatn is een prachtig meer in het noorden van IJsland. Op weg naar deze bestemming rijd je langs de waterval Goðafoss, ‘Godenwaterval’. De waterval is maar liefst 30 meter breed. Vanaf de waterval is het nog maar een klein stukje naar Mývatn. Zoek een mooi plekje uit op een camping en maak een mooie wandeling door de omgeving.
Rijafstand Varmahlíð - Mývatn: ca. 175 km | ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Rondom Mývatn

Rondom Mývatn

Rond het meer van Mývatn is genoeg te beleven. Er zijn diverse kraters die je kan bewandelen. Van bovenop de krater heb je een indrukwekkend uitzicht op het Mývatn meer. Breng een bezoek aan de lavavelden van Dimmuborgir. Een mooi natuurreservaat met grillige en grote rotsformaties van vulkanisch gesteente. Sluit de dag af in Mývatn Nature Baths. Een geothermisch bad, waar veel lokale IJslanders genieten in hun vrije tijd.

Dag 5

Dag 5 Wandelen door Asbyrgi

Wandelen door Asbyrgi

Vandaag is het tijd om Mývatn te verlaten. Rijd een gedeelte van de Diamond Circle. Start met een bezoek aan de waterval Dettifoss. Dit is de krachtigste waterval van IJsland en is ruim 44 meter hoog. Na een korte stop reis je door naar Asbyrgi. Dit is een prachtig natuurreservaat. Het park heeft een bezoekerscentrum in een oude graanschuur. Binnenin is een tentoonstelling over natuur en geschiedenis. Je krijgt hier een inzicht van het natuurgebied. Maak een wandeling langs de grote kloof, voordat je jouw tent opzet op de camping.
Rijafstand Mývatn - Asbyrgi : ca. 90 km | ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Walvissen bij Husavík

Walvissen bij Husavík

Maak deze ochtend nog een mooie wandeling of reis alvast door naar Husavík. Deze plaats staat bekend om de walvissen. Aan te raden is om een walvissafari vooraf te boeken. Naast walvissen is er ook een mogelijkheid om papegaaiduikers te zien. Naast een mooie boottocht is het ook een aanrader om een bezoek te brengen aan het walvismuseum. 
Rijafstand Asbyrgi – Husavík: ca. 60 km | ca. 1 uur

Dag 7

Dag 7 Paardrijden in Akureyri

Paardrijden in Akureyri

Naast walvissen staat IJsland ook bekend om de IJslandse paarden. De ideale mogelijkheid is om zelf een mooie paardrijdtocht te maken nabij Akureyri. Heb je nog niet eerder paard gereden, geen probleem, er zijn ook mooie tochten voor beginners. De laatste overnachting is weer op camping Systragil, waar je ook de eerste nacht hebt overnacht.
Rijafstand Husavik - Camping Systragil : ca. 65 km | ca. 1 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas zit de kampeerreis er alweer op. Deze ochtend hoef je de tent een keer niet in te pakken, want die mag je gewoon laten staan. Je hoeft dus alleen naar de luchthaven te rijden en de huurauto in te leveren. Vanuit Akureyri vlieg je rechtstreeks terug naar Rotterdam The Hague Airport.
Rijafstand Camping Systragil - luchthaven Akureyri: ca. 20 km | ca. 25 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: