PRINT PAGINA

Kampeer Avontuur IJsland

Zet je tent op de meest bijzondere plekken in IJsland en ontdek het natuurspektakel

Dag 1

Dag 1 Het kampeeravontuur begint!

Vanaf Rotterdam vlieg je rechtstreeks naar de luchthaven van Akureyri. Vandaag kun je de hoofdstad van het noorden goed verkennen. In deze levendige vissersplaats is genoeg te zien en te beleven. Bezoek de botanische tuinen en bekijk de prachtige architectuur. Voor de eerste nacht is er een plek gereserveerd op de camping Systragil. Zo start zorgeloos de eerste dag op IJsland. Zorg dat je in Akureyri alvast boodschappen doet, want bij de camping is geen supermarkt in de buurt.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Camping Systragil: ca. 20 km | ca. 30 min

Dag 2

Dag 2 Schiereiland Vatnsnes

Ga vandaag naar het schiereiland Vatnsnes, gelegen ten oosten van de Westfjorden. Rij vooral de route langs de kust. Deze route is met het uitzicht onderweg, écht het omrijden waard. Bij het noordelijkste punt van het schiereiland, Hindisvík, zie je meerdere rotsformaties én kun je met een beetje geluk zeehonden zien. Direct voor de kust ligt de 15 meter hoge rots Hvítserkur, wat letterlijk wit shirt betekent. Door de twee gaten in het midden heeft deze vorm iets weg van een shirt zonder mouwen. Hvítserkur is een favoriete plek voor vele vogels en een hotspot voor vogelliefhebbers.
Rijafstand camping Systragil – Vatnsnes: ca. 220 km | ca. 3 uur (via de noordkust: ca. 291 km | ca. 4,5 uur)

Dag 3

Dag 3 Snaefellsnes National Park

Rij vandaag richting het Snaefellsnes National Park. Snaefellsnes wordt ook wel IJsland in het klein genoemd. Alles wat IJsland te bieden heeft zie je hier namelijk terug. Hier vindt je de natuurlijke warmwaterbron Landbrotalaug. De kleine baden zitten een beetje verstopt, maar eenmaal stomend en badderend, met uitzicht op de IJslandse schapen is dit een ultiem gevoel van vrijheid en één zijn met de natuur.
Rijafstand Vatnsnes - Snæfellsjökull Nationaal Park: ca. 270 km | ca. 3,5 uur

Dag 4

Dag 4 Reykjavík

Ontdek de hoofdstad van IJsland. Reykjavík is een veelzijdige stad en er is hier genoeg te beleven. Na een paar dagen in de IJslandse wildernis heb je misschien behoefte aan een bruine kroeg, gezellige restaurants of een hippe koffiebar. Als cultuurliefhebber kun je je hier hart ophalen. Reykjavík is rijk aan verschillende musea. Bezoek ook het Höfði house, bekend als locatie voor de topbijeenkomst van de voorzitters Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov. Een historische gebeurtenis die het einde van de Koude Oorlog vormde. Voor de Wie is de Mol liefhebbers: hier is ook een aflevering van Wie is de Mol opgenomen.
Rijafstand Snæfellsjökull Nationaal Park – Reykjavik: ca. 210 km | ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Toeren over de Golden Circle

De Golden Circle route voert je langs bijzondere bezienswaardigheden die hun bekendheid danken aan extreme natuurtaferelen en landschappen. Je rijdt langs National Park Thingvellir, één van de belangrijkste historische plekken op IJsland en opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wie aan IJsland denkt, denkt waarschijnlijk aan geisers! Een van de bekendste geiser is Geysir, die als je gelukt hebt tot 80 meter hoog hete stroom de lucht in spuit. Wat je echt gezien moet hebben is het enorme kratermeer Kerið. De wanden van deze krater zijn kleurrijk en bedekt met mos. Het meer is helder blauw en geeft daardoor een mooi contrast. Het bewonderen van een waterval kan uiteraard niet ontbreken vandaag. De Gullfoss waterval, wat ‘Gouden Waterval’ betekent stort langs diepe ravijnen en rotsachtige muren wel 32 meter naar beneden.

Dag 6

Dag 6 Gitzwarte stranden aan de zuidkust

Ga meer richting het zuiden en wandel over de gitzwarte stranden van Vík. Naast het vulkanische zand kun je hier ook de basaltzuilen bewonderen. De hoogste zuil is wel 66 meter hoog. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht op de rotsformaties die uit de zee oprijzen.
Rijafstand Reykjavík – Vík í Mýrdal: ca. 187 km | ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Fjaðrárgljúfur Canyon & Kirkjubæjarklaustur

Rij vandaag richting Kirkjubæjarklaustur waar je de waterval Systrafoss kan bewonderen. Systrafoss betekent waterval van de zusters en slaat op de nonnen uit het oude klooster van Kirkjubæjarklaustur. De waterval valt in twee verschillende waterstromen wel 70 meter naar beneden in het Systravatn meer. Ongeveer 6 kilometer ten westen van Kirkjubæjarklaustur ligt de Fjaðrárgljúfur kloof. Je kunt zowel door de kloof heen lopen, met soms een stukje door de rivier heen of vanaf bovenaf er langs wandelen voor het beste uitzicht. 
Rijafstand Vík í Mýrdal - Kirkjubæjarklaustur: ca. 74 km | ca. 1 uur

Dag 8

Dag 8 Vatnajökull Nationaal Park

Vatnajökull National Park is het grootste nationale park van Europa. Je ziet hier jarenlange erupties, ijsvormingen, slijtages en vulkaanuitbarstingen samenkomen. Nabij ligt ook het ijsmeer Jökulsárlón. Een meer met helderblauw water en grote stukken drijvend ijs. Op het zwarte zandstrand kun je de ijsschotsen in de Atlantische oceaan zien drijven en met een beetje geluk zelfs zeehonden zien zwemmen. 
Rijafstand Kirkjubæjarklaustur - Jökulsárlón: ca. 124 km | ca. 2 uur

Dag 9

Dag 9 Ongerepte natuur in IJsland

Het oosten van IJsland zit vol lange fjorden, steile bergen en ongerepte natuur. Als vogelliefhebber kun je hier je hart ophalen, in het oosten woont namelijk ontzettend veel wildlife. Denk aan rendieren, poolvosjes of elanden, maar ook aan papegaaiduikers. Stop onderweg ook bij de berg Vestrahorn voor een prachtig uitzicht. Dit is een berg van ca. 8 tot 10 miljoen jaar oud.
Rijafstand Jökulsárlón - Vestrahorn: ca. 84 km | ca. 1,5 uur

Dag 10

Dag 10 Meer naar het oosten, Egilsstaðir

De plaats Egilsstadir biedt meerdere toeristische faciliteiten, zoals een grote supermarkt, een zwembad en een toeristen informatie centrum. Na al een paar dagen op pad met een tent is dit vast geen overbodige luxe! Daarnaast kun je vanuit hier meerdere excursies boeken. Ga bijvoorbeeld paardrijden, wandelen of met een Super Jeep op pad! Op een half uur rijden vanaf Egilsstadir ligt de Hengifoss waterval, één van de hoogste watervallen van IJsland. Hengifoss betekent hangende waterval en heeft een enorm kleurrijke rotswand achter zich.
Rijafstand Vestrahorn - Egilsstaðir: ca. 247 km | ca. 3,5 uur

Dag 11

Dag 11 Mývatn meer

Ontdek het ruige en zelfs mysterieuze gebied rondom het Mývatn meer. Je ziet hier de zwavelrook op meerdere plekken uit de grond komen. Het is de ideale omgeving voor wandelaars en er is genoeg natuurschoon om te bekijken. Daarnaast staat Mývatn ook bekend om haar geothermale baden. Waar de drukbezochte Blue Lagoon in Reykjavik het populairste lijkt, zijn juist de warmwaterbronnen bij Mývatn het perfecte alternatief. Hier zit je tussen de locals en kun je vanuit bad genieten van een drankje.
Rijafstand Egilsstaðir - Mývatn: ca. 175 km | ca. 2,5 uur

Dag 12

Dag 12 Vanaf Mýtvatn de Diamond Circle rijden

Naast de Golden Circle ben je vast ook benieuwd naar de Diamond Circle. Deze route van 260 kilometer is in tegenstelling tot de golden circle een stuk rustiger, maar desalniettemin de moeite waard! Vandaag pak je de tent in en rij je richting Húsavik, onderdeel van de Diamond Circle. Voordat je hier aan komt rij je langs Asbyrgi een hoefvormige kloof en langs de Dettifoss. De krachtigste waterval van Europa. Je kunt deze waterval van zowel bovenaf als van beneden bewonderen.
Rijafstand Mývatn - Húsavík: ca. 60 km | ca. 1 uur

Dag 13

Dag 13 Húsavík: het walvis walhalla

Altijd al een walvis willen zien? Boek via ons een walvissafari en je droom wordt werkelijkheid! Per traditionele eikenboot vaar je uit om de zeezoogdieren in hun natuurlijke habitat te zien zwemmen. Het kan ook nóg avontuurlijker, namelijk per RIB-boot. Na de excursie wil je vast nog meer te weten komen over de walvissen en dat kan! Bezoek het walvismuseum en aanschouw een levensgroot skelet van een walvis. ’s Avonds kun je heerlijk verse vis eten in een van de visrestaurants in Húsavík.

Dag 14

Dag 14 Baden in bier?

Struin nog even door Húsavík of ga direct op pad naar Camping Systragil. Hier is de laatste nacht voor je geregeld, zodat je verzekerd bent van een fijne slaapplek. Mocht je enthousiast zijn geworden van het baden in de Mývatn Nature Baths, dan kun je zelfs nog bijzonderder badderen, namelijk in bier! Op ruim drie kwartier rijden vanaf de camping is de Bier Spa gelegen. Via ons kun je deze excursie vooraf bijboeken. In water vol met hop en gist kom je bij van deze avontuurlijke  reis. Spoel het water niet meteen af, het helende effect werkt het beste als je het niet meteen afspoelt. 
Rijafstand Húsavík - camping Systragil: ca. 66 km | ca. 1 uur

Dag 15

Dag 15 Laatste dag op de camping

Deze ochtend geniet je van het laatste ontbijt op de camping. Het kampeeravontuur zit erop. Het gevoel van vrijheid en een zijn met de natuur blijft je nog lang bij. De tent mag je lekker laten staan en met huurauto rij je richting de luchthaven van Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je terug naar Rotterdam.
Rijafstand camping Systragil - luchthaven Akureyri: ca. 20 km | ca. 30 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur