PRINT PAGINA

Farm stay IJsland fly & drive

Verblijf twee weken lang thuis bij de IJslanders op de boerderij

Dag 1

Dag 1 Velkomin til Íslands

Velkomin til Íslands

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht van Transavia vanaf Rotterdam The Hague airport naar de hoofdstad van Noord-IJsland: Akureyri. Na de spectaculaire landing tussen de bergen staat je huurauto bij aankomst al klaar: je kunt gelijk op pad. De eindbestemming is Hotel Laugarbakki. Vanwege de prachtige ligging in de natuur kom je er helemaal tot rust en je wordt warm ontvangen door de eigenaren. 
Rijafstand Akureyri luchthaven- Laugarbakki: ca. 200 km | ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Maak kennis met IJslandse zeehonden

Maak kennis met IJslandse zeehonden

Na het ontbijtbuffet ga je in de ochtend op bezoek bij de wolfabriek, de entree zit al bij je reis inbegrepen. In de middag is er tijd om, met een beetje geluk, zeehonden te ontmoeten. In het nabijgelegen plaatsje Hvammstangi vind je The Icelandic Seal Center: een onderzoekscentrum en tentoonstelling over zeehonden. Ontdek daaran de rest van het schiereiland. De route is prachtig. Zo kom je langs de vuurtoren Kálfshamarsvík en badder je (tegen een kleine vergoeding) in de warmwaterbron Grettislaug. Overnachting in Hotel Laugarbakki.

Dag 3

Dag 3 Het zuiden van IJsland

Het zuiden van IJsland

Vandaag laat je het ongerepte noorden achter je. Je rijdt zuidwaarts naar Hella en wordt bij aankomst in Hotel Lækur welkom geheten door Sturla en Sif. Zij wonen op de nabijgelegen boerderij. Het hotel is landelijk gelegen met een prachtig uitzicht op de vulkaan Hekla. Sturla en Sif hebben schapen die lekker grazen in het veld voor het hotel. Ga vroeg naar bed zodat je je op kunt maken voor de vele highlights in deze omgeving! Rijafstand Laugarbakki – Hella: ca. 280 km | ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 De Golden Circle

De Golden Circle

Na het ontbijt is het tijd om de omgeving te verkennen. Bezoek de woeste waterval Gullfoss en het geothermische gebied Haukadalur, ook wel bekend als Geysir. Geysir zelf is echter al een aantal jaar inactief, maar Strokkur laat nog wel veel van zich zien. Een aanrader is Þingvellir nationaal park. Hier zie je het uiteendrijven van de tektonische platen van het Noord-Amerikaanse en Europese continent. Sluit de dag af met een bezoek aan Kerið, een trechtervormige krater die gevuld is met helder water. Overnachting in Hotel Lækur.

Dag 5

Dag 5 Spectaculaire watervallen

Spectaculaire watervallen

Op ongeveer één uur rijden van Hotel Lækur vind je twee bekende watervallen: Seljalandsfoss en Skógafoss. Je kunt, als je niet bang bent, achter Seljalandsfoss waterval langslopen. Skógafoss is bijzonder omdat je deze waterval van bovenaf kunt bewonderen. Behalve dit stukje natuurgeweld is het gebied achter de waterval uitermate geschikt om een paar uur te gaan wandelen. Met een voldaan gevoel keer je terug bij het hotel, waar je lekker kunt ontspannen in de hottub. Overnachting in Hotel Lækur.

Dag 6

Dag 6 Zwarte stranden van Vík

Zwarte stranden van Vík

Na een heerlijke nacht reis je vandaag oostwaarts richting Hotel Smyrlabjörg, een country hotel aan de voet van de Vatnajökull gletsjer. Onderweg kom je langs het dorp Vík í Mýrdal, voornamelijk bekend vanwege het zwarte strand Reynisfjara. Zeker ook een aanrader is Dyrhólaey, een uniek schiereiland van waar je bij helder weer de hele zuidkust kunt zien. In de zomermaanden nesten er ook papegaaiduikers! 
Rijafstand Hella – Hornafirði: ca. 328 km | ca. 4,5 uur
 

Dag 7

Dag 7 Het land van vuur en ijs

Het land van vuur en ijs

IJsland wordt ook wel het land van vuur en ijs genoemd. Rondom de Golden Circle heb je kennis gemaakt met vuur. Vandaag maak je kennis met ijs. Vlakbij het hotel vind je Jökulsárlón, een ijsmeer. Wanneer ijs van de gletsjer afbreekt, valt dit in het meer met als resultaat dat het meer gevuld is met vele enorme ijsschotsen. Tegenover het meer vind je Diamond Beach, hier drijven de ijsschotsen het zwarte strand op wat zorgt voor een uniek contrast. Overnachting in Hotel Smyrlabjörg.

Dag 8

Dag 8 Door naar de oostfjorden

Door naar de oostfjorden

Na 2 nachten in Hotel Smyrlabjörg laat je de reusachtige gletsjer achter je. Deze verruil je voor de prachtige oostfjorden. De oostfjorden staan vooral bekend om de vele panoramische uitzichten en de authentieke vissersdorpen. Stop onderweg ook bij Höfn, vanaf het zwarte strand heb je een mooi uitzicht op de berg Vestrahorn, een geliefde locatie voor fotografen. De eindbestemming van vandaag is Bragðavellir Cottages, waar je warm wordt ontvangen door Ingi en Kinga. 
Rijafstand Hornafirði – Djupivogur: ca. 129 km | ca. 2 uur

Dag 9

Dag 9 Vissersdorpen en fjorden

Vissersdorpen en fjorden

De oostfjorden is een nog relatief onbekende regio in IJsland, wat eigenlijk zonde is. Behalve de panoramische uitzichten die je tegenkomt wanneer je door de fjorden rijdt, zijn ook de authentieke vissersdorpen erg bijzonder. Elk vissersdorp heeft weer een andere oorsprong. Enkele aanraders zijn Fáskrúðsfjörður, wat in het jaar 1880 een handelspost werd voor de Fransen. In Seyðisfjörður, bekend vanwege de blauwe kerk in het centrum, vind je de Noorse bouwstijl nog goed terug en de Denen lieten hun sporen achter in Eskifjörður. Overnachting in Bragðavellir Cottages.

Dag 10

Dag 10 Natuurgebied Stórurð

Natuurgebied Stórurð

Vandaag reis je naar het noordoosten van IJsland. Wij beloven je dat de route naar het volgende verblijf werkelijk prachtig is! Je rijdt dwars door het natuurgebied Stórurð, uitstekend om te gaan wandelen. In het groene landschap vind je vele turquoise blauwe meertjes met omliggende zwarte rotsen. Je overnacht vanavond in Álfheimar Country Hotel in het dorp Borgarfjörður Eystri. De eigenaar Arngrímur is hier opgegroeid en heet je van harte welkom! 
Rijafstand Djupivogur – Borgarfjörður Eystri: ca. 166 km | ca. 3 uur

Dag 11

Dag 11 Papegaaiduikers in Borgarfjörður Eystri

Papegaaiduikers in Borgarfjörður Eystri

Borgarfjörður Eystri is een klein dorp met slechts 100 inwoners, de meeste van deze inwoners zijn hier ook opgegroeid. Lindarbakki is het oudste huis van het dorp en een van de weinig bewoonde turfhuizen op IJsland. Op ongeveer 10 minuten rijden van het dorp vind je Hafnarhólmi, de trots van het dorp. Op deze rots broeden papegaaiduikers die je van dichtbij kunt bekijken. Doe dit wel vroeg of laat op de dag, overdag zijn ze namelijk vissen. Overnachting in Álfheimar Country Hotel.

Dag 12

Dag 12 Op naar het vulkanische Mývatn gebied

Op naar het vulkanische Mývatn gebied

Vandaag laat je de fjorden achter je en vervolg je je reis naar het volgende hoogtepunt: het Mývatn meer. Hier omring je je door geothermische activiteiten: van stomende warmwaterbronnen tot borrelende zwavelpoelen. Het is alsof je je in een andere wereld terecht komt. Je overnacht vanavond bij Vogafjós Farm Resort, waar je echt een kijkje kunt nemen in het boerenleven op IJsland. Ólöf heet je van harte welkom! 
Rijafstand Borgarfjörður Eystri – Mývatn: ca. 207 km | ca. 3 uur

Dag 13

Dag 13 Mývatn Nature Baths

Mývatn Nature Baths

De IJslanders zijn gek op warmwaterbronnen, dit is voor hun de manier om volledig te kunnen ontspannen. De bekendste warmwaterbron is de Blue Lagoon, in de omgeving van Reykjavík. In het noorden vind je Mývatn Nature Baths, welke je vandaag bezoekt. Deze bron is een stuk rustiger én lokaler dan de wereldbekende Blue Lagoon. De entree is alvast voor je inbegrepen! Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 14

Dag 14 De Diamond Circle

De Diamond Circle

Zin in een roadtrip? Rijd dan de Diamond Circle: een autoroute langs de vele highlights in Noord-IJsland. Bezoek de watervallen Dettifoss en Goðafoss en maak een wandeling door de Ásbyrgi canyon. Je komt ook langs Húsavík, ook wel de walvishoofdstad van IJsland. Hier kun je onder andere het walvismuseum bezoeken. Interesse in meer avontuur? Boek dan optioneel een excursie bij naar de vulkaan Askja of naar de ijsgrot Lofthellir! Overnachting in Vogafjós Farm Resort.

Dag 15

Dag 15 Tot ziens, IJsland!

Tot ziens, IJsland!

Aan ieder moois komt een einde, zo ook aan deze spectaculaire en rustgevende rondreis. Terug op de luchthaven lever je je huurauto in en stap je voldaan in het vliegtuig. 
Rijafstand Mývatn – Akureyri luchthaven: ca. 85 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: