PRINT PAGINA

Golden Circle en Snæfellsnes in het najaar fly & drive

Ontdek de Golden Circle en Snæfellsnes met prachtige herfstkleuren

Dag 1

Dag 1 Velkomin til Íslands

Velkomin til Íslands

Vandaag is het eindelijk zover. Jouw avontuur naar IJsland gaat van start. Begin van de middag stap je aan boord van de vlucht van Icelandair naar Keflavik International Airport. Bij aankomst staat de huurauto al voor je klaar en is het een klein stukje rijden naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Dineer in één van de gezellige restaurants en drink een lokaal biertje, voordat je naar bed gaat. Je verblijft in Fosshotel Reykjavik.
Rijafstand luchthaven Keflavik – Reykjavik: ca. 50 km | ca. 50 minuten

Dag 2

Dag 2 Langs Þingvellir Nationaal Park

Langs Þingvellir Nationaal Park

Verken de gezellige winkestraten Reykjavik in de ochtend en beklim en bewonder de Lutherse parochiekerk Hallgrímskirkja. Dit is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Reykjavík - de unieke torenspits is bijna overal in de stad te zien. Ontworpen door Guðjón Samúelsson in 1937, die inspiratie vond in de fascinerende lava vormen. Pak in de middag de auto om te beginnen aan de bekende route nabij Reykjavík: de “Gouden Cirkel“ van IJsland. Een tocht langs enkele van de beste natuurwonderen in het zuidwesten van het land. Een van de hoogtepunten is het Þingvellir Nationaal Park. Dit park is sinds 2004 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het park kunt hier de breuklijn van de tektonische platen van Europa en Amerika zien. De platen zijn nog steeds in beweging. Meer dan genoeg dus om vandaag al te ontdekken. Neem daarom ook gerust te tijd, want ook morgen kun je nog genieten van al dit natuurschoon. Verblijf in Hotel Gullfoss.
Rijafstand Reykjavík - Gullfoss: ca. 116 km | ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Golden Circle

Golden Circle

Kies vandaag voor een rondrit langs nog een paar highlights van de ‘Golden Circle’. Start de rondreis met een stop bij Geysir. Elke 4-8 minuten komt hier de Strokkur (geiser) tot eruptie, erg indrukwekkend om te zien. Naast deze prachtige geiser zijn hier ook meerdere warmwaterbronnen waar je langs kunt lopen. Een ander hoogtepunt voor vandaag is de waterval Gullfoss. De naam betekent gouden waterval, vanwege de vele regenbogen die ontstaan vanuit het stuifwater. Via het wandelpad kan je dicht bij de waterval komen. Hier hoor en zie je de kracht van de waterval pas goed. Je verblijft nog een nacht in Hotel Gullfoss.

Dag 4

Dag 4 Op naar het westen

Op naar het westen

Voordat je aankomt in het volgende hotel nabij het schilderachtige stadje Borgarnes, kun je de omgeving van Reykholt gaan bezoeken. In het dorp vind je een fascinerend cultureel en middeleeuws centrum, Snorrastofa, evenals de prachtig ontworpen Reykholtskirkja-kerk in Zwitserse-chaletstijl. Maak tevens een stop bij Deildartunguhver, de grootste en krachtigste warmtebron in Europa, op ongeveer een half uur rijden van het hotel. De geothermische bron van de Reykholtsdalur-vallei pompt met een geweldige natuurkracht een kolossale 180 liter water per seconde rond. Het water wordt voornamelijk gebruikt om de nabijgelegen stadjes Borgarnes en Akranes te verwarmen, maar ook de nabijgelegen kassen om daarmee de groei van planten en groenten te versnellen. Na een avontuurlijke eerste dag in IJsland sluit je de dag af in de hottub onder de middernachtzon, met uitzicht op de bergen eromheen. Je verblijft in Hotel Hamar.
Rijafstand Gullfoss - Borgarnes: ca. 144 km | ca. 2 uur en 15 minuten (rechtstreeks)
Rijafstand Gullfoss - Borgarnes: ca. 174 km | ca. 2,5 uur (via Reykholt)

Dag 5

Dag 5 Naar Stykkishólmur

Naar Stykkishólmur

Toch wacht het charmante en prachtige gelegen dorpje Stykkishólmur op jou. Dit vissersdorpje is met ca. 1.100 inwoners het grootste dorpje aan de noordkust van het Snæfellsnes schiereiland. Je overnacht in Fosshotel Stykkishólmur.
Rijafstand Borgarnes- Stykkishólmur: ca. 100 km | ca. 1 uur

Dag 6

Dag 6 Snæfellsnes Nationaal Park

Snæfellsnes Nationaal Park

Na het uitgebreide ontbijt is het weer tijd om de stevige wandelschoenen aan te trekken. Want het nabijgelegen Snæfellsnes Nationaal Park is het bezoeken meer dan waard. De Snæfellsjökull is een 700.000 jaar oude stratovulkaan met een gletsjerkop, gelegen op het meest westelijke deel van het schiereiland Snæfellsnes. De krater diende als de toegang tot de fantastische onderaardse wereld in Jules Verne's klassieke roman uit 1864, Journey to the Center of the Earth. Er moet echter iets magisch in de lucht rond Snæfellsjökull hangen – al eeuwenlang wordt het beschouwd als een bron van mystiek, wat de relatie met de bijgelovige IJslandse bevolking nog intenser maakt. Het bekijken en fotograferen van de meest gefotografeerde berg in IJsland mag eigenlijk niet ontbreken. De Kirkjufell is een perfect symmetrische kegel op 463 meter boven de zeespiegel. Ook de prachtige natuurpaden en de zeer aanwezige vogels maken het een mooie bezienswaardigheid. Sta naast de waterval van Kirkjufellsfoss voor het beste uitzicht op deze iconische berg. Je overnacht weer in Fosshotel Stykkishólmur.

Dag 7

Dag 7 Schiereiland Snæfellsnes

 Schiereiland Snæfellsnes

Heb je gisteren nog hoogtepunten gemist op het schiereiland of had je iets minder weer? Wees dan niet getreurd, je kunt de hele dag nog rondrijden over het schiereiland voordat je terugrijdt richting Reykjavik. Meer zin om terug te keren naar de hoofdstad? Dat is natuurlijk ook mogelijk. 
De laatste nacht van de reis verblijf je in hotel Courtyard Reykjavik Keflavik Airport, zodat je de volgende dag niet ver meer hoeft te rijden.
Rijafstand Stykkishólmur - Keflavik: ca. 210 km | ca. 3 uur
 

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van IJsland

Afscheid nemen van IJsland

Vandaag zit de reis er helaas alweer op. In de ochtend lever je de huurauto in en is het tijd om terug te vliegen naar huis. Je kan terugkijken op een reis vol met belevenissen die je nooit meer zal vergeten.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: