PRINT PAGINA

IJsland compleet fosshotels fly & drive

Verken op je gemak in twee weken alle hoogtepunten van IJsland

Dag 1

Dag 1 Op naar Húsavík

Op naar Húsavík

Het avontuur is begonnen! Na aankomst reis je vanuit Akureyri je naar Húsavík. Vergeet onderweg niet te stoppen bij Goðafoss, deze indrukwekkende waterval is 30 meter breed en 12 meter hoog. De komende twee nachten verblijf je in het vissersdorp Húsavík. Overnachting in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand Akureyri – Húsavík: ca. 75 km | ca. 1 uur

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan parel der moeder natuur: Mývatn

Bezoek aan parel der moeder natuur: Mývatn

Heb je toevallig ooit naar de serie Game of Thrones gekeken? Vandaag kun je naar het gebied rijden waar een groot gedeelte van de serie is opgenomen: Het meer van Mývatn. Gevormd tijdens een enorme uitbarsting zo'n 2300 jaar geleden, en is nog steeds een broeinest van vulkanische activiteit. Bruisende modderpoelen, nieuwsgierige lavaformaties en kegelvormige kraters zijn hier te bewonderen. Onderbroken door de roepingen van de diverse vogels die het meer als thuis hebben. Aan het eind van de dag reis je weer naar het noorden, waar je weer overnacht in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand Húsavík - Mývatn: ca. 58 km | ca. 1 uur
 

Dag 3

Dag 3 Naar het adembenemende westen

Naar het adembenemende westen

Na het ontbijt is het tijd om weer op avontuur te gaan. Vandaag reis je westwaarts. Onderweg is er veel te zien en te doen, bijvoorbeeld de Goðafoss waterval bezoeken (waterval van de goden), als je dat nog niet gedaan hebt. Bezoek ook zeker in Hvammstangi de 15 meter hoge rotsformatie Hvítserkur. Houd je vandaag nog ruimte over? Bezoek dan de omgeving van Reykholt. Het culturele en historische hart van IJsland. In het dorp vind je een fascinerend cultureel en middeleeuws centrum, Snorrastofa, evenals de prachtig ontworpen Reykholtskirkja-kerk in Zwitserse-chaletstijl. Verblijf in Fosshotel Reykholt. 
Rijafstand Húsavík - Fosshotel Reykholt: ca. 400 km | ca. 5 uur

Dag 4

Dag 4 Deildartunguhver en de Kraumabaden

Deildartunguhver en de Kraumabaden

Dichtbij het historische dorp Reykholt ligt de machtige Deildartunguhver, de grootste en krachtigste warmtebron in Europa. De geothermische reserves van de Reykholtsdalur-vallei pompen met een enorme natuurkracht een 180 liter water per seconde rond. Het water wordt voornamelijk gebruikt om de nabijgelegen steden Borgarnes en Akranes te verwarmen, maar ook de nabijgelegen kassen om daarmee de groei van planten en groenten te versnellen. Als je wilt ontspannen, bezoek dan de verfijnde Kraumabaden met natuurlijk verwarmde zwembaden en rustgevende sauna's. Je overnacht wederom in Fosshotel Reykholt.
 

Dag 5

Dag 5 Snæfellsnes Nationaal Park

Snæfellsnes Nationaal Park

Na het uitgebreide ontbijt is het tijd om het Snæfellsnes schiereiland te ontdekken. De Snæfellsjökull is een 700.000 jaar oude stratovulkaan met een gletsjerkop, gelegen op het meest westelijke deel van het schiereiland Snæfellsnes. De krater diende als de toegang tot de fantastische onderaardse wereld in Jules Verne's klassieke roman uit 1864, Journey to the Center of the Earth. Er moet echter iets magisch in de lucht rond Snæfellsjökull hangen – al eeuwenlang wordt het beschouwd als een bron van mystiek, wat de relatie met de bijgelovige IJslandse bevolking nog intenser maakt. Het bekijken en fotograferen van de meest gefotografeerde berg in IJsland mag eigenlijk niet ontbreken. De Kirkjufell is een perfect symmetrische kegel op 463 meter boven de zeespiegel. Ook de prachtige natuurpaden en de zeer aanwezige vogels maken het een mooie bezienswaardigheid. Sta naast de waterval van Kirkjufellsfoss voor het beste uitzicht op deze iconische berg. Je overnacht vanavond in Fosshotel Hellnar.
Rijafstand Reykholt - Fosshotel Hellnar: ca. 160 km | ca. 2 uur
 

Dag 6

Dag 6 Naar hoofdstad Reykjavík

Naar hoofdstad Reykjavík

Een relaxte reisdag richting het zuiden. Alle tijd om onderweg te picknicken en oude vissersdorpjes te bezoeken. De aankomende twee nachten heb je een kamer in het centrum van Reykjavík. Zowel stadsmensen als natuurliefhebbers kunnen niet anders dan gecharmeerd zijn van Reykjavík, genesteld in een beschutte baai in het zuidwesten van IJsland. Maak ’s avonds een wandeling door het centrum met diverse restaurants. Je overnacht in Fosshotel Reykjavík. 
Rijafstand Fosshotel Hellnar - Reykjavík: ca. 195 km | ca. 2 á 3 uur

Dag 7

Dag 7 Dagje Reykjavík

Dagje Reykjavík

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel is het misschien eens goed om de auto te laten staan en de stad te verkennen. De Lutherse parochiekerk Hallgrímskirkja is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Reykjavík - de unieke torenspits is bijna overal in de stad te zien. Ontworpen door Guðjón Samúelsson in 1937, die inspiratie vond in de fascinerende lava vormen. Wandel lekker door de winkelstraten en zoek de gezelligheid op in een restaurant of café. Wist je dat Reykjavík ook wel de schrijvershoofdstad van de wereld genoemd wordt? 1 op de 10 inwoners publiceert tijdens zijn of haar leven een boek. Reykjavik is zelfs bekroond met de prestigieuze aanduiding als UNESCO-literatuurstad. Dus of je smaak nu meer ligt bij thrillers, romans of poëzie, IJsland is dé reisbestemming voor lezers en schrijvers. Je overnacht in Fosshotel Reykjavík.

Dag 8

Dag 8 Langs Þingvellir Nationaal Park en de Silfra-kloof

Langs Þingvellir Nationaal Park en de Silfra-kloof

Het is weer tijd om de hoofdstad te verlaten en de auto op te zoeken voor een nieuw hoofdstuk in het nu al prachtige IJsland reisboek. Een populaire route nabij Reykjavík is de “Gouden Cirkel“ van IJsland, een tocht langs enkele van de beste natuurwonderen in het zuidwesten van het land. Hoogtepunten zijn onder meer: Þingvellir Nationaal Park, waar het eerste parlement van IJsland zich in het jaar 930 verzamelde, en de tektonische Silfra-kloof met ijzig glaciaal water om eventueel in te duiken en snorkelen. Meer dan genoeg dus om vandaag al te ontdekken. Neem daarom ook gerust te tijd, want ook morgen kun je nog genieten van al dit natuurschoon. Verblijf in Hotel Gullfoss.
Rijafstand Reykjavík - Gullfoss: ca. 116 km | ca. 2 uur

Dag 9

Dag 9 Verken de fameuze Golden Circle

Verken de fameuze Golden Circle

Lekker ontbijten in het hotel en je klaarmaken voor een nieuwe dag. Alles wat je gisteren nog niet bezocht hebt van de Golden Circle heb je vandaag uitgebreid de tijd voor. Wist je dat de overweldigende Gullfoss-waterval, waar de Hvíta-rivier zich in een diepe spleet stort, nabij het hotel ligt? Dit water geweld omringt door mist en regenbogen is een magische beleving. Maar ook haukadalur, een geothermisch gebied bekend van de Geysir en waar de geiser Strokkur om de 10 minuten water 10 meter de lucht in blaast is niet ver bij je vandaan. Genoeg reden om beide eens een goed bezoek te brengen! Je overnacht wederom in Hotel Gullfoss. 

Dag 10

Dag 10 Zwarte lavastranden, watervallen, pseudokraters en gletsjers

Zwarte lavastranden, watervallen, pseudokraters en gletsjers

Vandaag rij je door een filmdecor, langs zwarte lavastranden, vulkanen, stuwwallen. Je komt langs 2 fantastisch mooie watervallen met beiden hun unieke schoonheid. De Skogafoss en Seljalandsfoss. Je passeert daarna het plaatsje Vík, waar je gegarandeerd de camera pakt om de bekende rots te fotograferen. Het uitzicht over de uitgestrekte oceaan is fantastisch. 
Rijafstand Gullfoss- Fosshotel Núpar: ca. 269 km | ca. 3,5 uur

Dag 11

Dag 11 Skaftafell National Park

Skaftafell National Park

Vandaag heb je uitgebreid de tijd om de omgeving van Öræfi te ontdekken. De omgeving is perfect voor het maken van wandelingen in de meest spectaculaire attracties van IJsland. Namelijk het Skaftafell National Park. Er zijn meer dan 100 wandelroutes om uit te kiezen. Korte en gemakkelijke paden leiden je naar de waterval Svartifoss en de gletsjer Skaftafellsjökul. Voor de ervaren wandelaar is het mogelijk om de hoogste bergtop van IJsland, Hvannadalshnjúkur, te beklimmen. Overnachting in Fosshotel Núpar. 

Dag 12

Dag 12 Jökulsárlón ijsmeer en Breiðamerkurjökull-gletsjer

Jökulsárlón ijsmeer en Breiðamerkurjökull-gletsjer

Vandaag staan er wederom louter hoogtepunten op het programma. De betoverende Crystal Cave, verborgen in de Breiðamerkurjökull-gletsjer is het bezoeken waard. De grootste ijsgrot in Vatnajökull National Park werd gevormd als gevolg van de gletsjer die de IJslandse kust raakte. De binnenkant is een droomachtige cocktail van texturen, gekleurd in vijftig tinten blauw - je moet het zien om het te geloven. Jökulsárlón, een gletsjerlagune en het diepste natuurlijke meer in IJsland, met vissen, zeehonden en brokken ijs. Ga naar het strand om meer van dit ijs te zien, verspreid over het zwarte zand, gepolijst in de zon. Je overnacht in Fosshotel Vatnajökull. 
Fosshotel Núpar - Fosshotel Vatnajökull: ca. 212 km | ca. 3 uur

Dag 13

Dag 13 Oostkust, de grote verrassing?

Oostkust, de grote verrassing?

Hoewel Oost-IJsland de minst bezochte regio van het land is, wonen hier ongeveer 16.000 mensen. Oost-IJsland heeft alles dat IJsland zo'n onderscheidende bestemming maakt; rijk aan historische vissersdorpen en sublieme natuur, stromende watervallen, vulkanische weiden, ruige berglandschappen en sluipende gletsjers. Je eindigt de dag in het schitterend gelegen Fosshotel Eastfjords, in het kleine plaatsje Fáskrúðsfjörður. In een historisch hotel – eind 19e eeuw gebouwd voor notabene Franse vissers. Fáskrúðsfjörður (ook wel Búðir genoemd) ligt centraal in de oostelijke fjorden, tussen de schiereilanden Vattarnes en Hafnarnes. De stad werd een handelspost in 1880. Vanaf het laatste deel van de 19e eeuw tot 1935 was de stad de belangrijkste hub voor Franse vissers uit het oosten van IJsland. De stad is beroemd om zijn Franse erfgoed en heeft een sterke verbinding met zijn Franse zusterstad, Gravelines. Het is de moeite waard om het Franse museum te bezoeken en meer te leren over deze historische connecties. Er was vroeger een Franse consul, een Frans ziekenhuis en een Franse kapel. De dorpsverkeersborden zijn ook in het Frans. Vergeet niet om het plaatselijke café te bezoeken, dat bekend staat om zijn geweldige taarten en drankjes. Je overnacht in Fosshotel Eastfjords.
Fosshotel Vatnajökull- Fáskrúðsfjörður: ca. 310 km | ca. 4 uur

Dag 14

Dag 14 Langs Dettifoss naar het magische noorden

Langs Dettifoss naar het magische noorden

Vandaag keer je weer terug naar het magische hoogland van Noord-IJsland. Je passeert het meer van Mývatn, waar een week geleden het avontuur begon. Ook staat er vast een ontmoeting met de meest krachtige waterval van Europa op het programma: Dettifoss. Met zijn intimiderende val van 44 meter en de energie van het donderende water dat vanaf enkele kilometers verderop te zien is. De impact van Dettifoss is het meest intens in de lente, na de seizoensgebonden smelting. Als je er voor zorgt niet te laat te arriveren in Husavík, kunt je wellicht nog een walvissafari meepikken. De beste observatieplekken zijn namelijk in het noorden van IJsland. De baaien zijn rijk aan plankton en trekt rond de 24 walvissoorten aan, waaronder de orka, bultrugwalvis, dwergvinvis en blauwe vinvis. Je overnacht in Fosshotel Husavík. 
Rijafstand Fáskrúðsfjörður - Husavík (via Dettifoss): ca. 300 km | ca. 4,5 uur

Dag 15

Dag 15 Laatste dag in IJsland

Laatste dag in IJsland

Geniet van het laatste uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Aan het begin van de ochend rijd je weer naar luchthaven Akureyri en lever je de huurauto in op de luchthaven van Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Nederland.
Rijafstand Husavík - luchthaven Akureyri: ca. 92 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: